Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nők miért hanyatt fekve...

A nők miért hanyatt fekve szülnek?

Figyelt kérdés

2023. szept. 13. 09:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%

Mert az ORVOSNAK kényelmes, de nem a nőnek, hogy lekötözik a lábát - igen, létező dolog még most is -, meg nem kelhet fel ilyen-olyan bromságra hivatkozva.

Nem véletlenül szülnek a természeti népek guggolva, mert az a legoptimálisabb a gravitáció etc. miatt, csak ugye a a modern világban a dokinak bromira nem jó.

2023. szept. 13. 13:36
 22/30 anonim ***** válasza:
81%

21-es, hadd ne mondjam, miket tanulunk szülészet címszó alatt. Undorító hányinger az egész, kezdve a teljesen felesleges erőszakról - kézzel tágítás, szülés előtti beöntés, és sorolhatnám.

Nő vagyok, soha sohasem szülök, részben mert TUDOM, mi zajlik a szülőszobán és hogy sok orvos-szülésznő mekkora egy ordas praszt.

2023. szept. 13. 13:38
 23/30 anonim ***** válasza:
88%

Itt egy cikk a témában:

[link]

Egyébként nekem kényelmes volt háton feküdni, már a vajúdás alatt is csak feküdtem olyan szintű álmosság és gyengeség kerített hatalmába, nem tudtam volna a lábamon állni, se guggolni se semmi.

2023. szept. 13. 14:27
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
Nem feltétlenül szülnek hanyatt, a nőnek nem is biztos, hogy az a jó. Az orvosnak viszont kényelmesebb. Igaz, én mindkétszer feküdtem: egyszer azért mert olyan szinten fáradt voltam, hogy alig álltam a lábamon, másodszor azért, mert be kellett érni a kórházba és a tolófájásokat fekve könnyebb volt elsóhajtani. Mire beértünk az orvos kis túlzással egyszerre vizsgált és kapta el az érkező babát.
2023. szept. 13. 15:00
 25/30 anonim ***** válasza:
87%
Elvileg állva, guggolva, ülve (kádban) lenne a legideálisabb a gravitáció miatt. De a kórházakban többnyire a hagyatt fekvést biztosítják, az orvos és a szülésznő dolgát így könnyíti meg. Nekem mondjuk nem volt probléma és kényelmetlen így szülni. Elsőnél örültem,hogy végre megszülök, az sem érdekelt volna, ha fejen állva. Másodiknál meg olyan gyorsan történt minden, hogy idő sem lett volna választani (kádban szerettem volna).
2023. szept. 13. 18:35
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Így a praktikus.
2023. szept. 14. 03:39
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

Orvos, szülésznő úgy lát mindent "premier planban", nem kell hajolgatni, kukucskálni stb.

Első babánkat én teljesen fekve szültem, így volt kényelmes, az ágyon éreztem magam biztonságban. Úgy fájt mindenem, hogy nem bírtam volna állni, ülni.

Mikor jöttek a tolófájások, a nyakamba kaptam a lábaimat és nyomtam, 4,5 kilós gyereket szültem, szerintem baromira fájt volna ez mindenhogy. :D

Második szülés lassabban is indult be, jobban felszerelt szülőszobában is voltam. Volt kád, bordásfal, labda, szülőszék is.

Ott jól esett az, hogy vajúdás alatt járkálhattam, guggolhattam a bordásfalnál, ülhettem a labdán. Fekve azt éreztem, hogy jobban fáj az egész, mondta a szülésznő, hogy akkor azt ne erőltessük, bármi van, észreveszik akkor is, ha 3 méterre vagyok az ágytól, higgyem el.

Végül a bordásfalnál kezdtem szülni, guggolva, utána annyira elment a tolófájásoknál az erőm, hogy féltem, nem tudom tartani magam és ráültettek a szülőszékre, mögöttem a férjem volt, előttem a szülésznő és az orvos.

2023. szept. 20. 00:33
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig a lehető legdurvább amit hallottam, az egy olyan esemény volt, hogy volt egy kismama akit szintén teljesen hanyatt fekve és kengyelbe feltett lábakkal "szülesztették". Mit ne mondjak, borzasztó rossz volt úgy neki a kitolás, mert úgy nyomni se tudott. DE! Félig ülve meg másik függőlegesebb pózban tudott volna nyomni, sőt könyörgött is hogy hadd üljön fel egy kicsit, illetve hadd vegye le a lábait a kengyelből mert úgy menne neki, és NEM ENGEDTÉK.:( Inkább hozták azt vákuumot vagy mit azt azzal szedték ki belőle a gyereket,annak ellenére hogy érezte hogy más pozícióban, meg ha levehette volna a lábát, akkor ment volna neki. Komolyan mondom hogy egyetértek azzal amit egyik válaszoló írt, én se akarok szülni sose. Ráadasul azok a kengyeles lábtartós szülőágyak úgy néznek ki mint valami középkori kínzó szerkezetek.
2023. nov. 2. 14:01
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy véletlen, hogy a legtöbb műhibapert nőgyógyászat/szülészet terén indítják. Még ha akarnék gyereket, akkor se szülnék, mert nekem is visszataszító, ahogy ezt az egészet kezelik, sőt gusztustalan.
2023. nov. 2. 16:55
 30/30 anonim ***** válasza:
85%
29. Ugye? Ez is már úgymond a nők elleni erőszaknak a része, hogy nincs beleszólásunk a saját szülésünkbe ha kórházban szülünk. Én inkább jobb ha kimaradok ezekből, vagy még ha akarnék is szülni akkor inkább otthon szülnék bábával. 28as voltam.
2023. nov. 2. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!