Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Intézeten kívli / otthonszülés...

Intézeten kívli / otthonszülésről tapasztalatok? Vagy konkrétan a Budai Perinatális Központtal kapcsolatban meg tudnátok osztani a tapasztalatotokat?

Figyelt kérdés

Feleségemnek eléggé kórháziszonya van, nagyon sok rossz kórházi szülésről hallott és ezért azt szeretné, ha a Budai Perinatális Központban szülne.

Én úgy vagyok vele, hogy hát biztos értik ott is a dolgukat, de azért megkapom elég sok embertől, hogy nagy felelőtlenség kórházon kívül szülni még akkor is, ha van ott egy halom szülész meg orvos és ha bármi van, hamar a kórházban kötnek ki.

Van bármi tapasztalatotok akár másik intézeten kívül szülős helyről, akár konkrétan a BPKról?

Előre is köszi!

#kórház #otthon szülés #bába #perinatális #intézeten kívüli szülés
2023. szept. 28. 10:21
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Köszönjük :)

És amúgy ismerősi körben volt aki magánkórházban, fogadott bábával és dúlával szült és mindaddig okés is volt amíg be nem jött az orvos, hogy "na, van fél órám a meetingig, addig ezt letoljuk" és hát a fehér köpeny hatalom, anyuka nyilván nem volt olyan állapotban, hogy ellenkezzen, úgyhogy másfél millióért kapott egy ledominált, siettetett, rossz szülésélményt.

Mondjuk apuka nemtom hol volt, meg a dúlát pont az ilyenek miatt szokás fizetni, szóval őket is lehet csókoltatni:S

szept. 20. 11:38
 32/35 anonim ***** válasza:

Nekem magánkórházban nagyon szép élményem volt úgyis, hogy indított szülés lett, tehát borítékolható volt a beavatkozások sora. Államiban is megéltem egy indítást az első gyerekünkkel, még a protokoll is szinte ugyanaz volt itt, mint ott, mégis merőben más megélés.

Mi is gondolkodtunk a BPK-n második szülésre, de jobb, hogy végül a magán mellett döntöttünk, mert betöltött 41. héttel ki is zártuk volna magunkat az intézményen kívüli szülés lehetőségéből és ballaghattam volna megint az állami kórházba indításra, amitől biztosan totál kiborulok, hiszen nem erre készültem első sorban lélekben.

Szerintem az a fontos, hogy mindenki rendben legyen a döntésével és a megélésével, nem az, hogy hol történik mindez. Mellesleg a BPK-ban sem sokkal olcsóbb ma szülni, mint egy magánkórházban. Sajnos.

Én nagyon örülök, ha ma valaki BÁRHOL pozitív szülésélménnyel bír. Legyen az állami, magán, vagy intézményen kívüli, úgyhogy örülök, hogy nektek (is) sikerült. Olyan kevesektől hallani már sajnos jó élményeket.

szept. 20. 13:55
 33/35 anonim ***** válasza:
51%
Hát ezaz kérdező! Az a baj hogy az orvosok a patológiát látják a folyamatban, mert nekik a szülés kezelési módjait tanítják, hogy ez egy kóros veszélyes dolog és ilyenkor megkell menteni a nőket meg a kisbabákat, és amiatt van az hogy betegségként kezelik a szülést, és hogy sosem láttak természetes beavatkozásoktól mentes szülést. Másrészt meg amióta kb 50-100 éve ahogy a szülés a kórházak falai közé költözött, azóta a nőkkel is elhitették hogy a szülés "orvosi probléma" és ők is azt gondolják hogy ez maguktól nem menne nekik orvos nélkül. Pedig el kéne hinni hogy képes rá a testük, hisz mikor még otthon szültek akkor is ügyesen hallgattak az ösztöneikre senki nem irányította őket benne, hogy mikor nyomjon stb......
szept. 20. 14:42
 34/35 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Amúgy ezért is írtam egyszer hogy ha akarnék szülni akkor én se mennék kórházba. Akkor 25-ös válaszoló voltam.
szept. 20. 14:50
 35/35 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagy öröm volt olvasni a történeteteket, a feleséged hálás lehet, hogy ilyen férje van!
szept. 23. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!