Szülés 2 óra alatt? Hihetetlen, de mégis igaz!
Jövő hétre vagyok kiírva(első baba), tegnap beszélgettem az egyik ismerősömmel, aki már megszült.Azt mondta hihetetlen csoda szülése volt, 9kor elfolyt a magzatvíz, mire beértek a kórházba 5újjnyira nyitva volt, a magzatvíz elfolyástól számítva 2 óra kellett, hogy megszülessen a baba:)
Pedig normál súlyú volt a kis fickó, az anyuka meg kb 150 cm magas.
Csak gondoltam leírom, mert annyira sok "rémisztő" szülésről lehet hallani, amiért olyan sok kismama fél ettől.
Szóval fel a fejjel "sorstársak":)És ha valakinek van hasonló pozitív sztorija azt szívesen olvasom/olvassuk:)
Sziasztok!
Az egyik barátnőmet mi vittük kórházba, ugyanis a párja hetelt és nálunk aludt. Ikreket várt. Hajnali fél hatkor kezdődtek a fájásai, amik sűrűek voltak de nem erősek. Összepakoltuk a cuccait, felöltözött. Kb. negyed hétkor volt fenn a szülőszobán. Emese 6:32-kor, Levente pedig 6:36-kor született meg természetes úton. A kislány szinte kipottyant, le is esett de hála égnek nem lett komolyabb baja!
Én most a 25.hétben vagyok, remélem az enyém se lesz nagyon nehéz:)))
Én is hallottam már ilyenről. Az egyik barátnőm 11.-én szült vasárnap reggel ment be a kórházba mert elment a nyákdugója és másnap egyébként is be kellett volna neki feküdni mert akkorra volt kiírva. Hétfőn délután bementem hozzá, tök jól volt, mondta hogy jár NST-re de nincsenek fájásai, 1-2 jóslója volt, de nem az igazi. Aztán este a vizitkor mondta a dokinak, hogy hő hullámok törnek rá és akkor megnézték és mondták, hogy 11-re baba lesz. 9-kor felfeküdt a szülőágyra még mindig enyhe fájásokkal és 11 előtt pár perccel 3 nyomásra meg született a kislánya. Azt mondta a vajúdás szinte semmi nem volt inkább akkor fájt igazán mikor nyomni kellett meg mikor varrták, kívül belül varrni kellett őt, gondolom az nem volt kellemes :S
Nagyon különbözőek az emberek. Én nem voltam ilyen szerencsés nekem indított szülésem volt, csütörtök reggel 6-tól szombat délelőtt 10-ig vajúdtam aztán császár lett belőle. A szülésznő azt mondta 100-ból egy ilyen van mint én. Akkor nem hittem el, hogy úgy fogom gondolni, hogy megérte ennyit szenvedni, de mikor megláttam a kisfiamat egyből tudtam hogy megérte :)
Hajnal 3-tól 12-ig vajúdtam, de csak 10-től voltam bennt a kórházban. 12-kor oxitocin, 12:20-kor kezemben volt a kisfiam. Első baba, 52 cm, 3380 gramm.
Mindenkinek hasonlót kívánok!
Gratulálok nektek! :) Gyors szülésed volt akkor neked is:)
Én is 2 óra alatt szültem a 4400 grammos lánykámat de nem igazán voltak meglepődve rajta még eddig sehol...gondolom sok száz más anyuka is hamar megszül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!