Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Ma találtam egy régebbi kérdést itt Gyakorin, ahol azt kérdezte az illető, hogy jobb-e nőnek lenni mint férfinak, aztán egy nő leírta a hátrányokat, és a végén hozzátette, hogy milyen jó a férfiaknak, hogy nekik nem kell "végigszenvedni" a terhességet, a nők ilyenkor hánynak egy csomót napi szinten, elveszítik a hajlékonyságukat, csontritkulásuk lesz, utána meg a szülésnél az a durva fájdalom.

De egy másik nő pedig azt írta, inkább ez egy nagyon felemelő és csodálatos dolog, amit a férfiak sosem élhetnek át, úgy értem azt hogy a pocakban növekszik egy kis élet, érezzük mocorogni, meg ha a szülés fájdalmas is, a végén kárpótol a kisbaba.

Most akkor ez hogy van?

Ilyen szempontból jobb férfinak lenni, mert nekik nem kell ezeket átélni, vagy jobb nőnek lenni, mert ez egyben rossz és csodálatos is, de ilyet csak a nők élhetnek át?

N

2023. jún. 7. 21:14
1 2
 1/19 Behajtani tilos válasza:
80%
Hát én úgy ítéltem meg, hogy ez nem nekem való, inkább kihagytam.
2023. jún. 7. 21:19
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én magam nem a dzülés miatt szeretek nőnek lenno..

Sok nő szeret úgy nő lenni, hogy sosem szül🤭

Amúgy szerintem akkor

válaszoltam és belémkötött a kérdező..

2023. jún. 7. 21:22
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Erre nincs egy általános válasz, ember függő. Én egy hihetetlen élménynek találtam az első szülésem és alig várom a következőt úgy is, hogy borzasztóan fájt és 2 hónapig azt mondtam, hogy szexelni sem fogok többet nem hogy szülni. :D Aztán közvetlenül utána már meg voltam veszve, hogy még egyet akarok. A férjem örül és támogat, mert gyereket ő is nagyon szeretne, de mondta, hogy ha ő nő lenne, az első előtt sem akart volna szülni, és így hogy látott egy szülést, biztos benne, hogy nem szülne. De más is amúgy a fájdalomküszöbünk. A férjem majd belehal, amikor belerúg a kanapé lábába, én kb meg sem éreztem, amikor eltört a térdem, bizonygattam, hogy akkor jobban fájna.
2023. jún. 7. 21:27
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez nem fekete vagy fehér.

Fantasztikus csoda a terhesség és a szülés, de legyünk őszinték, sok kényelmetlenséggel jár és rohadtul fáj.

2023. jún. 7. 21:27
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Én szívesen kihagytam volna. De a drága férjem nem tudta sem kihordani, sem megszülni helyettem őket. Így "kénytelen" voltam végigcsinálni, mert gyereket meg akartunk. A gólyára meg hiába vártam 🙄
2023. jún. 7. 21:33
 6/19 A kérdező kommentje:

4.

Persze, sajnos sok kellemetlenséggel jár, és olyankor nyilván nem tudunk a babára koncentrálni, sőt, még örülni sem neki, csak sajnos erről nem lehet beszélni.

Viszont ha belegondolunk, a terhességgel járó tünetek mind jogosan vannak, én utána olvastam.

Ez egy új és egyben hatalmas változás is a testben, tehát csoda lenne, ha semmilyen rosszulléttel nem járna, de azért olyanok is vannak, akiknek semmi nincs, még nem is hánynak.

2023. jún. 7. 21:35
 7/19 anonim ***** válasza:
79%

Mindig is rettegtem a szüléstől. Mióta az eszemet tudom úgy voltam vele, hogy csakis császármetszéssel szeretnék gyereket.

Mindenkitől azt hallottam, hogy a természetes szülés mennyire kegyetlenül fájdalmas. Sírtak, üvöltöttek, könyörögtek a császárért, meg akartak halni stb.

A terhességem nem volt valami kellemes. 0-24-ben hányinger, szagundor, ételundor, ólmos fáradtság, szédülés annyira, hogy még boltba se tudtam elmenni stb.

Igen, a férfiaknak egyszerű, ők csak megcsinálják, nem szenvednek vele. Felőlem lehetne akárhány gyerekünk, ha nem nekem kéne kihordani/megszülni. Akkor egy cseppet sem félnék semmitől.

2023. jún. 7. 21:37
 8/19 anonim ***** válasza:
88%

Én múltkor kérdeztem a férjem, hogy nem sajnálja-e, hogy ő nem tapasztalata meg milyen a terhesség, milyen amikor benne fejlődik egy baba és nagyon nagy erővel rázta fejét, hogy ő köszi nem kér ebből az élményből. :D

Nekem minden vágyam ez volt, hogy megtapasztalhassam, sokat vártunk rá, szerintem annak a bizonytalansága, amikor az ember nem tudja, hogy egyáltalán valaha megtapasztalhagja-e egy kicsit más megvilágításba helyezi a dolgot. Szerintem jobban viseli az ember ezek után a kellemetlenségeket.

2023. jún. 7. 21:39
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem egy csoda, hogy bennem mocorog, én tartom életben, semmiért nem adnám 3x átéltem, első 2 nél az émelygés is elkerült csak a hasam nőtt.

Én szeretek terhes lenni.

2023. jún. 7. 21:41
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekünk van, ha lehetett volna választani, hogy melyikünk hordja ki és szülje meg őket 1000%-ig elzárkóztam volna attól, hogy én tegyem!! Pedig még csak nem is voltam rosszul
2023. jún. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!