Milyen érzés a szülés?
Mindenki másként éli meg és minden szülés más.
Az elsőnél nekem is fájt, de azt mondtam hogy annyira azért nem volt veszélyes.
Így nagy magabiztossággal mentem a második szülésemre, ahol aztán a falat kapartam
Semmihez
Talán a vesegörcs és a kegyetlen mensi közt valahol..
de nem lehet hasonlítani
Én rosszabbra számítottam. Mondjuk nekem volt annyi "könnyítés", hogy napokkal a szülés előtt ékelődött be a feje, az durva fájdalom volt, egész éjjel nem tudtam aludni tőle, és fájt minden csontom. Viszont a szülés alatt ezt a részét így megúsztam. Maga a szülés eleinte olyan, mintha nagyon enyhe menstruációs görcseid lennének, aztán ezek egyre erősödnek. Mivel nekem fiatalon amúgyis brutális görcseim voltak, így ez a része nem viselt meg annyira, sőt, még örültem is, hogy milyen tök jó, most legalább nem kell suliba/dolgozni menni vele, és hányingerem sincs. És még szünetek is vannak közte. A kitolás az kemény volt, mert nagyon nagy volt a lányom, a hüvelyemben nem éreztem fájdalmat, viszont azt hittem, a fenekem szétszakad.
Nekem egyébként rosszabb volt a szomszéd szobában gyötrődő sorstársakat hallgatni, mint átélni a saját szülésemet. A kettőből legalább az egyiknek biztos, hogy nehezebb szülése volt, azt borzasztó volt hallgatni, ráadásul akkor én még előtte álltam az egésznek.
Bennem egyébként vmi nagyon tömény hormonkoktél tombolhatott, mert szuperizgatott és boldog voltam végig, 0 szorongással, pedig egyébként nagyon durván szorongó vagyok, és kb. egész életemben rettegtem a szüléstől.
Így utólag az egyszer simán kibírható kategóriába sorolom. Még egyszer mondjuk nem szeretném átélni.
Az elsőt elég jól viseltem… bár akkor arra is azt mondtam, hogy brutális.
Egy hangom nem volt.
A másodiknál viszont megtudtam, hogy lehet ez rosszabb is.
2 órát voltam szülőszobán, de ez a rövid idő 2szer olyan fájdalmas volt, mint az első szülésem 15 óra vajúdással.
Szóval egyéni mindenkinek, nincs egyforma szülés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!