Szülés közben törés?
Az ízületek fellazulása normális, a relaxin miatt van.
A törés esèlye minimális. Nem teljesen kizárt, de elég ritka dolog.
A fellazult izületek garantáltan nem okoznak törést. Az teljesen normális, hogy felkelés után az izületeknek elöször be kell állniuk a normál helyzetbe.
Másrészt szülés közbeni csonttörés csak akkor lehetséges, ha kivülröl rendivül erös ütés vagy nyomás éri, ami gyakorlatilag kizárt dolog.
És nektek is olyan szintű volt ez a fellazulás, hogy pihenést kovetően alig bírtatok elindulni? :(
Nincsenek illúzióim, tudom, hogyha szakadok, varrnak, az sem egy leányálom, de az ilyen ízületi- és csontfájdalmakat világ életemben rosszabbul viseltem, mint bármilyen varratot. (Sajnos utóbbiban is volt már tapasztalatom szülés nélkül, egy proktológiai műtét miatt, de még az is sokkal viselhetőbb volt, mint a két farcsont törésem)
Igen, felállás után nehéz volt elindulni, de szülés után szinte rögtön elmúlt.
Akkor már más dolgok fognak fájni :)
Ritka, de sajnos előfordul törés. Sajnos a szülés nem veszélytelen művelet, de szerencsére a legtöbben megússzuk épp bőrrel, épp csontokkal.
Hanyadik terhesség? Hüvelyi vagy császáros szülésre készülsz? Várandósságot probléma mentes?
Én ismerek olyat, akinek eltört a farcsontja szülés során. Sajnos nem mérték fel arányosan a baba súlya/ csípő szélessége kombót, és ez lett a vége, de ez elég ritka.
Nekem átlagos csípőm van és nagy babám született, semmi gond nem volt. De vannak nagyon szélsőséges esetek.
8-as
Első terhességem, teljesen problémamentes, nem indokolt az eddigi vizsgálatok alapján a csm. Amíg nem kezdtek el ennyire fellazulni a szalagjaim, addig mindennap 1 órát edzettem, ugyanúgy ahogy terhességem előtt. Kb. a 36. hét végéig. Igazából most is még igényem van rá, de emiatt a hülye lazulás miatt nem merem, nehogy később valami mozgásszervi problémát okozzon ha edzéssel most ráterhelek. Így marad a nyújtás, bár azzal meg nem érzem olyan jól formában magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!