Nehéz szülésem volt,vagy könnyű?
Minden relatív, bár nem tudom az írásod alapján tudod-e a szó jelentését. Vagy vicces akartál lenni? Szerintem nem sikerült az sem.
Valaki akinek ennél könnyebb volt, biztosan azt írja ez brutál volt, de biztosan akad olyan is akinek sokkal nehezebb ennél. Meg személyes megélés kérdése is, mennyire vagy kényes, mekkora a fájdalomküszöböd....
Még nem szültem, ismerősök élményei alapján mesélek.
Nálunk több ismerősöm EDA-t kért. Akinek időben adtak és hatott a fájdalomcsillapító, annak nem fájt a vajúdás, van, akinek a kitolás sem nagyon.
Van akinek csontot tört az orvos, hogy ki tudjon jönni a gyerek (természetes szüléspárti), annál szerintem jobban jártál.
Van, aki gátvédelemmel szült, jóformán fájdalom nélkül.
Van, aki csak nagyon gyorsan, két órával azután, hogy bementek, meglett a baba, neki a kitolás állítólag eléggé fájt, de addig el volt foglalva azzal, hogy a kórházban veszekedett, mert nem hitték el neki, hogy szülni fog.
A mondatot tudod esetleg nagy kezdobetuvel kezdeni, hogy legalabb azaltal konnyebb legyen olvasni?
Nekem nem hangzik konnyu szulesnek, ugy sem, hogy hallottam marnehezebbet, illetve az en elso szulesem ennel hosszabb volt, es meg a tiednel is tobb volt benne a beavatkozas. 26 orat vajudtam, ebbol 5 ora volt olyan, hogy csak fejhangon visitva tudtam orditani, es fajasszunetekben azt nyoszorogtem, hogy ,,Meddig tart meg?”.
A masodik szulesembe nem nagyon avatkoztak bele, negykezlab szultem, nem volt varras, pedig nagy sulyu volt a baba, okolbe szoritott kezzel a homloka elott szuletett, el is akadt a valla, de megoldottak, es sikerult meg igyis a gatvedelem.
Mivel viszont sokkal ijesztobb egy vallelakadas, igy marcsak ezert sem mondanam, hogy konnyebb volt a tiednel, de megis inkabb valasztanam ezt, mint a tiedet, mert semmilyen negativ kovetkezmenye nem lett sem nalam, sem a gyereknel.
Sírva olvastam a történetet. De nem a szülés élmény hanem a helyesírás/fogalmazás miatt).
Hatalmas túlzásokat érzek benne. Milyen kötőtűt meg különböző dolgokat dugdostak neked? Meg milyen 20-30 varrás?!
Engem vágtak, szakadtam, így volt kívül-belül összesen 9db öltésem.
Egyáltalan nem mondanám nehéz szülésnek. Ez totál átlagos a leírtak alapján. Az, hogy te nem így élted meg, az meg csak rajtad múlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!