Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magán/Államiba jobb szülni?

Magán/Államiba jobb szülni?

Figyelt kérdés
Kérlek indokoljátok meg miért.

2023. aug. 10. 17:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ milyen kórházhoz tartozol. Velem közölték nem érdekli őket hogy császárral kell szulnom (okkal) igyekeznek természetessel kezdeni és lecsesztek miért akarom megúszni... mivel nem akartam akár belehalni az erőlködésbe ami miatt császárra lettem kiírva ezért inkább maganba mentem. Igen 1 millió volt,de ez csak papír az én és gyermekem egészsége fontosabb. Később kiderült a kórház csak azért erőltette ezt,mert náluk fontos hogy a természetes szülések aránya több legyen,mivel erről híresek. Tök jó hogy az én egészségem kárára is erőltették volna ezt csakhogy megmaradjon az imázsuk...

Ha normálisan álltak volna hozzá akkor államiba megyek.

2023. aug. 10. 20:01
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Én olyan kórházhoz tartozok ahol még azok sem hajlandóak szülni akik ott dolgoznak. Ez szerintem mindent elmond.
2023. aug. 10. 20:22
 13/22 anonim ***** válasza:
Kórháza válogatja. Valahol tök kedvesek, hozzáértőek, valahol meg túl kell élned.
2023. aug. 10. 20:31
 14/22 anonim ***** válasza:
59%
Én nagyon bánom hogy nem magánban szültem. Hétvégén érkeztem a kórházba napokig vajúdtam és napok óta elvolt folyva a vízem. Iszonyatosan erőltették a szülést már nem bírtam se testileg se lelkileg egyszerűen nem akartam tágulni. Már CTG közben éreztem hogy baj van hogy nem normálisan fáj de nem tettek semmit. A rengeteg vizsgálattal nem finomkodtak mintha erőszakolnának. Amúgy végül sos császár lettem ha még pár órát úgy hagynak meghal a gyermekem és én is. Rosszul volt beékelődve így esélye se volt kibujni a feje elvolt deformálódva. Egy normális vizsgálattal ezt látták volna... Ehelyett csak a sóhajtozást, megjegyzéseket kaptam milyen gyenge vagyok és azért mert fáj bárhogy sírok nem fognak császározni meg a kinevetéseket.
2023. aug. 10. 20:47
 15/22 anonim ***** válasza:

Allamiba akartam de otthon szules lett

Igazol mikor bevitt a mento mar a gyerekkel a karomba kaptam 1-2 nem kedves mindatot de a mentos bacsi megvedett h anyuka nem otthon keszult szulni csak eppen a baba volt tul gyors. (Elment a viz es onnantol 30 perc se volt a szules. Mire a tolofajasok kozott hivtam a mentot meg oda ert kibujt a bebi) 1.5 napot voltunk bent azalatt nem ereztem h magan korhaz kellene.

A kaja jo volt bar keves, a csecsemosok kedvesek, a dokim kicsit kiakadt de ez van. A tobbiek ia inkabb csodalkoztak a szulesen.

2023. aug. 10. 21:49
 16/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Győrhöz tartozok de magánba megyek Dr. Milley Györgyhöz, mert eddig is hozzá jártam mindig.
2023. aug. 10. 22:17
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nem gond, akkor magánban általában jobb szülni. Legalább biztos nem az egy szem rezidenshez kerülsz, meg nem küldenek haza négyszer vajúdás közben, hogy otthon szülj meg végül.

Az emberek többségének viszont ár-érték arányban nem éri meg.

Nálunk egy havi fizunk a magánszülés, így én úgy voltam vele, hogy ennyit megér, hogy tudjam, hogy az orvosom kompetens (több orvos is van a családban, így nálunk a jó orvos nem azonos a kedves orvossal, mint sokszor a fórumokon) és van gyakorlata, nem a főorvos fog műteni (aki évi kettőt csinál és már totál elfelejtette), vagy valaki aki kezdő és még nem tud műteni, ha véletlenül császár lesz szülés közben.

2023. aug. 10. 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen kórházhoz tartozol és mi kell a lelki békédhez. Ha az, hogy adott szülésznő, orvos legyen ott, akkor marad a magán. Nekem mindkétszer jó tapasztalatom volt az államival, bár az egyiknél épp, hogy beértünk, 15-öshöz hasonlóan expressz baba volt.
2023. aug. 11. 13:05
 19/22 A kérdező kommentje:
Előbb írtam hova tartozok. Győr és Milley Györgyhöz megyek magánba. Olvasd el amiket írtam utána kommentelj
2023. aug. 11. 14:18
 20/22 anonim ***** válasza:

Nincs összehasonlítási alapunk, mert mindkétszer a Szent Margitban (Óbuda) szült a feleségem, ráadásul ügyeletes orvosnál és szülésznőnél. Ha lenne harmadik az is ott lenne.

Összességében jó a kórház és jó a szülészet, de azért nem fenékig tejfel ott sem az élet. De gondolkodás nélkül bármikor odamennénk és nemcsak a szülészetre. Én a sebészeten voltan két hétig.

2023. aug. 11. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!