Miért ér kevesebbet a császáros szülés?
Még nem szültem, de nagyon érdekelne, ki miért érzi feljebbvalónak a hüvelyi szülést?
Én pl csak orvosi segítséggel tudtam teherbe esni. Más császárosnak meg azonnal, spontán megfogant a babája. Szóval, én meg akkor érezzem úgy, hogy nem is vagyok nő, mert nem tudtam spontán teherbe esni?
Bocs, de most a hormonok miatt érzékeny vagyok, és olyan rossz itt olvasni, hogy milyen rosszul érzik magukat a császáros anyukák. Nekik üzenem: Sok hüvelyi úton szült nő meg nem tud teherbe esni segítség nélkül. És igenis, mindenki ugyanolyan ÉDESANYA, függetlenül a teherbeesése, és a szülése módjától. Nem azért lesz valaki nő, mert keresztülcsúszik a hüvelyén egy ember, vagy, mert konkrétan pénisz juttatta belé a hímivarsejteket. Ébredjetek már fel!!!!
Mégegyszer bocsánat mindenkitől, de ezt le kellett írnom...
"Hiába hozza valaki világra donorpetével term. úton a gyerekét, attól még nem ő lesz az anyja, hanem az, aki petesejtjéből van."
Szerintem senki nem gondolja azt, hogy annak a babának, nem az az édesanyja, aki a világra hozza. Csak ilyen mélységbe nem gondolunk bele általában. Akit nem érint, annak ez az alternatíva eszébe sem jut hirtelen.
Szia!
Nem attól leszel "több vagy kevesebb", hogy hogyan szültél, hanem hogy utána hogyan gondoskodsz a gyerekedről, mit kap tőled, minden tőled telhetőt megteszel-e érte. A születés formaiság, ezért én úgy gondolom, hogy az igazi anyának is az tekinthető, aki gondozza, ápolja, és neveli azt a gyermeket, nem az aki esetleg "csak" megszülte. Visszatekintve a szülés tűnik a "legkönnyebb" feladatnak az utódvállalásból. (persze ha éppen vajúdnék, most biztosan mást mondanék, de az átmeneti állapot!)
Senki sem több vagy kevesebb, attól ahogy szült. A továbbiakban tanúsított szülői viselkedés a fontos. Sőt ha valaki örökbefogad az ne is szül, de attól még lehet tökéletes anyuka.
Az viszont orvosi tény, hogy a problémamentes hüvelyi szülés jobb a babának hosszú távon, mint a császármetszés.
Persze ez nem az elhúzódó, problémás szülésekre vonatkozik. Én csak azt ítélem el, aki esztétikai, és nem orvosi okból nem hajlandó természetesen szülni, veszélyeztetve ezzel a baba és a maga egészségét is.
Szerintem sem több semmivel sem az az anya, aki hüvelyi úton szül, mint aki császárral. Pláne, ha olyanokra gondolunk, akik akár órákon át próbáltak tolni, mégis császár lett a vége.
Én is azokat a nőket tartom kevesebbnek, ha már így érted, akik előre kijelentik, hogy csak császár. Mint ahogyan írták, olyan, aki hiúsági okokból választja. Ha már orvosilag indokolt a császár, az más!
Az anyatejes vs tápos babáknál ugyan ez. Semmi baj, ha tápon nő fel, nem anyatejen. Ha valaki azért nem szoptat, mert direkt elapasztatja a tejét, hogy ne lógjon a melle, az gáz.
Én hüvelyi úton szültem, anyatejes a lányom. Én minidig így éreztem, velem ez így is fog történni. De nem érzem magam többnek, mint egy császáros, tápszerrel tápláló anya.
Egyébként én clostyval lettem terhes, és én akkor éreztem magam kevesebbnek, amikor a kombinált tesztnél be kellett x-elni a fogantatás módját: spontán/ovulacio indukci/in vitro. Nem tök mindegy???
Az 10-08 14:21-as írta a legkifejezőbben: mindegy, hogy megy be, hogy jön ki, nincs a homlokára írva.
Néha azért megrökönyödök,hogy FELNŐTT emberek,miken tudnak versengeni,hogy császárral vagy hüvelyi úton szültek e.. kit érdekel,a lényeg ugyanaz,normálisan tisztesésgbe nevelje fel a gyerekét,és szeresse..ha nincs elég teje,ne hagyja éhezni ,adjon neki tápot,ha nem tud hüvelyi úton szülni,mert bármi közbejöhet,akkor szüljön császárral..teljesen lényegtelen,smemi nem múlik ezeken a dolgokon. gyerekes dolog nagyon ilyen dolgokkal "felvágni" (vagy nem is tudom,hogy fogalmazzak..) ....... a lényeg,hoyg egészséges legyen baba. Inkább örülnünk kéne,hogy bármi közbejön a szüléskor ma már nem hal bele az anyuka és a baba is,hanem lehetőség van császármetszésre.
Úgyanigy a fogantatással is. Számomra ez nehezen felfogható,hogy ezek miért iylen központi témák, 1-10-20 év múlva a kutyát nem fogja érdekelni,hogy született az a gyerek és szopott e,ha egy szerető családban,tisztességesen felnevelték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!