Mennyire fájdalmas a szülés? Mihez hasonló érzés?
Nekem a szulesnel jóval fájdalmasabb élmény volt a hátizom szakadasom.
A szülési fájdalom alapesetben folyamatosan erősödik, nem a semmiből hirtelen 100as erősségű, így jobban el lehet viselni.
A vajudás fájt kb már a fehér fényt vártam az alagut végén es akkor megszűntek az érzékeim. Tehát sem a fájdalmat es semmit nem éreztem kikapcsolt minden.
Kitolásnál így még a kitolást se éreztem azt se tudtam, hogy nyomok e tényleg, vagy csak úgy teszek.
Szóval maga a szülés nem fájt, a vajúdás meg túlment elég erősen fájdalomban
Az 1-es még tuti, hogy nem szült.
Nekem is a vajúdás fájt, az ahogy kibújt már nem annyira. Egy-egy fájás is baromira fáj, nekem belilult a csuklóm, úgy kapaszkodtam a kórházi ágy korlátjába. Kb olyan volt egy-egy fájás, mint a térdtörésem. Nagyon éles, szúró fájdalom, mintha épp megölnének, viszonylag nagy területen. Nekem nem is egy-egy fájás volt kibírhatatlan, egyet még ki lehet bírni, hanem hogy jött újra és újra. 24 óráig vajúdtam, abból 18 óra volt olyan, ami nagyon megviselt, és ilyen hosszan ez a fájdalom nekem traumatikus volt. És amikor megszületett a lányom, akkor sem múlt el rögtön. Még egy csomót görcsöltem utána, majd szétszakadt a csípőm, fájt a varrás is. Úgyhogy utána még kicsit ki kell tartani.
De ennek ellenére szeptemberben újracsinálom. :) Borzasztóan fáj, de olyan, mint egy maraton, lefutod, fáradt vagy, de nagyon büszke is, hogy megcsináltad. És utána az a tökéletes kis emberke, akit kapsz...mindent megér.
"Az 1-es még tuti, hogy nem szült."
Miert ne szült volna? A fajdalomnal relativebb érzés a világon nincs. Ő nem élte meg fájdalmasnak a szülést. Simán elhiszem neki. Eleve ahogy már írtam, a szules nem rogton horribilis erősségű gorcsokkel kezdődik, hanem fokozatosan erősödik. Az emberek többsége ezt, mármint az erősödő fájdalmat sokkal tovább és jobban képes tolerálni, mint a semmiből jöttet. Mondjuk legyen a legerosebb fajdalom amit valaha éreztél 10 a skálán. Szuleskor 1-től szépen lassan haladsz a 10ig, míg mondjuk egy nyílt törés esetén 0-ról a 10re ugrik a fájdalom. Másképp éled meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!