Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írnátok pár friss szüléstörtén...

Írnátok pár friss szüléstörténetet bármelyik budapesti kórházban, dokinévvel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan ki kellene választanom, hogy kihez járjak terhesgondozásra, de eléggé el vagyok veszve. Ez lesz az első szülésem, így teljesen zöldfülű vagyok a témában. Szívesen olvasnék pár friss pozitív/negatív történetet, vagy hallanék olyan kórházról és dokiról, akit szívesen ajánlanátok. Köszönöm! :)

2023. szept. 26. 19:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

"csak a területileg illetékes kórhàzban szülhetsz az állami rendszerben. Tehát ahová lakóhely szerint tartozol."

Mint mindenre, erre is lehet kiskaput találni.

Ami azért jó, mert megyeszékhelyen lévő klinikán teljesen profik, fel vannak készülve mindenre, míg 30 kilométerrel arrébb ott van a félig alkoholista "tanár úr" Jóska bácsi, aki igaz, hogy már régen nyugdíjas lehetne, a cipőjét alig bírja bekötni, dehát arrébb tenni nem lehet, mert mekkora tekintély a vidéki kórházban...

Szép és jó ez, hogy szüljön mindenki ott, ahová tartozik lakcím szerint, de akkor teremtsenek mindenhol klinikai körülményeket, kaphassa meg Gizike Bivalybasznádon ugyanúgy az EDA-t, mint más egy pesti kórházban, ne Nospa-t adjanak neki a tolófájásokra...

2023. szept. 27. 10:18
 12/20 anonim ***** válasza:

Ezt én írtam, amit idéztél.

És igen, én így tudom/tudtam, és amikor tájékozódtam akkor azzal találkoztam, hogy nem szivesen fogadják be a külsős kismamákat, akik nem oda tartoznak.

Nem voltam mondjuk 5-10 kórházban (pest megyében élek egyébként) és nem jártam utána a kiskapuknak, az igaz. Biztos van ilyen is, meg sok ellenpélda.

Én csak azért îrtam ezt le, mert úgy tudom ezek jelenleg tények, és jobb tisztában lenni vele, mielőtt az ember beleéli magát hogy bárhol és bárkinél szülhet, mint régen.

Az meg sajnos nem csak a szülésre igaz, hogy bizonyos kórházak, ellátóhelyek jobb személyi és egyéb feltétettel rendelkeznek. Szomorú magyar valóság..

nekem mondjuk SOTE 2-vel tapasztalatom, 2019-ben választott orvosnál szültem és borzalom volt az egész. Úgy a hely, mint a bánásmód, minden.

Már nem oda tartozom így nem variáltam, mert nem akartuk magánban az 1 milliót kifizetni.

November elején fogok szülni Vácon. Magán terhesgondozásra járok, és eddig amikor be kellett menjek mert az orvos oda hívott be mindig segítőkészek és kedvesek voltak. Eddig jobb a tapasztalatom mint a másikkal, de szerintem eleve nagyon kevés hely van ahol olyan hű de baromi jó lenne, ezért én nem táplálok és nem táplálnék hiú ábrándokat, magas elvárásokat.

2023. szept. 27. 10:30
 13/20 anonim ***** válasza:
A tolófájásokra Budapesten sem adnak EDA-t, csak a vajúdásra. Azt sem mindenhol, tudtommal. De nyilván értem amit mondasz, csak egy kis korrekció, 11-es. Egyértelmű, hogy az lenne az ideális, ha mindenki méltó körülmények közt szülhetne.
2023. szept. 27. 18:51
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
11es, milyen kiskapu? befogadó nyilatkozatot a jobb ezáltal leterheltebb kórházak nem adnak, barátnőm meg arra játszott, hogy beesik fájásokkal.. őt átvitték a körzetesébe:-D
2023. szept. 27. 19:12
 15/20 anonim ***** válasza:
59%

Hát, akkor a kiskapu sincs mindenkinek nyitva… De van az a hátszél, ami kinyitja őket, hidd el.

Az EDA-t általánosságban írtam, sok helyen a fájdalomcsillapítási lehetőség tényleg 0, nem is értem, ezt 2023-ban hogy engedheti meg bármelyik kórház.

2023. szept. 27. 20:15
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
Oké lehet valakinek hátszél.. de most őszintén, mezei ember akinek nincs semmi ismeretsége, kapcsolata, mennyi eséllyel tud már bekerülni? azért írtam le én is a tényeket, mert az a realitás. Ne egyből a kiskapuból induljunk már ki🤦🏻‍♀️ Bár kivánom a kérdezőnek, hogy ott szülhessen ahol szeretne, de inkább legyen mindenki tisztában a jelenlegi helyzettel szerintem.
2023. szept. 27. 20:33
 17/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a sok választ. Igen, tisztában vagyok azzal, hogy a területileg tartozóba kell mennem. Ettől függetlenül szeretnék pár történetet hallani, már csak kíváncsiságból is a kórházak közötti különbség miatt, illetve szerencsére van lehetőségem minimálisan választani, illetve ha nagyon indokolt, nem zárkózom el a magántól sem.

Egyébként azt leírni, hogy valaki kinél szült nem sért semmilyen GDPR szabályt.

2023. szept. 30. 06:30
 18/20 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, ha negatív a vélemény, akkor de, sérti a GDPR-t, mivel úgymond hitelrontás.
2023. szept. 30. 06:33
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
Decemberben szültem a Honvédban. Nekem jó tapasztalataim vannak vele. Nekünk bekerült egy napra a PIC-re is a baba, nagyon kedvesek és figyelmesek. Viszont mivel kb mindenki ott akar szülni iszonyat leterheltek. Ami viszont a kórház “hátránya” hogy nagyon magas a császár aránya.
2023. szept. 30. 06:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Mennyi idős kismama vagy, kérdező?
2023. okt. 6. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!