Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a szülés?

Milyen érzés a szülés?

Figyelt kérdés
Mihez hasonlítható az a fájdalom?
2023. jún. 23. 19:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
MIntha a mellkasomtól a térdemig az összes csontomat csörnék, konkrétan nem bírsz egy helyben maradni a fájdalomtól.
2023. jún. 23. 22:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki másként éli meg és minden szülés más.

Az elsőnél nekem is fájt, de azt mondtam hogy annyira azért nem volt veszélyes.

Így nagy magabiztossággal mentem a második szülésemre, ahol aztán a falat kapartam

2023. jún. 24. 05:15
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmihez

Talán a vesegörcs és a kegyetlen mensi közt valahol..

de nem lehet hasonlítani

2023. jún. 24. 05:30
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak fetrengeni tudtam, nem hasonlítható semmihez, az agyam sem funkciónált csak kapkodtam a levegőt. Ekkor mondták, hogy jó akkor jön az oxi meg a burokrepesztés. Én naív pedig azthittem nem lehet fokozni ezt de mégis. Viszont kibírod és megéri
2023. jún. 24. 11:30
 15/20 anonim ***** válasza:
43%

Én rosszabbra számítottam. Mondjuk nekem volt annyi "könnyítés", hogy napokkal a szülés előtt ékelődött be a feje, az durva fájdalom volt, egész éjjel nem tudtam aludni tőle, és fájt minden csontom. Viszont a szülés alatt ezt a részét így megúsztam. Maga a szülés eleinte olyan, mintha nagyon enyhe menstruációs görcseid lennének, aztán ezek egyre erősödnek. Mivel nekem fiatalon amúgyis brutális görcseim voltak, így ez a része nem viselt meg annyira, sőt, még örültem is, hogy milyen tök jó, most legalább nem kell suliba/dolgozni menni vele, és hányingerem sincs. És még szünetek is vannak közte. A kitolás az kemény volt, mert nagyon nagy volt a lányom, a hüvelyemben nem éreztem fájdalmat, viszont azt hittem, a fenekem szétszakad.

Nekem egyébként rosszabb volt a szomszéd szobában gyötrődő sorstársakat hallgatni, mint átélni a saját szülésemet. A kettőből legalább az egyiknek biztos, hogy nehezebb szülése volt, azt borzasztó volt hallgatni, ráadásul akkor én még előtte álltam az egésznek.

Bennem egyébként vmi nagyon tömény hormonkoktél tombolhatott, mert szuperizgatott és boldog voltam végig, 0 szorongással, pedig egyébként nagyon durván szorongó vagyok, és kb. egész életemben rettegtem a szüléstől.

Így utólag az egyszer simán kibírható kategóriába sorolom. Még egyszer mondjuk nem szeretném átélni.

2023. jún. 24. 13:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Olyan erős fájdalommal jár, hogy konkrétan egy másik tudatállapotba kerülsz tőle.
2023. jún. 24. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőt elég jól viseltem… bár akkor arra is azt mondtam, hogy brutális.

Egy hangom nem volt.

A másodiknál viszont megtudtam, hogy lehet ez rosszabb is.

2 órát voltam szülőszobán, de ez a rövid idő 2szer olyan fájdalmas volt, mint az első szülésem 15 óra vajúdással.

Szóval egyéni mindenkinek, nincs egyforma szülés sem.

2023. jún. 24. 18:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól hogy beértem a kórházba addig amíg meg lett a baba 4 óra telt el (első baba) minden nagyon gyorsan történt és hatalmas fájásokkal. Így vissza gondolva olyan mintha estek volna ki idők az emlékezetembol de valószínűleg a hatalmas fájdalom miatt. Egyik fajast követi a másik és próbálod túlélni hogy legyen vége. (Kb: mint az ördög űzès :) ahhoz tudnám hasonlítani. Aztán mikor jön a kitolási szakasz már nem érzed hisz ott koncentrálsz hogy jó időben jó nagyot nyomj.(nekem ez már nem fájt ) várod a kis csodát és ez hajt előre de gyönyörű érzés először magadhoz ölelni, megpillantani. :) Kitartást és könnyű gyors szülést . Ki fogod bírni. Beszélj már most neki sokat hogy ügyesek legyetek mind a ketten " én is ezt tettem"
2023. jún. 25. 23:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyet kell értenem az 1-essel. Lassan 2 hónapja szültem (első baba) 12 órát voltam bent a szülőszobán, életem leghosszabb 12 órája volt, oxyt kaptam én is de lassan zajlott az egész nagyon... úgy éreztem magam mintha a halálom felé közelednék, a fájások és a tolófájások is pokolian fájtak, levegőt se kaptam már, sem állva, sem ülve nem volt jó. Büszke vagyok magamra hogy kibírtam az egészet egyedül de soha többé nem szeretném tapasztalni.
2023. jún. 26. 10:47
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegtem a szüléstől, mindíg azt hittem, hogy kicsi a fájdalom küszöböm és nem bírom a fájdalmat, erre a 38. héten egy átlagos orvosi vizsgálaton kiderült, hogy már 4cm-re nyitva vagyok, így bent is kellett maradnom. 6 cm-ig nem éreztem egyáltalán semmit, majd burkot repesztettek és jött az oxy. Kevesebb, mint 3 óra alatt meglett a fiam, első baba volt. Simán végig tudtam lélegezni a fájásokat, teljesen bírható volt, majd a legvégén, amikor már kezdtem úgy érezni, hogy ennél többet már nem bírnék, akkor jöttek is a tolófájások, az egy teljesen más fájdalom volt, kb az első két tolónál még nem nyomhattam, valahogy vissza kellett tartanom, na akkor éreztem úgy, hogy mindjárt megsemmisülök, aztán mikor nyomhattam végre, akkor az első nyomásnál kijött a feje és a vállai, de szóltak, hogy ne nyomjak tovább, lehet volt valami a köldök zsinórral, de néhány másodperc múlva mondták, hogy mehet tovább. Nyomtam mégegyet és kint is volt egészen a babám. Akkor tényleg minden fájdalom megszűnt. A következő fájdalmas dolog a feleslegesen ejtett gátmetszés összevarrása volt (csináltak egy pici vágást, hogy ha nem férne ki a baba, akkor ne szakadjak, aztán utólag mondták, hogy nem is kellett volna vágni, mert kifért volna), na az rosszabb volt a tolófájásoknál is, mivel az első két öltés után valamiért nem hatott a zsibbasztó, hiába adtak másik adagot. De összességében még oxyval is teljesen elviselhető volt számomra az egész szülés és nagyon szép élményként maradt meg, (főleg, hogy a férjem is végig velem volt és ő vágta el a köldökzsinórt), bár ez teljesen egyéni tapasztalat. Sajnos vannak sokan, akiknél nem megy ilyen simán a dolog és sokan traumát szenvednek, de nem érdemes előre ráparázni, mert amennyire félsz tőle, ugyanúgy érhet kellemes meglepetés. Azért írtam le az én történetem, hogy láss pozitív tapasztalatot is. Nem törvény, hogy minden szülés elviselhetetlen pokol kell legyen! Ami tényleg nagyon fontos és rengeteget számít, az a légzés (orron be, szájon ki) és az, hogy el lazítsd a tested, átadd magad a fájdalomnak és ne tiltakozz ellene, hanem tudd, hogy a tested teszi a dolgát és minden fájással közelebb visz a gyermekedhez. Bocsi a hosszúra sikerült válaszért 😅
2023. jún. 26. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!