Tényleg vannak olyan nők, akik tudnának szülni, de undorodnak a terhességtől, szüléstől, és inkább örökbefogadnak egy gyereket?
Ilyet már sokszor olvastam Facebookon, GYIK-en, stb.
Ennek mi lehet az oka, hogy valaki ettől undorodik/iszonyodik a gondolattól?
#6, na azért van csodálatos.
A végeredmény, és a terhességben az, amikor érzed a babát mozogni, rugdosni.
Akkor csodálatos, ha az ember fejben "beképzeli". Lebeg a szeme előtt az, hogy lesz egy kisbabája és erre gondol, nem a kínlódás részére.
De attól még maga a terhesség és az azzal járó fájdalom, aggódás, nehézség nem olyan magasztos, csak ha az ember a saját fejében úgy éli meg.
Az emberek nagy része nem élvezi, ha bedagad a lába, 20 perc után fáj a dereka az üléstől, folyamatosan hányingere van, ahogy leül már mehet pisilni... és akkor még ott vannak az egyéni bajok, ami nem mindenkinél jönnek elő, de sokaknál (terhességi cukor, fejfájás, inkontinencia, magas vérnyomás stb).
A szülés ugyanez, aki ezt csodaként éli meg, hogy ezt tényleg át kell élnie mindenkinek mert mennyire jó... annak ott a fejében van ez a képzet.
Ne érts félre, ez nagyon jó, bár mindenki így élné meg, sokkal könnyebb lenne mindenkinek a terhesség és a szülés.
38+ hetes terhesen nem neveztem csodálatosnak (41+1-en szültem) a babám mozgását. Iszonyat sokat fészkelődött, a hólyagomat konstans nyomta, egyéb szerveimet csak néha rúgta, fejelte, könyökölte le, de egy nap sokszor. Iszonyat fájt a keresztcsontom, alig kaptam levegőt, nem tudtam aludni és madár adagokat tudtam enni akkor is, ha nagyon éhes voltam.
Félreértés ne essék, imádom a kislányomat és érte megérte, de hiába szeretnék mégegy gyerkőcöt, akire utólag biztos ugyanezt mondanám, momentán a legmélyebb bugyraim is tiltakoznak az ellen, hogy ezt (terhesség vége, szülés, első 4-6 hónap) újra megéljem.
Szerintem azért egy örökbefogadott gyerek cseppet sem olyan mint a saját.
Egyrészt, fogalmuk sincs a nevelőszülőknek, amikor örökbefogadják, hogy milyen rossz géneket örökölt a gyerek, aztán 10 év múlva (ha babaként fogadják örökbe) miket fog csinálni.
Persze ezt azokra a gyerekekre értem, akik hülye szülőktől születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!