Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha mentővel kell bemennem...

Ha mentővel kell bemennem szülni, mert nincs itthon a férjem, vihetem magammal a nagyobbik gyereket?

Figyelt kérdés
Ha épp akkor kezdek el vajúdni, mikor egyedül vagyok a másfél éves gyerekkel, és mentőt kell hívnom hirtelen, akkor magammal vihetem a gyereket addig, míg a férjem haza nem ér?
2023. okt. 2. 17:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%
5 ugye csak vicceltél? 🤣🤣🤣
2023. okt. 2. 22:41
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
Hivatalosan nem. Nálunk be van riasztva pont ezért vagy 4 barátnő meg szomszéd a közelben, hogy amíg a nagymamája ideér majd, és nekem sos lenne menni, akkor legyen vele valaki. A szülés idejére egyébként is kell valaki, aki vigyáz a gyerekedre, hacsak nem egyedül szeretnél bemenni. Ha abszolút senkit nem ismersz, esetleg kérj ajánlást védőnőtől, ideiglenesen egy alkalmas bébiszitterre, amíg férjed vissza nem ér. A mentőre nem alapoznék, meg aztán a kórházba se viheted be, szóval teljesen felesleges. Rendes gyerekfelügyelet kell tudnod biztosítani, amíg van rá idő, hogy megold.
2023. okt. 2. 23:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon nincs senki, most sos keresel egy fizetett segítséget, aki tud ugrani ha kell. Most elkezded összeszoktatni a gyerekkel ne egy vadidegennel legyen.
2023. okt. 2. 23:36
 14/18 anonim ***** válasza:
42%

Számomra mindig döbbenetes, hogy mire vállalnak több gyereket azok, akik konkrétan a szülést sem bírják megoldani. Két gyerek iszonyat macerás tud lenni logisztikailag, ha már ezt sem tudják a szülők megoldani, akkor hogy lesz később.

Igen, 99% hogy fel fogják engedni, mert egy másfél évest nem lehet otthagyni egyedül. Megkockáztatom hogy a kórházban is megoldják egy darabig. De baromira púp lesz mindenki hátán egy totyogó, pláne ha gyorsan zajlanak az események és mondjuk szülést kell vezetni.

Fizetett segítség, nagyszülők ideiglenes odakoltoztetese, barátnő, akármi. Nehezen hiszem hogy senki és semmi nincs.

2023. okt. 3. 04:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Számomra döbbenetes, hogy egy kérdés alapján már feltérképezik itt egyesek mások családi állapotát, lakhelyét, ismerősi - és családot körét. 😄

Feltettem egy elméleti kérdést, de már jön az ugatás, hogy én mire vállalok 2. gyereket.

Most elégedetten hátradőlhetsz, jól megmondtad a zinterneten a napi okoskodásfröccsöt. 👍🏻🤡

2023. okt. 3. 05:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Protokoll ide, protokoll oda. Hozzánk hoztak így be gyereket egyszer, nagyobbacskát (4 éves), mert anyukának annyira beindult a szülése, hogy behozták vele a gyereket is. A szülőszobán nem lehetett lent (nyilván), így gyorsan felrakták hozzánk (gyermekosztály), minden előírás ellenére, mert nem lehetett volna ott, ez a kisebb probléma. A nagyobb gond, őszintén mondom: inkább keressetek valami megoldást, aki közel van és áttud ugrani a nagyobbhoz (barát, szomszéd, akárki)! A gyereknek baromira ijesztő volt az egész, idegen helyen, idegen "nénikkel", a szobákból hallotta, hogy egy egy gyerkőc sír, meg nagy a jövés menés az osztályon... nekünk sem volt annyira időnk vele foglalkozni, nem is tudtunk nagyon, mert teljesen lesokkolta a helyzet. Megváltás volt neki, amikor beért az apuka és vitte is haza. Pedig nagyobb volt, valamennyire már felfogta, hogy mi a helyzet, hogy jön az apja is nemsokára, mégis kiborult. Egy másfél éves még ennyit se fog felfogni.
2023. okt. 3. 06:11
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

4-es, nem csak sürgős esetnél jön ki a mentő szüléshez.

Kérdeztek pár dolgot, 3-5 perces fájásoknál 10 perc alatt nálunk voltak, pedig semmi sürgős nem volt, és nagyon rendesek voltak!

6 órával később született csak a fiam.

Kérdező, a 1,5 óra nem sok, nem valószínű, hogy megszülsz annyi idő alatt.

A kisfiút le kellene passzolni valahova, egyébként ha megmondod a mentősöknek, hogy nem tudod őt hova tenni, én kétlem, hogy benne lennének, hogy maradjon otthon egyedül. Akik értem jöttek, biztos, hogy nem problémáztak volna ezen.

2023. okt. 3. 13:15
 18/18 anonim ***** válasza:
19%

5 "1,5 óra alatt vélhetően nem fog kipottyanni belőled a gyerek. Tudsz annyit várni otthon." Nem olyan biztos az. Fel tudnak ám pörögni az események, főleg ha már nem az első gyerek. De ha be is megy a kórházba, gyenge görcsökkel sokszor hazaküldik az embert, aztán úgy jár, mint a gyermekágyon a szobatársam, hogy reggel bevitte a férje, hazaküldték, délelőtt már a mentő vitte sűrű, de még nem tolófájásokkal. Elég gyorsan kint volt utána a baba. Egy barátunkat háromszor küldték haza a vajúdás alatt. A másodiknál nekem a ritka és gyenge fájásokból lett hirtelen kitolás, mentő vitt, éppen hogy beértünk. A szomszéd is éppen hogy beért, pedig az apjával lakott, aki be tudta vinni.

Kérdező: Próbáld szomszéddal, bárkivel megbeszélni, hogy szükség esetén nála lehessen a gyerek. Valószínűleg neki is kisebb trauma lenne. Még akkor is, ha a mentők belemennének, hogy veletek menjen.

2023. okt. 3. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!