Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magán/Államiba jobb szülni?

Magán/Államiba jobb szülni?

Figyelt kérdés
Kérlek indokoljátok meg miért.

2023. aug. 10. 17:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Képzeld, elolvastam, amit írtál, csakhogy gőzöm sincs, hogy milyen szemléletű ott a szülészet, mi másoknak a véleménye és nem is volt kedvem és időm, hogy utánanézzek.

Nem lehet kijelenteni, hogy az államiban vagy a magánban jobb szülni, mert mindenkinek mások a lehetőségei és más szempontok a fontosabbak. Én például nem akartam éjnek idején orvost, bábát az ágyából kiugrasztani, elég jó kórházhoz is tartozom, ezért választott orvost, szülésznőt sem terveztem. Ez az én indokom. A dolgok későbbi alakulását ismerve azt mondom, hogy jól döntöttem, mert mindkét esetben választott orvosnál valószínűleg utólag feleslegesnek ítélt beavatkozás lett volna: az egyiknél elfolyt magzatvíz, elhúzódó vajúdás (24+ óra) és fájásgyengeség miatt, minimum egy indítás, a másiknál farfekvés miatt császár. Így meg mindkettőt a maguk ritmusában, komolyabb sérülés nélkül szültem meg. Igaz a faros baba nagyon gyorsan jött és hamarabb is, így esélyes, hogy nem ért volna oda az orvos. De ha bármelyik szülésnél komoly komplikáció lett volna, most verném a fejemet a falba, hogy miért nem magánban szültem. Az egyik barátnőmnek fontos volt, hogy a lehető legtermészetesebb módon szülhessen, ezért magánban, választott orvossal szült. De az orvos megijedt a baba becsült méreteitől és inkább vágott. Nem lehet utólag megmondani, hogy mi lett volna nekik a jobb és azt sem, hogy államiban mit csináltak volna vele. Egy másik ismerősöm császárt szeretett volna, bár ennek különösebb orvosi indoka nem volt. Na, itt legalább ki lehet jelenteni, hogy az ő esetében magánban jobb szülni. 18-as voltam

2023. aug. 12. 12:17
 22/22 A kérdező kommentje:
Szerintem magánba a legjobb szülni sőt Dr. Milley Györgynél 😊🙏
2023. aug. 12. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!