Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Több gyermekes, császáros...

Több gyermekes, császáros anyukák tapasztalatai érdekelnének. A második is császárral született?

Figyelt kérdés

Az első gyerekemmel sok évvel ezelőtt csâszâros voltam fájás gyengeség miatt. Most annyit mondott az orvos, hogy nem biztos hogy megint így alakul.

Viszont azt tapasztaltam ismerős körökben, hogy a második is császárral születik. Be vallom őszintén, félek a spontán szüléstől,mondjuk még igen csak odébb van. mert nem tudom hogy mire számítsak, viszont a császár utáni állapot sem egy leányálom. Köszönöm ha válaszoltok.

2023. máj. 18. 09:26
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
64%
Egy barátnőmnek az első sürgősségi császár volt, utána már az orvos javasolta második és harmadikra a császárt. Azt mondta, hogy valószínűleg alkatilag nem alkalmas rá, hogy kijöjjön rajta egy nagy baba. Anyósom is 3 császárral szült, az első ott azért lett császár, mert nagyon fájt neki és mondta, hogy ő nem bírja megszülni, és valamiért belement az orvos, a többinél már megpróbálni sem akarta és nem is nagyon kellett érte küzdeni. Mindkét eset a SOTE-n volt, ha esetleg ott szülnél, az egyik nagyon friss, a másik nyilván nem. :)
2023. máj. 18. 09:35
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Biztosra vettem hogy kérdezés nélkül is azzal kezd az orvos, hogy császárra készüljek. Meglepődtem mikor magától esélyt adott a sima szülésnek. Nálam a heg már 15 éves, így lehet hogy kisebb az esély arra hogy szétnyílik esetleg, vagy nem tudom. Minden esetre izgulok már most :D
2023. máj. 18. 09:44
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy barátnőm szült hüvelyivel császár után 2,5 évvel, de ő mindenképp így akarta és az első a baba leeső szívhangja miatt alakult így.

Nekem 3,5 éve volt császárom, most vagyok a 34. hétben, egyelőre azt mondta az orvosom, hogy nincs akadálya, hogy megpróbáljam a hüvelyit, meglátjuk sikerül-e, én nagyon örülnék.

Olyat is ismerek, aki inkább császárt szeretett volna a 2. alkalommal is, nem tiltakoztak az orvosok.

2023. máj. 18. 10:41
 4/22 A kérdező kommentje:
Utolsó. Én nem merek ilyennel előállni. Félek hogy az lesz a válasz, hogy nem kívánságműsor. Persze nekem sok nyavalya előjött az első gyerkőcnél,magas vérnyomás, cukor, túl hízâs, de így is úgy indult hogy sima szülés lesz. Tényleg sokkal nehezebb a felépülés császár után, de ha tehetném rá bólintanék simán. Azt ismerem, arra fel tudok készülni. Hát majd meglátjuk. Még tényleg nagyon odébb van.
2023. máj. 18. 11:50
 5/22 A kérdező kommentje:
Mivel már nem sok van hátra neked, ha lesz kedved és nem felejted el, felépülés után megírnád, hogy miként alakult? Addig is kitartás és kommunikáció mentes könnyű szülést kívánok neked ahogy te szeretnéd :)
2023. máj. 18. 11:56
 6/22 A kérdező kommentje:
Komplikáció mentes akart lenni :D
2023. máj. 18. 11:56
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem nem elfelejteni és megírom, mi lett. :)
2023. máj. 18. 12:30
 8/22 anonim ***** válasza:
48%
Nekem a második hüvelyi úton született. Sajnos a harmadiknál már voltak komplikációk, ő ismét császáros lett. De ha összehasonlítom a szüléseimet, a császár nagy szívás. A hüvelyi szülés százszor jobb volt + a regenerálódás is sokkal gyorsabb.
2023. máj. 18. 12:42
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Max nemet mondanak ha rákérdezel. A 2. császár csak annyival jobb hogy akkor korrigálják az előző miatti összenövéseket is.
2023. máj. 18. 12:53
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az első fájágyengeség miatt lett császár, valójában 42 hetes voltam már és semmivel nem tudtak fájást generálni, így megcsászároztak. Második 12 év múlva lett, 41+5 napig vártunk a csodára, de teljesen zárt volt a mehszájam, így az előzményeket tekintve, hogy akkor sem hatott az oxytocin, nem indítottak, másnap műtöttek. Én szerettem volna simán szülni de nem sikerült. Most a 3at várom nyárra itt már nem volt kérdés, első alkalommal mondta a doki hogy program császár.
2023. máj. 18. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!