Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért utasítja valaki vissza...

Miért utasítja valaki vissza az oxitocin adását szülésnél?

Figyelt kérdés
az nem jó vagy miért?
2010. okt. 20. 17:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Mert a legtöbb anyuka megpróbálja a lehető legtermészetesebb módon világra hozni a babáját. Sokan először visszautasítják, ami természetes mert ha megy az magától is akkor fölösleges minden vackot magadba nyomatni.
2010. okt. 20. 17:10
 2/15 anonim ***** válasza:

Hát én csak az oxitocinos szülésről tudok nyilatkozni.

Nem tudom mi lett volna velem nélküle.

Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és reggel hatkor még nulla fájással vigyorogtam. Konkrétan egyenes vonal volt a fájásgörbém. Időnként keményedtem picit és ennyi volt.

Aztán olyan lóadagot kaptam 7-kor, hogy pillanatok alatt kétperces, egybeérő fájásaim lettek. Két óra múlva pedig már babáztam.

Nagyon brutális fájásokat lehet produkálni ezzel a "cuccal", és ami a legrosszabb, hogy nem volt szinte felvezetés, átmenet.........hanem egyből a közepébe.

De nem bánom, mert hamar túl voltam rajta.

2010. okt. 20. 17:14
 3/15 anonim ***** válasza:
51%
Szia, én biztos,h. szeretnék majd edát, főként mivel aszthmás vagyok, így talán könnyebben viselem a fájássokat, viszont nagyon félek, h. gerincbe adják, és hogy lebénulok. Ettől nagyon rettegek, és még lehet mások is rajtam kívül. 29hkm
2010. okt. 20. 17:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az eda nem ugyanaz mint az oxitocin.
2010. okt. 20. 17:32
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó!

Az epidurális érzéstelenitést gerinc mellé adják, igy aztán nem lehet lebénulni. Nagyon jó találmány:)

2010. okt. 20. 17:33
 6/15 anonim ***** válasza:
64%
Bocsánat, utolsó elötti!
2010. okt. 20. 17:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Én kaptam oxit, nagyon gyorsan szültem utána. Nekem a fájásaim egy hangyányit sem lettek erősebbek, viszont a méhszájam 10 perc alatt 4 cm-esről 8 cm-es lett
2010. okt. 20. 17:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel kaptam, most a második szülésemre várok (napokon belül), direkt előre le is beszéltem a dokival, hogy kérek oxitocint. Nekem nagyon jól pozitívan hatott.
2010. okt. 20. 19:49
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem nem volt választási lehetőségem.Nem kaptam oxitocint,és 4 óra alatt megszültem.

Szülés után kaptam "oxit"

2010. okt. 20. 21:26
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az elsőt oxitocinnal szültem, a másodikat anélkül. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Az elsővel azért kaptam, mert elfolyt a magzatvíz, zöld volt, és semmi fájásom nem volt. Rögtön fél perces fájásokkal indítottam, és 3 órán keresztül. A végén már alig voltam magamnál. Gyors volt, de rettentő fájdalmas. Nem tudtam, hogy az oxitocin nélkül nem fájt volna ennyire, erről később világosítottak fel. De felgyorsítja, az tuti. Meg nekem muszáj volt. Ezért én nem utasítottam volna vissza, de nagyon imádkoztam a második szülésem előtt, hogy ne legyen rá szükség. Mázlim volt, indultak a fájások szépen maguktól, 8-tól 11-ig vajúdtam, enyhe, össze-vissza fájásokkal. Az orvos is azt mondta, hogy ez semmi, így nem lehet szülni, már készítette az oxitocint. De aztán meglepődött, amikor megvizsgált, hogy így is sikerült kitágulnom 5 ujjnyira. Mindenkinek ilyen enyhe és rövid vajúdást kívánok.
2010. okt. 20. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!