Honnan tudtátok, hogy beindult a szülés és nem jósló fájásotok van?
11-es, ha én az orvosodra hallgattam volna, otthon született volna meg a fiam. : )
Lehet, hogy ritka, de én a szülés végéig tök jól voltam. 3 percesekkel indultunk el otthonról a kórházba, férjem unszolására, fájdalom az nem volt, max. enyhe kis derékfájás csak. Ennyi maradt egészen a szülésig, 5 órán belül megvolt a fiam az első 3 percestől számítva.
@13,
nekem az első szülés a fájások beindulásától 28 óra volt. A második, ahogy itt is írtam, 3 óra alatt meglett. Úgyhogy azért ne várj túl sokáig 😅
6-os voltam.
#13: Azért csak óvatosan! :) Nekem az első 26 óra volt, a falat kapartam a fájdalomtól órák óta és még mindig azt mondták, hogy gyengék a fájásaim. Gondoltam, hogy akkor a másodiknál fel fogom ismerni, hogy mikor jött el az idő. Hát nem. Nem sok kellett hozzá, hogy útközben szülessen meg. Kórházba érkezés után 7 perccel már a karomban volt, pedig én aztán győzködtem, hogy maradjon még egy kicsit bent. A tolófájások előtt fél órával még azon elmélkedtem, hogy akkor most ezek jóslók vagy nem. Ritka is volt, rendszertelen is és gyenge is. Meleg víz nem volt ott helyben, de utólag jobb is volt így, mert akkor lehet, hogy nem érünk be.
Kérdező: Sokszor teljesen egyértelmű a helyzet, az elsőnél nálam pl. elfolyt a magzatvíz és a fájások is rendszeresek voltak. Az első gyerekre azt mondják, hogy nem szokott kifele sietni (anyukámnál mondjuk pont gyors volt). Szerintem jó, ha mindig van valaki a környezetedben, aki tud segíteni szükség esetén (férj, szomszéd, barát). Akkor még ha nem is jóslók lennének, nagy eséllyel akkor is meg fogjátok oldani. Mentőt lehet hívni akkor is, ha csak tanács kell. Nálam egyből mondták, hogy fekve próbáljam elsóhajtani a fájásokat.
Az elso inditott volt, a masodiknal nem ismertem fel, pesig 39+6-nal jartam. Azt hittem, csak joslok, 15-20 mp-ig tartott csak egy-egy fajas. Ha rajtam mulik, megszulok itthon, tolofajasra ertunk be a ferjem unszolasara, pesig 15-20 perc a korhaz.
Most varjuk a 3. babat, en is attol felek, hogy megint nem ismerem fel. Az utolsó fel ora egyértelmű volt, hogy szülés lesz, de előtte nekem rohadtul nem jott le, mert kb. nem is fajt az elsőhöz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!