Miért ér kevesebbet a császáros szülés?
Még nem szültem, de nagyon érdekelne, ki miért érzi feljebbvalónak a hüvelyi szülést?
Én pl csak orvosi segítséggel tudtam teherbe esni. Más császárosnak meg azonnal, spontán megfogant a babája. Szóval, én meg akkor érezzem úgy, hogy nem is vagyok nő, mert nem tudtam spontán teherbe esni?
Bocs, de most a hormonok miatt érzékeny vagyok, és olyan rossz itt olvasni, hogy milyen rosszul érzik magukat a császáros anyukák. Nekik üzenem: Sok hüvelyi úton szült nő meg nem tud teherbe esni segítség nélkül. És igenis, mindenki ugyanolyan ÉDESANYA, függetlenül a teherbeesése, és a szülése módjától. Nem azért lesz valaki nő, mert keresztülcsúszik a hüvelyén egy ember, vagy, mert konkrétan pénisz juttatta belé a hímivarsejteket. Ébredjetek már fel!!!!
Mégegyszer bocsánat mindenkitől, de ezt le kellett írnom...
Így van, nem az a lényeg hogy hogy megy be, és hogy jön ki.
Én elsőre terhes lettem, és vajúdás nélküli, sürgősségi császárral szültem. Nem érdekel, hogy ki mit gondol, én ettől nem érzem magam sem többnek sem kevesebbnek. Csak az az egy számít, hogy él és egészséges a gyerekem!!!
Én is mindig megdöbbenek, amikor ezen az oldalon ilyen harcokat olvasok:)
Tény, hogy vannak olyan nők, akiket a mentalitásuk miatt lenézek (lehet nem szép, de ez van), ők az olyan típusú nők, mint az egyik komment matematika tanárnője.
De a saját véleményem, hogy a kulcsszó az életet adni a gyereknek (tök mindegy, hol jön ki), a táplálni a gyereket (mindegy mit, csak ehessen), és a szeretni a gyereket.
Nagy ívben teszek rá, hogy ki hogy szült, vagy ki hogy etetett, az a lényeg, hogy milyen anya. És a jó anya nem a hüvelyi szüléstől, vagy az anyatejtől jó. Ezért sem értem soha, hogy miért megy ezen az oldalon a harc:S
Nem az a lényeg. hogyan fogant és hogy jött ki.
AZ A LÉNYEG, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN.
Egy lombikos, császáros ikres anyuka.
Hüvelyi úton szültem és azoknál a császárosoknál tényleg többnek érzem magamat, akik csak azért fizetnek és választják a császárt mert vagy félnek a szülési fájdalmaktól vagy azért hogy a drága kis egyetlen kincsük (p..ájuk) ne sérüljön, mert akkor elhagyja az uruk.
Annyira szánalmasnak találom, aki fél ezektől szorítson algopyrint a térde közé és nem lesz mitől félni...
Szia!
Nem olvastam el az összes választ, de az első válaszolóval egyet értek. Én 51 órát vajúdtam a császár előtt közel sem volt egy leányálom, de talán még egy rémálomtól is rosszabb volt. Semmit nem kívántam csak hogy végre legyen már kint a baba! A terhességem alatt tudatosan készültem a szülésre, olvastam, néztem videókat, jártam szülésfelkészítőre, kismama tornáztam, ittam a málna levél teát, szedtem homeopátiás szereket a szülés megkönnyítésére, stb-stb mégsem sikerült hüvelyi úton szülni. Na és?? Nagy dolog! Annak is örülök hogy egyáltalán túl éltem és nem lett semmi bajunk se nekem se a babámnak! Szerintem ezzel kéne foglalkozni mindenkinek nem azzal, hogy hogy szült vagy hogy esett teherbe.
Ez a kényes liba aki császárt akar téma pedig már annyira túl van lihegve! Had döntse már el mindenki saját maga, hogy hogy hozza világra a gyerekét! Ha engem valaki lenézne azért mert a következőt is császárral akarom szülni csak annyit mondanék neki, hogy kínlódjon ő is 51 órát azt majd megtudja!
Igazságtalannak tartom, hogy otthon szülni lehet (nem támogatják, de nem is tiltják) császárral szülni pedig csak indokolt esetben lehet, pedig a programozott császárnál semmivel sem nagyobb a kockázat mint egy hüvelyi szülésnél. Az otthon szülés meg azért sokkal kockázatosabb.
Nyugodt szívvel le lehet pontozni, nem igazán érdekel. A véleményemet kérdezték és én megmondtam.
szerintem ezt csak bebeszéled magadnak, Te érzed magadat kevesebbnek ezért nem más.
A másik hogy sose érdekelt boldog boldogtalan véleménye. Csak azé a 3-4 emberé akit fontosnak tartok.
Tulságosan is foglakoztat mások véleménye, nem kell hogy igy legyen. Ezért kár pazarolni a perceket, hogy bosszus legyél.
És miért érzed magad többnek, különbnek? Meg tudnád magyarázni? Az az ő választása, lehet más dolgokban sokkal, de sokkal bártabbak, ill. tiszteletreméltóbbak, mint te. Nem kell ettől többnek érezd magad! Az ember az életének mindig más.más területén bátor...
Mellesleg, ha már azoknál járunk, akik kérik a császárt: én nem ítélem el őket, gondolom ez már fentebb kiderült... :) Szóval korábbi kérdéseknél olvastam, hogy aki megveszi a császárt, annak minek a gyerek, milyen anya ő? Hát én erre csak azt mondanám, hogy a férfiak sem szülik meg a gyermekeiket, mégis vágynak rá, kell nekik. A nőkkel egyszerűen jól kibaxott az élet, hogy rájuk hárul ez a feladat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!