Mennyire ritka dolog az,ha valaki a szülése rendezvényeken,vagy a munkahelyén vagy vásárlás vagy vezetés közben indul meg?
Szerintem ez attól függ, mennyire aktív a kismama. Ha az utolsó hetekben inkább már csak otthon pihenni esik jól, akkor nyilván nem rendezvényen fog beindulni a szülés.
Ha az utolsó napig aktív, hozza-viszi a nagyobb gyerekeket, akkor nagyobb a valószínűsége, akár vezetés közben, suliban, boltban. De azért többnyire nem amerikai filmekben látott stílusú a szülés kezdete, hogy patakban elfolyik a magzatviz vagy akkora fájdalom nyillal beléd az első fajaskor, hogy többé felállni se tudsz.... Legtöbbször egy bizonyos idő alatt tudatositod, hogy fáj, meg hogy ez rendszeres, és ha tudsz hazaindulsz a cuccodért.
Én egyébként 2 nappal szülés előtt 2 rendezvényen is voltam, fél nappal előtte még kirándultunk egy tóhoz, szóval akár ott is beindulhatott volna.
Itthon a fél ország elég korán táppénzre megy. A munkahelyen a főnököm kérdezgette (ő nagy családapa), hogy biztos akarok maradni a 36. hétig? Nekik akkor indult a 3. gyerek, úgyhogy azon aggódott, hogy ott indul be a szülés.
Úgyhogy általában otthon pihen a többség, főleg első gyereknél.
Nekem egy népszerű bútoráruházban nézelődve volt az első fájásom :D este 10-kor megszületett a kisbabám.
Imádkoztam, hogy míg fizetünk és kiérünk legalább magzatvíz ne kezdjen folyni. De az csak este a séta után folyt el.
De mivel jöttem mentem teljesen fájdalommentesen tágultam jó sokáig, szinte észre sem vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!