Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Ma találtam egy régebbi kérdést itt Gyakorin, ahol azt kérdezte az illető, hogy jobb-e nőnek lenni mint férfinak, aztán egy nő leírta a hátrányokat, és a végén hozzátette, hogy milyen jó a férfiaknak, hogy nekik nem kell "végigszenvedni" a terhességet, a nők ilyenkor hánynak egy csomót napi szinten, elveszítik a hajlékonyságukat, csontritkulásuk lesz, utána meg a szülésnél az a durva fájdalom.

De egy másik nő pedig azt írta, inkább ez egy nagyon felemelő és csodálatos dolog, amit a férfiak sosem élhetnek át, úgy értem azt hogy a pocakban növekszik egy kis élet, érezzük mocorogni, meg ha a szülés fájdalmas is, a végén kárpótol a kisbaba.

Most akkor ez hogy van?

Ilyen szempontból jobb férfinak lenni, mert nekik nem kell ezeket átélni, vagy jobb nőnek lenni, mert ez egyben rossz és csodálatos is, de ilyet csak a nők élhetnek át?

N

2023. jún. 7. 21:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon vicces, hogy a szülés előtt valami indokolatlan okból kifolyólag azt hittem, hogy nagyon jól fog menni nekem a szülés. 😂 pedig én az a típus vagyok aki már az előtt beveszi a fájdalom csillapítót a mensi napján mielőtt el kezdene fájni. Szóval nem tudom honnan vettem ezt, hogy én majd csendesen, sóhajtozva megszülök.. kegyetlen volt. Hála istennek, hogy már nem emlékszem rá, de többször kértem én is hogy császározzanak meg, sőt, az epidurálisért kiküldtem a férjem, hogy azonnal hozzon egy orvost, mert meg fogok halni. Volt ott minden, sírás sikítás, amit csak el lehet képzelni, és az az érzés, hogy egyszerre éreztem halál félelmet, közben a testem akaratom ellenére cselekedett, és olyan volt mintha szét akarna törni éppen a medencém meg a szeméremcsontom. Ja és a vége a legbrutálisabb, amikor a gyerek feje félig kint van és akkor marad abba a fájás és a hüvelyben ott a gyerek feje. Pfú baszki... az a baj hogy mégis emlékszem. Nagyon extrém volt. Ez amúgy esküszöm egy olyan élmény, amit nem lehet elmondani, semmi nem tudja szimulálni, csak az tudja aki átélte, de akkor se adja át, mert mondom én azt hittem hogy simaliba lesz az egész..

Amúgy én pl nagyon szeretek nő lenni, de nagyon igazságtalannak érzem, hogy le vannak nézve a nők nagyon. Nem tudom miért, pedig ha megnézem milyen szerepeket viszünk, a nőknek sokkal sokkal nehezebb dolguk van, mint a férfiaknak. Nem vagyok feminista de ez így van. A sógorom pl olyan szinten hímsoviniszta, hogy hányni tudnék tőle, közben mindig azon gondolkodom hogy miért? Nem akarok több tiszteletet vagy többet mint ami megillet bármilyen embert, csak tényleg nem értem, hogy miért van ez, hogy ennyire semmibe nézik a nőket sokan.

2023. jún. 7. 21:58
 12/19 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen, leírtad a szomorú igazságot.

Vannak olyan országok, ahol még mindig semmibe veszik a nőket, sőt, nincs is nekik minden megengedve.

Régen is ugyanez volt, ha egy nő szar házasságban élt, nem válhatott el, tűrnie kellett, amíg le nem amortizálódott teljesen.

Kötelező volt a szülés, nem lehetett dönteni, hogy akar-e gyereket vagy sem.

A nőknek sajnos sokkal nehezebb életük van, mint a férfiaknak, és amúgy meg (véleményem szerint) mi vagyunk a teremtés koronái (NEM vitagerjesztés!)

2023. jún. 7. 22:25
 13/19 anonim ***** válasza:
64%
En szeretem az egeszet, az elonyeivel es a hatranyaival. Nalunk nekem alacsonyabb joval a fajdalomkuszobom. A ferjem viszont nem a szules (ami egyebkent az elsonel brutal volt, mint itt a 11-esnek, a masodiknal meg csak szimplan kokemenyen karomkodos, de tulelheto, es valahol elmeny is), szoval o nem a szules miatt nem cserelne velem, hanem otthon nem szivesen maradt volna 0-24-ben. Maximalisan kiveszi egyebkent a reszet a gyereknevelesbol, ami boven eleg volt neki ahhoz, hogy az eredetileg tervezett gyerekszamot lecsokkentsuk kettore.
2023. jún. 7. 22:35
 14/19 anonim ***** válasza:
60%
Két gyerekes anyaként inkább boldog vagyok, hogy a testem ilyen csodálatos dologra képes.
2023. jún. 7. 23:12
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmi csoda nincs benne, természetes.

Maga a terhesség nekem nem volt rossz, de nem is voltam úgy vele, hogy huuu jajj de jó. Császároztak mert azt akartam. A baba kor se volt a kedvencem...soha többet. Amúgy is egy gyereket szerettem volna mindig.

Mindenki máshogy éli meg.

2023. jún. 8. 00:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szívás nőnek lenni 🤷‍♀️ nincs egy kiegyensúlyozott hónap az életünkben, a hormonok napi szinten garantálják a hullámvasutat 😆 nehezebben építünk izomzatot, erőnlétet, több felületet kell borotválni, és őszintén szólva a menszez is undi.

A terhességem nem volt rossz, egy élménynek elment, de többet inkább nem kérem 😅 kimaxoltam amennyire lehetett, pihentem, csinos kismama ruhákban flangáltam, meg tök jó volt, hogy rengeteg hajam lett 😁 de utána kellett egy év, hogy újra tudjak teljesíteni a sportban, meg valamelyest összekaparjam az erőnlétem. A szülésem császáros volt, úgyhogy az élmény része sem volt az a mindent elsöprő fajta, tejem alig volt, így a szoptatós "csoda" is elmaradt... igazából úgy gondoskodok a gyerekünkről, ahogy az apja is. Otthon lenni mondjuk jó volt, nem volt nehéz eset a poronty.

Szóval traumás éppen nem volt a gyermekvállalásom, de nagyon aktív voltam előtte és sok idő kiesett, míg visszatértem, ez fájó pont. És persze élvezem az életem nőként, szeretek csinos lenni és nőként viselkedek a párkapcsolatomban is, de tagadhatatlan, hogy még mindig mi vagyunk rosszabb pozícióban társadalmilag, és ezek miatt egy következő életemben, ha lenne ilyen opció, inkább Y kromoszómát kérnék 😁

2023. jún. 8. 06:37
 17/19 anonim ***** válasza:
35%

Én imádtam terhes lenni, semmi bajom nem volt, igaz, hogy 3 héttel hamarabb született, így a végét/nehezét kihagytam :)

A szülést is simán kibírtam, pedig rossz volt azért persze, de bármikor újrakezdeném.

Én örülök emiatt IS, hogy nő vagyok :)

Arról nem is beszélve, hogy apuka ugyan megpattant, mikor terhes voltam, mégis vállaltam egyedül a babát. Egy pasi mikor tudna egyedül gyereket vállani (legalábbis ilyen formában)? Ha a nő nem akarja, akkor neki sincs és kész...

2023. jún. 8. 17:43
 18/19 A kérdező kommentje:

A 17-es válaszoló miért lett lepontozva?

Azért, mert valaki legalább szeret a nehézségek ellenére is nőnek lenni?

Mostanában amúgy nagyon nagy divat lett az, hogy aki szeretne is gyereket, de inkább a terhesség & szülés miatt örökbefogad.

Szerintem ennyit nem ér meg az egész 🤷

2023. jún. 10. 19:22
 19/19 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem meg pont a terhesség a legjobbrésze az egésznek
2023. jún. 10. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!