Melyik a jobb, amikor elfolyik a magzatvíz, vagy amikor fájásokkal kezdődik a vajúdás?
Első babámat várom, laikusként szerintem jobb lehet, ha fájásokkal kezdődik, hiszen akkor otthon rá tudok hangolódni a dologra, több időt nyugiban még eltölthetek otthon.
Időbeni jelentősége van? Tehát ha például a magzatvíz elfolyik, törvényszerű, hogy hamarabb baba lesz?
Ha elfolyik a magzatvíz egyáltalán nem biztos, hogy előbb lesz baba. A gyorsabb szülés általában a szülések számától függ, de ez sem törvényszerű. Nők vagyunk, különbözőek. Van akinek ez, van akinek az hozott gyorsabb, könnyebb szülést!
Ami biztos: Nem marad bent! 😉
Nekem volt mindkettő. Az első burokrepedéssel indult,fájások nélkül, egyből kórház, ahol kb. 8 órát vártunk a fájásokra, nyomták az oxit stb. 14 órát töltöttem a szülőszobán.
Második fájásokkal indult, és 5 órát még otthon voltam, akkor kezdtek 5 percesek lenni. A szülőszobán 4 órát töltöttem, burokrepesztés után kb. 2 órával született meg.
Nekem a második jobban tetszett, bár sokkal fájdalmasabb volt.
Én csak 1x szültem, szóval nincs mivel összehasonlítani. Nekem elfolyt a magzatviz, rá 2 órára kezdődtek a fajasok spontán, addigra már a kórházban voltam. Nekem jó élmény volt a szülés úgy osszesegeben, örülök, hogy így alakult. Nem kellett otthon a fajasok között lábat-puncit borotvalni, az utolsó dolgokat osszepakolni, hanem szép kényelmesen. Tudtam, hogy 1 órán belül be kell menni, ezáltal nem voltam tanácstalan, hogy most mégis mikor, hogy ne legyen túl korán, de túl későn se. A vajúdás 1.felét fitlabdan ülve a zuhany alatt töltöttem, erre itthon nem lett volna lehetőségem. Egyedül voltam, szóval tudtam csak a babára koncentrálni, ugyanakkor jó érzés volt, hogy ott van a személyzet a közelben, figyelnek rám.
Tehát nekem jó volt így, magzatvizelfolyassal kezdeni.
De alapvetően csak minden 10.szules kezdődik így, a legjobb, ha fajasokkal kezdődik. Ha először a magzatviz folyik el, nem mindenkinél indulnak meg a fajasok ezt kovetoen, el tud nagyon húzódni az egész, plusz nagyobb a fertőzésveszély.
Mindkét szülésem vízzel indult, de nem ugyanúgy.
Első Niagara-placcs, nagymennyiséggel hajnalban, erre ébredtem. Rá 2 órára már a kórházban lettek fájások, 14 órát vajúdtam. Egyébként mentő fekve szállított.
Második szivárgással. 2. napja szivárgott, amikor teszttel beigazolódott. Az orvos azt mondta emiatt indítja, a hírre beindult magától. Az első erős fájástól 4 órára lett meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!