Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magán szülészet ahová tényleg...

Magán szülészet ahová tényleg megéri menni? Tapasztalatok érdekelnének

Figyelt kérdés
Budapest és környéke érdekelne. Nézelődtem már, de sok helyen láttam sok rossz véleményt. Köszönöm ha válaszolsz!

2022. szept. 16. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Maternityn szültem és nem bántuk meg. Mindenki kedves, apa garantáltan benn lehet a vajúdásnál-szülésnél és az éber császárnál is, majd a szülés utáni napokban családi szobában az anyával és a babával maradhat benn. Tisztaság van, nem omladozik a vakolat, van elég dolgozó, akinek van ideje odafigyelni a betegekre.

Volt nálunk gyógytornász, szoptatási tanácsadó minden nap, az ételek nagyon finomak voltak, az összes dolgozó nagyon kedves, még a takarítók is. Én nagyon kevés rossz véleményt találtam róluk, természetesen ők sem tökéletesek, de mi nem bántuk meg, nem maradt rossz élmény a császár sem, pedig nem arra készültünk.

2022. szept. 16. 11:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapja szültem a Róbertban ügyeletben.

pozitívum: Nekem szimpi volt, hogy nagyon természetes szülés pártiak, törekedtek a gátvédelemre és sikerült is, másnap már szinte szaladtam. Szülőszoba is szupi volt, hatalmas kád, franciaágy meg szülőágy, labda stb… én belevágtam magam a franciaágyba a 3 perces fájásaimmal és nem is voltam hajlandó felkelni belőle amíg meg nem született a fiam.

A szülésznő a végtelenségig emberséges volt, éreztem, hogy jött belőlem minden is, mégis azt mondta, hogy nem, az nem az, a babát érzem, tehát törődnek az ember méltóságával is. Párom persze megerősítette, hogy igen volt ott minden, de tudtam magamtól is :D Szagokat viszont én nem éreztem semmit.

Tiszta volt, jó volt a kaja is, kaptunk mindig teát, zöldséget-gyümölcsöt, joghurtot meg műzliszeletet is.

Nővérek-csecsemősök-orvosok kedvesek voltak.

Negatívum: elméletben nem

kell vinni semmit a babának, gyakorlatban azért érdemes mert fukarkodnak a ruhával és a textilpelenkával :) A hűtő nem működött a szobában, ígértek szerelőt, de nem jött.

Utóbbiak viszont mellékesek, a lényegi dolgokról tényleg csak pozitívan tudok beszélni.

2022. szept. 16. 12:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden szülészetről lehet jót is és rosszat is olvasni. Én is a Róbertben szültem, ügyeletben, 2 évvel ezelőtt és most novemberben is így tervezem, szóval annyira nem friss az élmény, de az, hogy másodszorra is ez a terv szerintem elmondja, hogy annyira nem volt rossz :D A szülés maga tényleg fenomenális volt, minden eszköz rendelkezésre állt, amit csak akartam, szülőszékben szültem végül, gátvédelemmel, bármilyen extra beavatkozásra, amit az ügyeletes orvos feldobott, simán mondhattam nemet, nem kellett különösebben karakánnak lennem, lazán elfogadta (aminek persze így kéne lennie mindenütt, de tudom, hogy sok helyen nem is kérdés pl a gátmetszés vagy ilyenek, itt meg csak mint opciót, felvetette az orvos). Az ügyeletes szülésznő is szuper volt, fél szavakból is simán megértett, támogatott végig, ahogyan az nekem kellett, és nem éreztem azt, hogy amiatt, mert nem fogadott volt, kevésbé figyelt volna rám bármelyikük is. Másnapi viziten is jött az orvos, ellenőrzött, kérdezte hogy vagyok, szóval még emlékezett is rám.

A kaja szerintem is jó volt, a személyzet kedves, segítőkész, a szobák-fürdőszobák tiszták és jó hangulatúak, kicsit mint egy hotelben. Szóval nekem alapvetően pozitívak az emlékeim abból az időből.

Nekem egyedüli negatívumként az maradt meg akkoriban, hogy ott nem tudták garantálni az egyágyas szobát, ez ha jól tudom, a Maternityben adott, a Róbertben viszont telítettség függvénye. És hát én egy elég sűrű időszakban szültem, szóval nekem pont nem jutott családi szoba, pedig azért akkor elég fontos lett volna. Mostanra mindegy, mert a férjem úgyis itthon marad a nagyobbik lányunkkal, szóval úgyse lehetne bent velünk három napig, de első gyereknél ennek a lehetőségnek örültem volna. Ennek ellenére is azért az jó, hogy max ketten lehetünk egy szobában, tehát nincs az, mint állami szülészeteken, hogy 5-6 főt összecsődítenek aztán valakinek mindig van valami nyűgje.

2022. szept. 16. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!