Placenta praevia-val fekszem kórházban már 2 hete, volt kétszer vérzés is, így már bent maradok a végéig. Feljebb “vándorolni” már nem valószínű, hogy fog. Egyelőre cél a 37-38. Mennyi erre az esély, hogy nem történik előbb nagyobb baj?
Az érdekelne elsősorban ilyen esetben mennyire bonyolítja a műtétet a lepény helyzete? Az eslo gyermekem is császárral született. Ezt a régi heget metszik ki? Hallottam olyat is hogy hosszában vágnak, bár ez számomra nem logikus, megkérdezni orvost még nem tudok róla. A felépülés nehezebb?
Személyes tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Egy kicsit nehezebb így a műtét, de az orvos tudni fogja a dolgát. Én annyit érzékeltem belőle, hogy tovább tart, illetve sok vért vesztettem, a határán voltam, hogy vért kell kapjak, végül nem kellett. Ugyanott vágtak bugyivonalban, mint az előző kettőnél.
27. Héttől voltam kórházban, akkor volt otthon egy kis vérzés, onnantól voltam kórházban ( bár már a 24. Héten be akartak fektetni). Utána minden gond, vérzés nélkül eljutottunk a 38. Hétig. A 38. Hét első napjára rakták a császárt, teljesen egészségesen, éretten jött a világra a kislányom, lassan 3 éves.
Kitartást!
Pár hónapja szültem. Teljesen fedte a méhszájat a lepény. Én is kórházban voltam a szülés előtt már hetekkel. Nem véreztem, de a baba nem fordult be hanem harántba volt és folyton rugdosta a lepényt és tartottak tőle, hogy leválik, vagy megreped. A főorvos azt mondta csoda volt, hogy nem véreztem és mázli volt. Nálam a 37. hetet várták meg és csinálták is a császárt. A műtét komplikáltabb volt, de ezt mondták is és éreztem is abból, hogy baromi sokáig tartott. Több mint egy óra volt az a rész ahol a lepényt szedték le a méhfalról. Kettő doki csinálta. (Azt nem tudom normál császárt mennyi doki csinálha nekem ez az egy szülésem volt.) Darabokban tudták csak leszedni a méhfalról és sokat kellett varrni. Vért is kaptam a vérveszteség miatt. A bikini vonal mentén vágtak én nem hiszem, hogy másképp vágnának. Nekem azt mondta a doki ilyenkor a lepényen keresztül mennek be ami nehezitő tényező, de gyakorlottak ebben (Úgy éreztem így is volt).
Mivel nekem ez az első terhességem volt nem tudom milyen felépülni a normál császárból csak a sajátomról tudok beszélni. Nekem elég sokáig tartott. Kaptam vért, de utána is nagyon gyenge voltam a vérveszteségtől és másnap rosszul is lettem infúziót kaptam és emelték a vas adagom. Elég sokáig véreztem, persze az eleje volt intenzívebb akkor sajnos pelenka kellett utána már elég volt a betét. De még a 6 hétben is volt kis vérzés.
A baba szerencsére egészséges annyi, hogy első éjszakára kellett neki légzés támogatás. Azt mondták ez gyakori sima császárnál is.
Nyugodj meg bár tudom nehéz. Biztos nem lesz semmi gond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!