Mert az ORVOSNAK kényelmes, de nem a nőnek, hogy lekötözik a lábát - igen, létező dolog még most is -, meg nem kelhet fel ilyen-olyan bromságra hivatkozva.
Nem véletlenül szülnek a természeti népek guggolva, mert az a legoptimálisabb a gravitáció etc. miatt, csak ugye a a modern világban a dokinak bromira nem jó.
21-es, hadd ne mondjam, miket tanulunk szülészet címszó alatt. Undorító hányinger az egész, kezdve a teljesen felesleges erőszakról - kézzel tágítás, szülés előtti beöntés, és sorolhatnám.
Nő vagyok, soha sohasem szülök, részben mert TUDOM, mi zajlik a szülőszobán és hogy sok orvos-szülésznő mekkora egy ordas praszt.
Itt egy cikk a témában:
Egyébként nekem kényelmes volt háton feküdni, már a vajúdás alatt is csak feküdtem olyan szintű álmosság és gyengeség kerített hatalmába, nem tudtam volna a lábamon állni, se guggolni se semmi.
Orvos, szülésznő úgy lát mindent "premier planban", nem kell hajolgatni, kukucskálni stb.
Első babánkat én teljesen fekve szültem, így volt kényelmes, az ágyon éreztem magam biztonságban. Úgy fájt mindenem, hogy nem bírtam volna állni, ülni.
Mikor jöttek a tolófájások, a nyakamba kaptam a lábaimat és nyomtam, 4,5 kilós gyereket szültem, szerintem baromira fájt volna ez mindenhogy. :D
Második szülés lassabban is indult be, jobban felszerelt szülőszobában is voltam. Volt kád, bordásfal, labda, szülőszék is.
Ott jól esett az, hogy vajúdás alatt járkálhattam, guggolhattam a bordásfalnál, ülhettem a labdán. Fekve azt éreztem, hogy jobban fáj az egész, mondta a szülésznő, hogy akkor azt ne erőltessük, bármi van, észreveszik akkor is, ha 3 méterre vagyok az ágytól, higgyem el.
Végül a bordásfalnál kezdtem szülni, guggolva, utána annyira elment a tolófájásoknál az erőm, hogy féltem, nem tudom tartani magam és ráültettek a szülőszékre, mögöttem a férjem volt, előttem a szülésznő és az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!