Hüvelyi szülésnél mindenkinek szétszakad/szétreped a hüvelye?
Nem.
Egyébkén a gát szakadás illetve repedés volt a gyakori. Nem a hüvely
Nem, nem mindenkinek. Ha hagyjàk az embert szülni, akkor nem valószìnű a sèrülès, de előfordulhat.
Ha gàtmetszèst csinàlnak, az màr magàban egy màsodfokù sèrülès, ès gyakran tovàbb is reped. Ha siettetik a szülèst, attòl is repedhet.
A baba kulccsontja eltörhet, de ez elèg ritka.
A hüvely repedèse teljesen különbözik a gàtsèrülestől. Hüvelyrepedès attól lehet, ha a baba feltartott kèzzel.születik, vagy a szülès siattetèsètől.
Lehet olyan, hogy valakinek a gàta èp, ès a hüvelye megreped.
Nekem vágták a gátat, de az az icipici bibi engem abszolút nem zavart szülés után. Fáj ott utána egy kicsit minden, ez már elvész a többi közt. És akkor már ott a babád, ő jobban érdekel.
A törésnél a kulcscsonttörésre gondolsz szerintem. Nem borzasztóan ritka, néha megesik, ha nehezen bújik ki a baba, de nem általános és meggyógyul magától. Születni sem kellemes dolog.
Köszönöm a válaszokat :)
#7, hát igen, az biztos, hogy a baba is elfárad rendesen szülés után, nem véletlenül alszanak egy kiadósat :D 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!