Tényleg vannak olyan nők, akik tudnának szülni, de undorodnak a terhességtől, szüléstől, és inkább örökbefogadnak egy gyereket?
Ilyet már sokszor olvastam Facebookon, GYIK-en, stb.
Ennek mi lehet az oka, hogy valaki ettől undorodik/iszonyodik a gondolattól?
Én amíg pszichológus segítségével rendbe nem tettem magam, undorodtam az egésztől, nem csak a terhességtől, szüléstől, (beleértve a császárt is), hanem a kórházaktól, orvosoktól is.
Hogy csak a fele okot írjam le, mert a másik fele elég személyes: elegendő traumát okoztak nekem az orvosok kiskoromban, és tinédzserként. Aztán volt még egy enyhe nemi identitás zavarom, nem részletezném. Plusz még van 2 oka.
Sokáig úgy gondoltam, hogy én nem szülök, ha nagyon kellene gyerek, inkább örökbefogadás. De sikerült helyretennem magamban a dolgokat, és lett 2 gyerekem. Ehhez azért kemény belső munka kellett, de nem volt semmi gond végül.
Szerintem nem ez a jellemző Magyarországon, főleg, hogy nagyon nehéz egészséges gyerekhez jutni. Sokat kell várni és sok a beteg, illetve a roma származású örökbefogadható gyerek.
Amerikában van nagy divatja a béranyaságnak és az örökbefogadásnak az általad említett okok miatt.
Köszönöm a válaszokat.
#3, le a kalappal, hogy mégis végig tudtad csinálni!!
#4, hát, nem tudom hol jellemző ez inkább, mert már sajnos nem egy ilyen hozzászólást, választ olvastam itt Gyakorin is, de a többsége amúgy nem is akar gyereket, aki azt írta, hogy undorodik ezektől a dolgoktól, 1 nő írta, hogy ő szeretne, így örökbefogad.
Ha nálunk legális és elfogadott lenne, én inkább béranyát fizettem volna.
De ha elfogadott és gördülékeny lenne, akkor még az örökbefogadást. Filmekben sokat van az a szitu, hogy a tinilány örökbe adja a babáját, na egy olyan babócát befogadnék.
Szültem egy babát császárral, hát ha előről kezdeném, így, hogy tudom milyen biztos h a fenti kettőt választanám, ha lehetne.
Annyira vágynék egy szülésre, mint a lábtörésre.
Főleg, hogy az első terhességem méhen kívüli lett, azt is szívesen kihagytam volna.
A terhességben és a szülésben nincs semmi magasztos vagy csodálatos...
#7 én azért nem akarnék nagyobb gyereket, mert az határozza meg a totyogó kort, hogy milyen a babakor.
Én utáltam a babakort, nagyon megszenvedtem, de újra csinálnám, mert ez miatt olyan az 1 éves kislányom most, amilyen.
Nagyon könnyű "elcseszni" egy babát, inkább átszenvedném magam a babakoron, minthogy ki tudja milyen 10 hónapost kapjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!