Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tapasztalat már valaki hasonló...

Tapasztalat már valaki hasonló fájdalmat attól hogy sokat hordozta a babát?

Figyelt kérdés
Kisbabám refluxos, ezért elég sokat kell függőlegesben lennie. Emiatt pár napja nagyon be van állva a hátam, vállam, amikor lefekszem akkor kezd el úgy igazán fájni, gyakran érzek bizsergest a kezemben, karomban, lábaimban. És van egy ilyen nehéz érzés a végtagjaimban, mintha egy tonnát nyommanak és nagyon ki lenne merülve. Még éreztem ilyet azelőtt ha nagyon sokat álltam lábon, de most pihenésre sem szűnik meg. Kértem időpontot masszázsra, gondolván hogy segít.
2023. febr. 16. 02:37
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Mert nyújtani kellene a gerincet. Két egyszerű módját kapásból tudok, ha gondolod leírom. Valamint egy kis felső test átmozgatas is célszerű lenne.
2023. febr. 16. 05:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Sportolok és nyújtani is szoktam.

De azért szívesen veszem ha leírod szerinted mi válna be ☺️

2023. febr. 16. 06:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Gerinctorna. A gerinc körüli mély izmokat kell erősíteni, hogy ne nyomódjanak össze a porckorongok, hanem tartsa, mint egy füző. Olyannak is lehet gyenge ez a terület, aki egyébként látványosan izmos. Gyógytornász tud segíteni. Masszázs is hasznos lehet egyébként, de az ugye csak lazítás a görcsökre, a problémát nem szüntetni meg.
2023. febr. 16. 07:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a baba? Elől hordozod?

7 kg fölött már érdemes háton hordozni.

2023. febr. 16. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem jött le, hogy kendőben van rajtad vagy karban van?

Ha kendőben van elől (7 kiló alatt, ahogy írták), akkor esetleg nézesd meg egy hordozási tanácsadóval a kötést, mert kötés és kötés között oltári különbségek lehetnek. Volt nekem is hogy rosszul kötöttem meg és nagyon nehéz volt úgy. Máskor meg sikerült tökéletesen és nem is éreztem - mindez két nap különbséggel, tehát a baba nem lett se nehezebb, se könnyebb.

A másik, hogy meg kell erősíteni a core izomzatot. Az anyák többsége brutál gyenge core izomzattal vág bele a gyerekvállalásba, aztán nem bírják a terhelést. Ha te sportolsz, akkor tudatosabban kell tudnod tartani magad. És core erősítés még mindig. (Figyelve, hogy nincs-e szétnyílt hasizmod)

2023. febr. 16. 11:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Karban, mert nem szereti a hordozóban. Próbálom minden nap tenni picit hogy szokjon hozzá. Nincs még hét kg.
2023. febr. 16. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem feszes? A feszes babák nem szeretnek kendőben lenni.
2023. febr. 16. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!