Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Muszáj hüvelyi úton szülnöm?...

Muszáj hüvelyi úton szülnöm? Lehet császárom?

Figyelt kérdés
Az első szülésem egy nagy trauma volt 2 napig vajúdtam mire sos császár lettem, majdnem meghaltunk. Most terhes vagyok de nem bírnám ki megégyszer ezt a bizonytalanságot és szenvedést. Kérhetem a császárt?
2023. szept. 24. 22:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Mivel azbelsővcsászár voltvígy simán lehetsz a másodiknál is császáros.
2023. szept. 25. 05:06
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Attol függ hol szülsz ?A legtöbb körházban ha császárod volt,akkor autómatikusan császár a következő.Én császárral szültem 3 éve,megprobáltam simán,de nem ment,így megint császár lett.De ez a kórház támogatja a császár utáni sima szülést.
2023. szept. 25. 07:39
 13/22 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Igaz nekem 7 éve volt a császármetszésem, de itt nem támogatják újra a császárt. A te esetedben biztosan kijárnám. Orvosi vélemény elégnek kell lennie.
2023. szept. 25. 08:23
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom kérni államiban nem lehet ilyet. Ha extrém rövid idő telik el 2 szülés között-ahol az első császár ott van egyedül automaikusan műtét.

Nekem a kisfiam 2019 januárban született, most novemberre várjuk a tesót. Őt nálam indították, mert pár napot (!!) túlhordtam, oxitocin, majd időv burokrepesztés.. eleg traumatikusra sikeredett nálunk is. Annyi oxitocint kaptam hogy már folyamatos fájásaim voltak a burokrepesztés után. Ennek ellenére szinte semmit se tágultam, a babának meg a végére folyton leesett a szívhangja, így nem vártak tovább, elvittek megcsászározni.

Ugyanígy éreztem mint te.. és ugyan magánban csináltatok minden vizsgálatot, de a szülésre nem szerettünk volna 1 milliót költeni, így az államiban lesz, választásom pedig sajnos ezáltal nincs. Kiválasztottam egy talasztalt rókát 😊az állami kórházból, hozzá járok magánban terhesgondozásra. Ő egyébként a császárt támogatja is, a műtéteket is ő osztja be, ráadásul főorvos. Első alkalommal mondtam neki, hogy nem szeretnék arra a sorsra jutni mint a kisfiammal, mert az maga volt a pokol. De! Mivel nálam a 2 szülés között majdnem 5 év telik mondta hohy sajnos nem választhatok (egyébként már 2-3 évvel sem) és hogy úgy szokott itt lenni hogy ha terminus elött elindul, de bármi kisebb gond is adódik (valami nem jófájdalom, baba szívhangja, kevés magzatvíz, stb) akkor egyből császár, egyébként pedig kivárják a terminust, és nagyon max 1-2 nap pluszban. Mivel már császározta indítani többet nem fognak, ezért ebben az esetben automatikus műtét lesz.

Én úgy hallom/látom hogy a vbac nagy része amúgy sem sikerül, nyilván ahhoz nagyon felkészült, támogató környezet, szerencsés csillagállás kell. Ez sok helyen nem adatik meg. Én nem is szeretném, de sajnos el kell fogadni/fogadnunk hogy nincs választási lehetőségünk az állami szekcióban. Legalábbis én így tudom.

2023. szept. 25. 09:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk erőltetik a természetes szülést, császár után is.
2023. szept. 25. 16:37
 16/22 A kérdező kommentje:
Holnap megyek orvoshoz, ha azt mondja természetesen kell és nincs megoldás az abortusz mellett döntünk. Ha csak rágondolok remegni kezdek meg pánikolok. Köszi a válaszokat.
2023. szept. 25. 17:04
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Ezért elvetetnétek?! Az kemény.

Amúgy, ha szerzel szakvéleményt, akkor nem kell természetesen szülnöd.

2023. szept. 25. 18:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha ott vagy és közlöd hogy fáj a heged akkor simán tolnak a mütőbe mert nem kockáztatnak hogy szétt repedjen.
2023. szept. 25. 19:21
 19/22 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, azt tudd, hogy csak itt, a gyk-n kampányolnak az anyukák ennyire a hüvelyi szülés mellett (mert az indított, oxitocinos, felnyúlkálós, könyöklős szülés minden, csak nem természetes).

A kórházakban senki nem akar kockáztatni egy műhibapert, plusz a császár az orvosoknak is sokkal kiszámíthatóbb folyamat.

2023. szept. 25. 23:03
 20/22 Bogica0616 ***** válasza:
91%
Kedves 19. Sajnos az orvosok is kampányolnak meg a szülésznők. Többel is beszéltem mind azt mondta, hogy meg kell próbálni, ha nem megy akkor majd császár, de addig lehet ezernyi gond. Nekem nincs pszichológiai véleményem, viszont kedves kérdező te szerezz be egyet és ki leszel írva program császárral.
2023. szept. 26. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!