Egy szülés átlagosan mennyi ideig tart?
Nekem burokrepesztéstől kb. 12 óra volt, de előtte volt már minden (gyógyszeres indítás, oxi), viszont addig nem is éreztem semmit, hiába mutatott a gép fájásokat. A kitolás időben nem tudom, mennyi volt, de emlékeim szerint 3-5 nagyobb nyomás lehetett.
A doki valami olyasmit mondott, hogy első baba átlag 16 óra alatt szokott meglenni. Ez alapján jól jártam :)
Első gyerek 14 óra, spontán indult, de az utolsó három óra oxis volt, mert megállt az egész.
Második gyerek burokrepedéssel fájás nélkül indult, közös megegyezéssel két óra fájdogálás és alig tágulás után oxi, három óra alatt megszültem, tehát öt óra volt a magzatvíztől a babáig.
Tankönyv szerint az első gyerek 12 óra, a második és többedik 7-8 óra, szóval nagyjából helyben vagyunk.
Estw 8 kor kezdett csordogálni a magzatviz es jönni a fájások másnap majdnem reggel 8 kor született meg.
A kitolás része nem tudom mennyinidő volt nem néztem az órát hány óra volt mikor jöttek, hogy latni a fejét, kezdődik a szülés talán 7 kor.
Nekem az első 16 óra volt. Spontán, fájásokkal indult itthon. A kitolás kb 3-5 perc.
Második burokrepesztéstől 3 óra 45 perc volt. Első fájástól pedig 2óra 45 perc.
Kitolás szintén néhány perc volt csak. ( És sokkal könnyebb mint az első, pedig nagyobb baba lett)
Most a harmadikkal vagyok várandós. Kíváncsi vagyok.😊
27 hkm
Első gyerek 8 óra, második 6. Mindkettő spontán indult, első fájástól kezdve (amikortól rájöttem, hogy mi történik :D ) számolom. Kitolás nem tudom, 20-30 perc mindkettőnél, de az időérzékem abban a helyzetben nem volt az igazi, lehet kevesebb volt. Igazából 5-6 nyomásra jött ki mindkét gyerek. Könnyű szülések voltak, ügyesek voltak a babák is.
Én is úgy tudom, hogy ez az átlagnál rövidebb, viszont azt a statisztikát hoztam, hogy a második gyorsabban lezajlott, mint az első (és talán mintha olvastam is volna, hogy a második szülés átlag 2 órával rövidebb, mint az első, de ezt lehet, már csak bemagyarázom magamnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!