Igent mondanátok programozott császárra csak azért, mert az orvos úgy látja, hogy nagy baba lesz és túl vékonyak vagytok hozzá?
165 cm vagyok, 53 kg-ról indultam, jelenleg 64 kg-nál tartok és 32 hetes vagyok.
Meg szerettem volna próbálni a hüvelyi szülést, viszont az orvos az utóbbi két ultrahangon kérdezte, hogy biztos nem gondoltam meg magam? Mert úgy látja, hogy nagy baba lesz, én meg kis sovány vagyok (szerintem amúgy annyira nem vagyok sovány, inkább olyan átlagos, ráadásul eddig már több, mint 10 kg-ot felszedtem és a végéig még van néhány hét).
Lehet, hogy tényleg nagy baba lesz egyébként, mert a férjem is majdnem 5 kg-al született. A családból mindenki azt mondja, hogy hallgassak az orvosra, mert ért a dolgához, és vállaljam be a császárt, anélkül, hogy megpróbálnám hüvelyi úton megszülni.
Szeretném azt hinni, hogy képes lennék rá, de elbizonytalanodtam. Nem tudom, hogyan kéne döntenem. A programozott császár néhány szempontból előnyösebb lenne, bár annak is megvannak a maga nehézségei, mégiscsak egy nagy hasi műtétről van szó. A családban mindenki hüvelyi úton szült eddig, szóval talán nekem is menne, kíváncsi vagyok, de a sok riogatás miatt már félek megpróbálni.
Ti hogyan döntenétek, ha a vékony testalkat lenne az egyetlen indok a császárra?
Nem, viszont orvost valtanek mindenkepp, ha ez magan, es fizetsz erte, illetve keszulnek ra, hogy utolso utani pillanatban erjek be a korhazba, ha esetleg o van, vagy elmennek maganba mashova.
Ket nagy sulyu gyereket szultem ugy, hogy vekony vagyok, es nemtul magas, mindkettot huvelyi uton. Ami nagyon fontos, hogy fuggoleges pizban, lehetoleg negykezlab tortenjen a kitolas (meg a vajudasnal sem art), mivel haton fekve kb. 30%-kal kevesebb helye van kibujni a babanak, mert utban van a farkcsont.
Ha ezt a korhazban nem tamogatjak, legyen melletted a ferjed, aki alljon ki melletted, amikor mar te nem tudsz magadert. Illetve tudd, hogy nekik a sajat protokolljukat el kell mondaniuk, amit ugy allithatnak be, mintha kotelezo ervenyu lenne, de rad nezve nem az, csak nekik kotelezo elmondaniuk, te barmit visszautasithatsz, es nagy meretu gyereknel erdemes is megtenni.
165/55-el indultam 63kg-val mentem szülni. Simán megszültem természetesen a 4kg-s fiamat.
Eszembe nem jutna emiatt császárt kérni vagy beleegyezni.
Azért 2023-ban elfogadhatnátok végre (ha nem, legalább mást ne nyomasszatok ezzel), hogy önmagában a csípő szélességének nincs köze a szülőcsatorna szélességéhez. Óriási csípővel is megakadhat a baba és keskeny csípővel is “kiccsusszanhat”, mert nem láttok bele egy nőbe sem, hogy mekkora a szülőcsatornája. A téraránytalanság létező probléma, de ezt kizárólag szülés közben nyerhet bizonyosságot, előre nem diagnosztizálható.
Kérdező, a fejlett orvostudomány kifejezetten nem javasolja a program császárt, csak azért mert alacsony, vékonyabb testalkatú az anya, mégegyszer azért mert nem ettől függ. Én személyesen biztosan csupán ezért nem mennék bele a császárba és kérném más orvos véleményét. Nyilván nem mondhatom meg neked mit csinálj, de ha csak ennyi az indok, ez még nem ok a császárra.
Én keskeny csípővel szültem átlagostól nagyobb babát, fel sem merült a császár és nem is volt semmi gond szülésnél.
Biztos lepontoztok ezért, de mióta nem lehet orvost fogadni biztos szivesen császároznak meg indítanak alapos indok nélkül az orvosok... természetesen ügyeletes napjukra időzítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!