Mi a véleményetek erről?
Ma találtam egy régebbi kérdést itt Gyakorin, ahol azt kérdezte az illető, hogy jobb-e nőnek lenni mint férfinak, aztán egy nő leírta a hátrányokat, és a végén hozzátette, hogy milyen jó a férfiaknak, hogy nekik nem kell "végigszenvedni" a terhességet, a nők ilyenkor hánynak egy csomót napi szinten, elveszítik a hajlékonyságukat, csontritkulásuk lesz, utána meg a szülésnél az a durva fájdalom.
De egy másik nő pedig azt írta, inkább ez egy nagyon felemelő és csodálatos dolog, amit a férfiak sosem élhetnek át, úgy értem azt hogy a pocakban növekszik egy kis élet, érezzük mocorogni, meg ha a szülés fájdalmas is, a végén kárpótol a kisbaba.
Most akkor ez hogy van?
Ilyen szempontból jobb férfinak lenni, mert nekik nem kell ezeket átélni, vagy jobb nőnek lenni, mert ez egyben rossz és csodálatos is, de ilyet csak a nők élhetnek át?
N
Mondjuk én magam nem a dzülés miatt szeretek nőnek lenno..
Sok nő szeret úgy nő lenni, hogy sosem szül🤭
Amúgy szerintem akkor
válaszoltam és belémkötött a kérdező..
Szerintem ez nem fekete vagy fehér.
Fantasztikus csoda a terhesség és a szülés, de legyünk őszinték, sok kényelmetlenséggel jár és rohadtul fáj.
4.
Persze, sajnos sok kellemetlenséggel jár, és olyankor nyilván nem tudunk a babára koncentrálni, sőt, még örülni sem neki, csak sajnos erről nem lehet beszélni.
Viszont ha belegondolunk, a terhességgel járó tünetek mind jogosan vannak, én utána olvastam.
Ez egy új és egyben hatalmas változás is a testben, tehát csoda lenne, ha semmilyen rosszulléttel nem járna, de azért olyanok is vannak, akiknek semmi nincs, még nem is hánynak.
Mindig is rettegtem a szüléstől. Mióta az eszemet tudom úgy voltam vele, hogy csakis császármetszéssel szeretnék gyereket.
Mindenkitől azt hallottam, hogy a természetes szülés mennyire kegyetlenül fájdalmas. Sírtak, üvöltöttek, könyörögtek a császárért, meg akartak halni stb.
A terhességem nem volt valami kellemes. 0-24-ben hányinger, szagundor, ételundor, ólmos fáradtság, szédülés annyira, hogy még boltba se tudtam elmenni stb.
Igen, a férfiaknak egyszerű, ők csak megcsinálják, nem szenvednek vele. Felőlem lehetne akárhány gyerekünk, ha nem nekem kéne kihordani/megszülni. Akkor egy cseppet sem félnék semmitől.
Én múltkor kérdeztem a férjem, hogy nem sajnálja-e, hogy ő nem tapasztalata meg milyen a terhesség, milyen amikor benne fejlődik egy baba és nagyon nagy erővel rázta fejét, hogy ő köszi nem kér ebből az élményből. :D
Nekem minden vágyam ez volt, hogy megtapasztalhassam, sokat vártunk rá, szerintem annak a bizonytalansága, amikor az ember nem tudja, hogy egyáltalán valaha megtapasztalhagja-e egy kicsit más megvilágításba helyezi a dolgot. Szerintem jobban viseli az ember ezek után a kellemetlenségeket.
Szerintem egy csoda, hogy bennem mocorog, én tartom életben, semmiért nem adnám 3x átéltem, első 2 nél az émelygés is elkerült csak a hasam nőtt.
Én szeretek terhes lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!