Miért akarnak otthon szülni a nők olyan ember segítségével, akinél 5 baba meghalt?
Nekem nem volt gátmetszés, a szülőszoba lehetett volna otthon a szobám, halkan szólt a zene, és mindenki jókedvű volt, viccelődtünk. A szülés után velem lehetett a babám, aztán odaadtam az apjának, és ő vitte ki a vizsgálatokra. 5 perc múlva újra velem voltak mindketten, és hangulatos fényben, apa kezét fogva szoptattam a fiamat, senki nem volt ott rajtunk kívül.
A nagyszülők jöttek látogatóba, és velem együtt csodálták az alvó babámat, akit én toltam ki hozzájuk kiskocsiban.
ÉS TÖRTÉNT MINDEZ EGY KÓRHÁZBAN!. Nem magánkórház, hanem állami és nem is fizettem horror pénzeket ( a Geréb Ágnes féle tarifánál is kevesebbet - igazi hálapénz volt).
Mivel ma Magyarországon szabad orvos és kórházválasztás van, így ez a kórház bárkinek a rendelkezésére áll. Ennek ismeretében azt kell mondjam, hogy nem értek meg senkit, aki ugyanilyen körülmények miatt akár egy százalékban is képes kockáztatni a kisbabája életét, vagy egészségét!
Mindenki veheti a fáradtságot, hogy olyan kórházat találjon, ami minden igényét kielégíti. (unokatesóm 200km-ről jött Pestre szülni, de még így is megérte neki)
Én is tudtam, é éreztem, hogy teljesen normál szülés lesz, és nem lesz semmi bajunk, mégsem jutott eszembe kockáztatni, egyetlen másodpercig sem.
Igen, Kedves előző Válaszoló, pontosan erről van szó!
Számomra is ezt jelenti a "Bababarátság"!
igen, ez valóban bababarátság!
sajnos nálunk közel sem ilyenek a körülmények, a szokások. és számomra kisebb kockázatnak tűnt, hogy szépen megvárom itthon a bábákat és szülök itthon, minthogy kocsiba vágjam magamat a párommal és elinduljak 1-2-3 órás útra. első szülőként fogalmam nem volt, hogy a szülés 2 óra lesz vagy 20. ráadásul anyagilag és érzelmileg is kissé nehézkes lett volna mondjuk a 36. héttől egy idegen városban albérletben vagy szállodában lakni a kórház közelében. befektetni pedig nem fognak egy olyan kórházba, ahová nem tartozom körzetileg, hacsak meg nem indul a szülés.
szerencsések vagytok, hogy ilyen helyen szülhettetek. ha nálunk is ilyen lett volna a szituáció, lehet, hogy eszembe sem jut az otthonszülés. de nem bántam meg, örülök, hogy így lett, és ha újra babát várunk majd, remélem ő is itthon fog a világra jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!