Igent mondanátok programozott császárra csak azért, mert az orvos úgy látja, hogy nagy baba lesz és túl vékonyak vagytok hozzá?
165 cm vagyok, 53 kg-ról indultam, jelenleg 64 kg-nál tartok és 32 hetes vagyok.
Meg szerettem volna próbálni a hüvelyi szülést, viszont az orvos az utóbbi két ultrahangon kérdezte, hogy biztos nem gondoltam meg magam? Mert úgy látja, hogy nagy baba lesz, én meg kis sovány vagyok (szerintem amúgy annyira nem vagyok sovány, inkább olyan átlagos, ráadásul eddig már több, mint 10 kg-ot felszedtem és a végéig még van néhány hét).
Lehet, hogy tényleg nagy baba lesz egyébként, mert a férjem is majdnem 5 kg-al született. A családból mindenki azt mondja, hogy hallgassak az orvosra, mert ért a dolgához, és vállaljam be a császárt, anélkül, hogy megpróbálnám hüvelyi úton megszülni.
Szeretném azt hinni, hogy képes lennék rá, de elbizonytalanodtam. Nem tudom, hogyan kéne döntenem. A programozott császár néhány szempontból előnyösebb lenne, bár annak is megvannak a maga nehézségei, mégiscsak egy nagy hasi műtétről van szó. A családban mindenki hüvelyi úton szült eddig, szóval talán nekem is menne, kíváncsi vagyok, de a sok riogatás miatt már félek megpróbálni.
Ti hogyan döntenétek, ha a vékony testalkat lenne az egyetlen indok a császárra?
Anyum szokott riogatni ezzel, hogy ha nehezen akar kijönni a baba, akkor összetörik szegényt, míg kirángatják valahogy, aztán ilyen-olyan károsodásai lesznek. Ezt a lelkész felesége mondta neki és hát ha ő mondta, akkor biztos úgy is lesz… azóta csak ezt mondogatja nekem, ahànyszor szóba kerül a szülés.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat, sokat segítettek! Kaptam egy kis bátorságot, hogy kiálljak amellett, hogy szeretném megpróbálni a hüvelyi szülést. Ha valamiért nem megy, vagy komlikáció adódik, akkor még mindíg ott van a császár lehetősége, de legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam.
Nem
Csak emiatt nem..
van, hogy 1 kg-ot is tévednek.
Volt egy csaszarom es volt egy huvelyi szulesem. Annak ellenere, hogy a huvelyi szulesem tenyleg brutalis volt, harman konyokoltek ki belolem a gyereket, mert a vegere annyira elfaradtam (4 oras kitolasi szakasz volt, a baba mindig visszacsuszott), hogy nem tudtam nyomni, illetve szakadtam is, gatmetszes is volt, 1,5 orat varrtak utana.
Szoval ennek ellenere is ezerszer inkabb a huvelyi szulest valasztanam, mert igaz, hogy traumatikus volt, de szules utan 3 oraval konkretan mar torokulesben ultem a varratok ellenere, maszkaltam, ellattam a babamat, tok jol voltam.
Csaszar utan 3 hetig azt se tudtam, hogy fiu vagyok vagy lany, olyan fajdalmaim voltak. Es habar igyekeztem tenyleg nem mozdulni, meg emelgetni a fejem az elejen, de megis olyan migrenem volt 2 hetig, amit senkinek nem kivanok.
Szoval meg igy is a huvelyire szavazok.
Borzasztó, hogy ijesztgethet így a saját anyàd. Ahelyett, hogy tàmogatna. Azèrt van kèt füled, hogy ehyiken be, màsikon ki.
Ennyi miatt, hogy ,,nagynak tűnik" a baba, te meg ,,kicsinek" teljesen felesleges császàrozni.
Ezzel az indokkal nem mondanék én se igent. Az uh tud ám tévedni rendesen. Azt gondolom a fejkörfogat számít jobban.
Hajrá! Menni fog! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!