Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ér kevesebbet a császáro...

Miért ér kevesebbet a császáros szülés?

Figyelt kérdés

Még nem szültem, de nagyon érdekelne, ki miért érzi feljebbvalónak a hüvelyi szülést?

Én pl csak orvosi segítséggel tudtam teherbe esni. Más császárosnak meg azonnal, spontán megfogant a babája. Szóval, én meg akkor érezzem úgy, hogy nem is vagyok nő, mert nem tudtam spontán teherbe esni?

Bocs, de most a hormonok miatt érzékeny vagyok, és olyan rossz itt olvasni, hogy milyen rosszul érzik magukat a császáros anyukák. Nekik üzenem: Sok hüvelyi úton szült nő meg nem tud teherbe esni segítség nélkül. És igenis, mindenki ugyanolyan ÉDESANYA, függetlenül a teherbeesése, és a szülése módjától. Nem azért lesz valaki nő, mert keresztülcsúszik a hüvelyén egy ember, vagy, mert konkrétan pénisz juttatta belé a hímivarsejteket. Ébredjetek már fel!!!!

Mégegyszer bocsánat mindenkitől, de ezt le kellett írnom...

2010. okt. 8. 13:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
55%

"Hiába hozza valaki világra donorpetével term. úton a gyerekét, attól még nem ő lesz az anyja, hanem az, aki petesejtjéből van."

Szerintem senki nem gondolja azt, hogy annak a babának, nem az az édesanyja, aki a világra hozza. Csak ilyen mélységbe nem gondolunk bele általában. Akit nem érint, annak ez az alternatíva eszébe sem jut hirtelen.

2010. okt. 21. 15:46
 32/40 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem nem ér kevesebbet, ha úgy alakul, hogy császár lesz nekem, ugyanolyan érzés lesz, mint ha hüvelyi úton. Mindkettőnek meg van az előnye, ne foglalkozz azokkal, akik ezt állítják.
2010. okt. 21. 16:35
 33/40 anonim válasza:
73%

Szia!

Nem attól leszel "több vagy kevesebb", hogy hogyan szültél, hanem hogy utána hogyan gondoskodsz a gyerekedről, mit kap tőled, minden tőled telhetőt megteszel-e érte. A születés formaiság, ezért én úgy gondolom, hogy az igazi anyának is az tekinthető, aki gondozza, ápolja, és neveli azt a gyermeket, nem az aki esetleg "csak" megszülte. Visszatekintve a szülés tűnik a "legkönnyebb" feladatnak az utódvállalásból. (persze ha éppen vajúdnék, most biztosan mást mondanék, de az átmeneti állapot!)

2010. okt. 21. 16:39
 34/40 anonim ***** válasza:
70%

Senki sem több vagy kevesebb, attól ahogy szült. A továbbiakban tanúsított szülői viselkedés a fontos. Sőt ha valaki örökbefogad az ne is szül, de attól még lehet tökéletes anyuka.

Az viszont orvosi tény, hogy a problémamentes hüvelyi szülés jobb a babának hosszú távon, mint a császármetszés.

Persze ez nem az elhúzódó, problémás szülésekre vonatkozik. Én csak azt ítélem el, aki esztétikai, és nem orvosi okból nem hajlandó természetesen szülni, veszélyeztetve ezzel a baba és a maga egészségét is.

2010. okt. 21. 17:46
 35/40 anonim ***** válasza:
32%
Én inkább csak olvasom az oldalt, de a kérdésedre úgy érzem, le kell írnom, mit gondolok. Ahogy elolvastam a kérdést, rögtön az jutott eszembe: miért, egy császáros baba kevesebbet ér? Miért az számít, hogy milyen úton jött világra a baba? Nem az a lényeg, hogy világra jött? Sokan írták, az a lényeg, hogy egészséges legyen. Számomra az volt a lényeg, amikor megszületett a kisfiam, hogy végre a karjaimban tartatom. A várandósságom alatt végig hüvelyi szülésre készültem, alternatív szobában, a férjem jelenlétével, gátvédelemmel, stb. Fantasztikus, problémamentes 41 hét után végre elérkezett a nagy nap. 12 órát vajúdtam, az elejétől 3-4 perces fájásokkal, minden rendben volt a picivel is, velem is, csak épp nem tudott beékelődni a kis feje, így az orvosom a császármetszés mellett döntött. Egy pillanatig sem gondolkodtam el azóta sem, hogy jó-e, vagy rossz, hogy így jött világra a kisfiam. Most nyolc hónapos, imádom, mászik, feláll, gagyorászik, nagyon barátságos, 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát, a mai napig naponta 5ször szopizik, tápszert még nem is láttunk (ennyit arról, hogy a császárosoknak nem indul be a teje, vagy később, én a harmadik napon már fejtem, annyi volt). Rögtön a műtét után a kezembe adták a gyermekem, segítettek megszoptatni, a kötődés is kialakult közöttünk, és nem lett nyugtalan, zaklatott babám. Sokan irigykednek, milyen jó babánk van, milyen szerencsések vagyunk, de amint szóba kerül, hogy császárral született, akkor rögtön sajnálkoznak. Na, ilyenkor kell véget vetni a beszélgetésnek. Szóval, szerintem nem szabad összehasonlítani a császárt és hüvelyi szülést, ugyanígy a császáros és hüvelyi úton született babák között sem lehet különbséget tenni.
2010. okt. 21. 22:10
 36/40 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon egyet értek az előző válaszolóval. Van mikor nincs más mód nincs "lehetőség hüvelyi szülésre. Miért ér "kevesebbet a császáros szülés? Mi van ha komplikációk lépnek fel az anyánál a babánál? Nem az a fontos, hogy mind a ketten kockázat és komplikációmentesen kerüljenek ki a helyzetből???
2010. okt. 22. 12:39
 37/40 anonim ***** válasza:
60%
Semmivel sem ér kevesebbet... csak tudod, van egy két nő, akik szeretik éreztetni a másikkal, hogy háát, na előttük le kell borulni, mert ők igenis átélték a vajúdást, meg a hüvelyi szüléssel járó kellemetlenségeket... Holott fogalmuk sincs róla, hogy a császáros anyukák ugyan úgy átélik a szülés fájdalmát. Ez azt hiszem olyan, mint a "az én gyerekem már 8 hónaposan jár... óó a tiéd csak 10 hónaposan??" És így próbálnak versenyezni...vagy nem is tudom... De sztem ezekkel a nőkkel nem szabad foglalkozni...
2010. okt. 22. 15:03
 38/40 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem sem több semmivel sem az az anya, aki hüvelyi úton szül, mint aki császárral. Pláne, ha olyanokra gondolunk, akik akár órákon át próbáltak tolni, mégis császár lett a vége.

Én is azokat a nőket tartom kevesebbnek, ha már így érted, akik előre kijelentik, hogy csak császár. Mint ahogyan írták, olyan, aki hiúsági okokból választja. Ha már orvosilag indokolt a császár, az más!

Az anyatejes vs tápos babáknál ugyan ez. Semmi baj, ha tápon nő fel, nem anyatejen. Ha valaki azért nem szoptat, mert direkt elapasztatja a tejét, hogy ne lógjon a melle, az gáz.

Én hüvelyi úton szültem, anyatejes a lányom. Én minidig így éreztem, velem ez így is fog történni. De nem érzem magam többnek, mint egy császáros, tápszerrel tápláló anya.

Egyébként én clostyval lettem terhes, és én akkor éreztem magam kevesebbnek, amikor a kombinált tesztnél be kellett x-elni a fogantatás módját: spontán/ovulacio indukci/in vitro. Nem tök mindegy???

Az 10-08 14:21-as írta a legkifejezőbben: mindegy, hogy megy be, hogy jön ki, nincs a homlokára írva.

2010. okt. 22. 15:37
 39/40 anonim ***** válasza:
33%
nem olvastam végig az összes választ,de azok a nők akik normálisan szültek,csináljanak végig egy császárt és megtudják.nem sajnáltatni akarom és másokat,de amikor kiegyenesedni nem tudsz napokig,úgy fáj belül minden akkor kicsit elgondolkodtató a dolog.én is megkaptam már,ó te császárral szültél.ja és ez mellett még valami,a császárosok is vajúdnak van hogy tizen órákat ők is.
2010. okt. 22. 22:12
 40/40 anonim ***** válasza:
0%

Néha azért megrökönyödök,hogy FELNŐTT emberek,miken tudnak versengeni,hogy császárral vagy hüvelyi úton szültek e.. kit érdekel,a lényeg ugyanaz,normálisan tisztesésgbe nevelje fel a gyerekét,és szeresse..ha nincs elég teje,ne hagyja éhezni ,adjon neki tápot,ha nem tud hüvelyi úton szülni,mert bármi közbejöhet,akkor szüljön császárral..teljesen lényegtelen,smemi nem múlik ezeken a dolgokon. gyerekes dolog nagyon ilyen dolgokkal "felvágni" (vagy nem is tudom,hogy fogalmazzak..) ....... a lényeg,hoyg egészséges legyen baba. Inkább örülnünk kéne,hogy bármi közbejön a szüléskor ma már nem hal bele az anyuka és a baba is,hanem lehetőség van császármetszésre.

Úgyanigy a fogantatással is. Számomra ez nehezen felfogható,hogy ezek miért iylen központi témák, 1-10-20 év múlva a kutyát nem fogja érdekelni,hogy született az a gyerek és szopott e,ha egy szerető családban,tisztességesen felnevelték...

2010. nov. 1. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!