Természetes szülés után milyen eszközök váltak be, mi az ami feltétlen szükséges?
Igazából minden érdekel. Vérzés felfogására, gátsebre, mellbimbó kisebesedésére mi vált be? Ha esetleg nagyon megindul a tej, melyik a legjobb melltartóbetét? Eldobható melltartóbetétből mennyivel érdemes készülni a kórházba?
Illetve mi az az eszköz, amire egy először szülő nő nem gondol, de hasznos lehet szülésnél/kórházi napokra?
Nekem aranyér kenőcs. A gátseb meg a többi az semmi se volt az aranyérhez képest. Azt hittem sírok, annyira fájt kakálni utána. Aloe sprayvel fújkáltam a gátsebet, az sokat segített.
Meg nekem is a felnőtt pelenka. Mennyiségben kibírt volna egy betét is annyit, de a pelenka nekem kényelmesebb volt.
Nagyméretű szülés utáni betét olyan 5-6db elég, utána meg a sima eü betét is, abból kezdésnek egy csomag. Gátsebre tudsz használni octeniseptet, amit a baba köldökcsonk ápolására szoktak javasolni. Nekem ami jól jött még ilyen jegelős zselé, mert nagyon ödémás lett a gátam. Hálóingből vmi eldobhatót szülésre. :D
Melltartóbetétből a kórházba szintén elég egy csomag, nem tudom mennyire vagy eco, én itthon is ilyet használok, szóval mi nagy csomaggal vettünk.
Nekem a WC-deszkára ajánlottak ilyen papír ülőkét, hát nagyon nem volt praktikus, mert ketten voltunk egy szobában, inkább helyette fertőtlenítő kendőt, azzal mindig áttöröltem használat előtt.
Extrák: Nekünk nem adtak evőeszközt, én vittem tányért is, mosogatószert, szivacsot. :D
A fürdőben nem tudtam hova akasztani a törölközőm, hova tenni a tusfürdőm, erre tudsz bevinni akasztót vagy ilyen kis műanyag beakasztható tárolót.
13-as, persze, de szerintem látni fogja, elég lesz-e, ha pedig nem, akkor tudnak vásárolni még. Előre viszont felesleges bevásárolni a kórházi tartózkodásra.
12-es voltam.
Én az 1-essel a császárt leszámítva sajnos egyetértek. Soha többé nem megyek állami kórházba szülni. A gyermekágyon 4 nő, 5 csecsemő egy szobában, 8 nőre jut egy fürdő, ami okádék. Egy éjszakát vajúdtam, majd következő hajnalban szültem. Utána a második gyermekágyas éjszakámon én remegve keltem hajnalban az egyik baba sírására. A fáradtságnak egy olyan foka lett úrrá rajtam, hogy az már konkrétan nem egészséges. Már féltem kézbevenni a babámat, mert pillanatok alatt csuklott le a fejem, de 5 baba mellett akkor sem lehet pihenni, ha a sajátom éppen hagyna. A fürdőbe meg kb. sosem jutottam be, amikor a babám hagyott volna, mert mindig volt bent valaki. Nagyon szarul éltem meg és tudom, hogy nem ez az általános, mert sokan elkerülik a csúcsidőszakot, kapnak helyet alapítványi szobában, nem ilyen forgalmú kórházban szülnek, stb., de ez a része nem kiszámítható, így kerüljön bármibe is, soha többé nem szülök állami kórházban.
Készülj fertőtlenítő kendővel, mindenmentes nedves wc papírral. Nekem tök jól jött a kórházban a saját párnám. Én nagyon idegenkedtem a felnőtt pelenkától, de meglepően kényelmes viselet volt első két nap. (Hát még mennyire az lett volna, ha cserénél meg is tudok minden esetben tisztálkodni alulról normálisan.) Utána sokáig hordtam eldobható bugyit tena betéttel. Van tök jó anyagú pamut eldobható bugyi (müller saját márkás), szerintem nagyon jó találmány. Gátsebre nekem nem kellett igazán semmi, nem fájt, egy állandó erősen nyomó kellemetlen érzés volt, nem éreztem, hogy jól esne hűtés. A vízzel lögybölés jól esett volna gyakrabban, de az a kórházban nem volt opció ugye.
A szoptatással nagyon nagyon megszenvedtem. Sebesedtem, állandóan gyulladt, csomósodott a mellem. Ki voltam, ha valami hozzáért a bimbómhoz, félmeztelenül közlekedtem itthon, amikor csak tehettem. A krémek nem igen segítettek. A végén írtak fel egy szteroidost, az rendbetett, de nyilván ne ezzel indíts. :) Mivel elég drágák, próbáld ki az ingyenes csomagok kicsi termékmintáit és majd ha szükséged lesz rá, akkor azt vedd meg, amelyik szimpibb volt. Jól jön, ha van otthon jégzseléd, mellre kiváló, akár hűteni, akár melegíteni kell. Mivel iszonyat érzékenyek voltak a mellbimbóim, betétből sem jött be csak a textil és valami szoros melltartó, amiben nincs merevítő és nem mozog benne a mellem, nem súrlódik a bimbóm. Esetleg, ha eldobható, akkor a lansinoh még nem rossz anyagú. Drága, de tényleg nem éri meg ezen spórolni. Viszont nem vennék előre, lehet neked nem lesz rá szükséged.
Tudj róla, hogy kórházi mellszívót lehet bérelni, ha szükség van rá!
A kórházba mosogatószer és szivacs jól jött volna. És igen, nem volt hova teríteni, akasztani a törölközőt, meg úgy alapból semmit, de erre megoldási javaslatom sem lenne, annyira pici volt a hely. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
18, nem irigyellek de pl Kecskeméten csak 2 ágyas szobák vannak, minden szobához külön WC és zuhanyzó.
A kaja is ehető de én mindkét szülés után 2 napig szó szerint zabáltam én így még az ennivalót tudom ajánlani jótanácsként plusz sok váltóruhát mert szülés után alapból izzad az ember lánya de a babák miatt még szauna is van a szobákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!