Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ambuláns szülésről érdekelne...

Ambuláns szülésről érdekelne vélemény/tapasztalat?

Figyelt kérdés

Olvastam ambuláns szülés lehetőségéről.

Mennyire bevett dolog ez? Volt már valakinek?

Van már egy gyerekem, szóval nem vagyok teljes mértékben tapasztalatlan csecsemő témában.

Sajnos elég tré kórházhoz tartozunk, az első szülésemet is csak a gyerekágyas időszak keserítette meg, mint rossz emlék, ezért érdeklődnék, hogy mennyire lehetséges ez, hogy minél hamarabb elhagyjam a kórházat.

Nyilván komplikáció mentes, normál szülésre készülök megint.

2023. jún. 17. 15:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

4#-es attól hogy eleget van mellen,nem biztos hogy eleget szopizik is aktívan vagy csak alszik rajta. Nálunk rakhattam én mellre, próbáltak segíteni is többen, védőnő is bent, konkrétan egyet szívott és aludt órákon át rajta szó szerint,pedig mindent is próbáltunk, ő kisebb volt,de van sajnos annyira besárgult baba,hogy nem fogod tudni,sajnos. Igen,nem kell ráhagyni,etetni kell,de van az a pici helyzet,amikor ez nem fog segíteni.

Kérdező én szorítok,hogy összejöjjön. 7# jókat ír, én is azt mondom első körben gyerekorvost kell olyat keresni,aki támogat.

2023. jún. 17. 18:07
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

"ő hazamegy, mert brutálisan kórházfóbiás, a pici marad amíg kiengedik (én nem tudtam, hogy ilyet is lehet, nem is igazán hiszem...)."

Hogyne lehetne. Ez olyan, minthogy a kisgyerekkel sem muszáj bent maradni szülőnek, csak a többségnek ez alap, hogy nem hagyja magára a gyerekét.

Egy ismerősöm nemrég szült, és koraszülött volt a gyereke (32. hétben kellett császározni). A babát 1 hónap után engedték ki, de ő nem maradt végig vele, csak pár napig, de bejárt 30 km-ről busszal, mondván ott a másik 3 gyereke otthon. Ilyen is van.

2023. jún. 17. 18:28
 13/20 anonim ***** válasza:
59%

Nekem volt.

Csak szóltam, hogy megyek haza, és már pakoltam, mire bejöttek, és elkezdtek fenyegetni, hogy nem vihetem a babát. Persze hamar kiderült, hogy pontosan képben vagyok a jogaimmal, és utána nem próbáltak hülyének nézni. A legtöbb nőnél bepróbálkoznak. A végére azért próbálta a gyerekorvos meggyőzően alakítani az aggódást, hogy menjünk be, ha gond van, de nyilván ezt mondani se kellett volna. Hamar megkapta az oltást, és jöttünk is.

Baba teljesen jól volt, én is, bár császár után jöttem haza, szóval kissé megviselt voltam. Ma is így csinálnám.

2023. jún. 17. 20:58
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Tehát ha jól olvasom, ez jogában áll mindenkinek, akkor nem értem, hogy lehet belőle később veszélyeztetés, hisz ha törvény adta joga van az embernek ehhez...

Tényleg érdekes, hogy külföldön ez működik, itt meg úgy tesznek, mint akit annyira érdekel egy vadidegen meg a gyereke, mert ezt nem hiszem el.

Még alaposabban utána fogok járni a dolgoknak, de örülök, hogy van akinek ez sikerrel járt!

2023. jún. 17. 21:22
 15/20 anonim ***** válasza:
85%

Azért, mert ilyen esetben téged és a kicsit is a te felelőségedre engedik ki, azaz vállalod, hogy ha baj van, az a te hibád. A kórház így védi be magát.

Hülyén van megoldva ez tény...

2023. jún. 17. 21:26
 16/20 A kérdező kommentje:

De akkor ez végülis saját felelősségre való távozás. Én úgy értelmeztem, hogy ez eleve egy jog, mindenféle külön papír nélkül.

De akkor nem. 🤔

2023. jún. 17. 21:28
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Márciusban szültem a Sote-n, ott is volt egy szobatársam, aki 8 órával a császár után pakolt és ment. Próbálták meggyőzni, de nem voltak vele bunkók vagy ilyesmi.

Viszont éjszaka visszajött mert vérzett a vágás helye.

És akkor volt inkább probléma, mert őt a terhesphatológiára vitték, de oda nem vihette a babát, így akkor már volt némi veszekedés közte és a személyzet között, hogy minek ment haza.

2023. jún. 18. 07:08
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

Azért külföldön sem működik ez olyan gördülékenyen.

5 hónapja szültem Németországban.

Vasárnap este 23:00-kor kerültem be, hétfőn 15:15-kor született meg a gyerek.

Hétfőn este 9-kor kerültünk fel a szülőszobából a csecsemős részre. (Addig hármasban voltunk, néha benézett a szülésznő, hogy mi a helyzet?)

Kedden már minden bajom volt, haza akartam jönni, persze nem engedtek, saját felelősségre sem. (Komplikáció mentes volt a szülés, a gyerek is rendben volt..)

Tejem nem volt, tápszert nem akartak adni. Elkezdtem balhézni, hogy éhes a gyerek, adjanak már tápszert. (Vígasztalhatatlanul sírt, hiába volt mellen, nem segített)

Akkor hoztak egy mellszívó gépet, mert hogy én lusta vagyok mellre tenni a babám, pedig biztosan van tejem.

30-30 percet volt rajtam a gép.. Bámultuk egymást az ápolónővel, mikor végre letelt és egy árva csepp sem volt az üvegben, elhitték, hogy tényleg nincs tejem, úgyhogy adtak tápszert.

Szerdán reggel közölték, hogy akkor mehetünk haza. Össze is készülődtem, majd jöttek, hogy mégsem mehetek. Aztán beszélt velük a férjem is, mondták, hogy akkor mehetünk, majd visszajöttek, hogy mégsem mehetünk.

Akkor közöltem, hogy velem ne szórakozzanak, megyek, ha tetszik tetszik, ha nem, nem. Mondták, hogy rendben, de akkor legalább a papírokat várjam meg. Utána még egyszer bejátszották, hogy maradjak egy napot, de mondtam, hogy nem. Hazaengedtek, de a lelkemre kötötték, hogy pénteken visszaviszem egy vizsgálatra..(visszavittem természetesen)

Csecsemő és gyermekápoló a végzettségem, évekig dolgoztam otthon koraszülött intenzíven és csecsemős osztályon egyaránt, szóval semmi újat nem tudtak mondani/mutatni.

2023. jún. 18. 08:49
 19/20 A kérdező kommentje:

Jesszus! Ez mintha itthon történt volna. 😨

Nem fogom sosem felfogni, hogy kinek mi joga van előírni, hogy ha én tápszerrel akarom etetni a gyereket, bizonyos okok miatt, akkora ők mire fel mondják, hogy nem!

Én Angliát és Svájcot hallottam ismerősöktől, hogy hamar otthon lehettek.

2023. jún. 18. 10:05
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
17#-es amit írt azzal teljes mértékben egyetértek. Hiába vagyok eü-s,de a kórházban való befekvés mindig nagy félelmem, tehát ez amúgy tetszene nekem is,de azért ezek a hátulütői. Például ha tényleg gond lesz,akkor sajnos visszakerülsz,de az egyértelmű,hogy nem a babával. 17-es nem is értem miért ment a vita,azt hittem ez neki egyértelmű. Nekem van egy barátnőm,akinek a gátmetszés helyén lett egy hatalmas vérömleny,amit nem is érzett, utolsó nap vették észre,azonnal műteni kellett és mivel még bent voltak így a babával maradhatott ott ahol eddig is. Műtét után oda tolták vissza, segítettek neki ellátni a babát,fejt előtte, később szoptathatott,stb. Ha otthonról mész vissza,baba nélkül kell sajnos,ez evidens. A másik hogyha otthon sárgul be annyira,hogy tényleg kell fény neki,ami elég gyakori,akkor egy tele kórtermi gyerekhez be kell feküdni,sok helyen ágyat se tudnak biztosítani, aztán ülhetek mellette a széken éjjel nappal,szoptathatok úgy, és ott pihenni végképp nem lehet,sajnos. Arról nem beszélve,hogy a zárót se fogják egy nap alatt osztogatni. Sok ilyet láttam:( inkább akkor maradok,lehet rá is húzok,mert egy napra bekerül a fény alá,de hazajövünk utána nyugiba. Pedig nekem is szimpatikus lenne,ha máshogy volna. Hiába vagyok eü-s, rengeteg beszólás t kaptam,egy hétig bent voltunk, még most is előjönnek a rossz emlékek,pedig egy éves lesz. De nálunk is én is egy hétig kezelést kaptam, infúziókat kaptam, ő semmit de együtt voltunk 2 éjszaka után legalább. Kérdező, én ezektől félnék, problémák bármikor lehetnek,sajnos. Jó lenne ha ezekre valami megoldást találnának,ami mindenkinek jó. :( Vagy ha államiba is mindenki külön szobába lehetne :D Én voltam több ágyasba is napokig,majd pedig egyedül saját fürdővel, úgy is rossz volt de úgy azért könnyebb volt nekem, ég és föld.
2023. jún. 18. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!