Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik hónap a legideálisabb...

Melyik hónap a legideálisabb egy gyermek születéséhez, s miért?

Figyelt kérdés
Ha mind a 12 hónapot felsoroltátok,megírom,én mit gondolok.Szeretném,ha egy előző válasszal kapcsolatosan negatív véleményeteket is megosztanátok,de kérlek benneteket,ne essetek egymásnak!Csak zöld kezecskét adok!!!
2010. okt. 17. 22:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én május elején szültem,szerintem pont jó időpontban.Télen mikor kell a sok ruha,még nincs akkora pocak,nyáron meg már nincs:-)Jó volt hogy lehetett menni jókat sétálni,bár a 40 fokos melegeket megszenvedte az 1-2 hónapos lánykám.
2010. okt. 18. 08:06
 12/24 anonim ***** válasza:
március, április
2010. okt. 18. 08:54
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a téli baba a legjobb. Nagy hassal nem izzadsz, mint az őrültek, nem kell nagy felhajtást csinálni az öltözésből sem.

A gyümölcsök és züldségek bevezetésének idejében mindennek szezonja van. Mászás tanulás a szabadban. Járni megtanul benn és mire stabilan jár, addigra megint jó idő van és lehet kinn a füvön gyakorolni mezitláb.

2010. okt. 18. 09:02
 14/24 A kérdező kommentje:

Igazatok van,mindegyiknek lehet előnye és hátránya is,kérdés,merre billen a mérleg nyelve.

Én az augusztust választom.Először is karácsonyi ajándék volt a nagyiknak és a családnak a jó hír.Sokakkal ellentétben jól tűrtem a meleget, pláne hogy pedagógus vagyok s szabin voltam,pontosabban táppénzen,így spóroltam egy kis szabit a gyes időszakának rövidítésére.A levegőztetést azonnal el tudtuk kezdeni kora reggeli, késő délutáni időpontokban.Télre pedig már megrögzött kintalvós lett./az marad idén télre is-már 14.5 hónapos/Hat hónapos korában a kóstolgatáshoz alma,krumpli,répa, banán hozzáférhető volt,mire pedig bővült a kör jöttek a frissek.Bent kezdett mászni, nyárra kis torpedóvá fejlődöt,a járást gyakorolhatta zokniban a füvön.Bátran vihettem a strandra,eltapicskolt a vízben,meg is szokta/babaúszás sajnos nincs mifelénk/.Mire ideje lesz megválni a pelustól,újra nyár lesz,lepisilheti a kert összes virágát.Ráadásul 2012 augusztusában még tanév előtt be tudom szokatni az oviba.

Ez az én véleményem,vagyis én megtaláltam az örömöt,a sok-sok pozitívumot kicsi fiam születési időpontjában.De ha a nagylányom októberi előnyeit kellen ecsetelnem,az is menne:D

Különben is, az eső és a gyerek mindig jókor jön-tartja a mondás!

Várom még a véleményeteket,az előnyök boncolgatását.Minden jót minden kedves válszolómnak!

2010. okt. 18. 11:15
 15/24 anonim ***** válasza:

Fiamat augusztusban szültem.Nem bírtam a nagy meleget,amúgysem bírom,nagy hassal meg főleg.Mire eljött a tavasz,nyár,már pancsizhatott kint a "kacsaúsztatóban",meg gyakorolhatta a járást.

A tesó márciusra van kiírva,így megtapasztalom milyen télen is pocakosnak lenni... Hátha jobb lesz,h nincs meleg... :) Tavasszal még nem tudom miket lehet csinálni egy két-három hónapos picivel,de majd megtapasztalom azt is.

Minden jót nektek.

2010. okt. 18. 13:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem március,április...nyáron nincs nagy pocak,tavasszal mire megszületik jön a jó idő,sokat lehet sétálni,szabadban lenni.
2010. okt. 18. 13:10
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt szokták mondani a régi öregek,hogy a tavaszi babák a legéletrevalóbbak.

Én áprilisi vagyok,fiam szintén.Kislányom márciusi.Szerintem lehet benne valami...

2010. okt. 18. 19:25
 18/24 anonim ***** válasza:
Én is augusztusban szültem a kisfiamat s nekem így jó volt. Egyetlen hátránya a nagy meleg volt a végén.Olyan jó volt szeptemberben, októberben a kellemes időben kint sétálni vele. A telet kibírtuk, hiszen még nem volt nagy mozgásigénye. Aztán jött a tavasz, mire kóstoltattam, szinte minden friss volt, vagy saját a kertből. Nyáron, mire elindult egy évesen, pedig még sokáig kint lehetett lenni vele. Télen pedig már szánkóztunk is. :) Most is nyáron fogok szülni, most vagyok 6 hetes terhes a kistesóval, bár ő júniusi lesz. Szerintem ez is jó lesz. :)
2010. okt. 21. 20:18
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem május.

1. Nem csúszik bele a nyárba sem a terhesség eleje, sem a vége, mehetsz strandra, nem szenvedsz a nagy melegtől hatalmas hassal.

2. Könnyebb az öltöztetés, mert nem kell egy rakat ruhát adni az újszülöttre.

3. 1 hetesen ki lehet már vinni sétálni.

Én októberben szültem a lányom, de ha lesz második, tavaszi hónapban szeretném szülni:-D (Nem kívánságműsor... :-P)

2010. okt. 21. 20:38
 20/24 anonim ***** válasza:
Május: csodálatos a tavasz:) Nem kell sem 40fokban szülni, sem mínusz 10-ben, a baba madárcsicsergésre ébred minden reggel, ha megadja a Jóisten, minden babámat tavasszal vagy nyáron szeretném szülni.
2010. okt. 21. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!