Valaki csinált olyat, hogy nem engedte a szülés indítást?
Több helyről hallottam olyat, hogy amint betölti a 40. hetet a kismama, már indítják is a szülést. Nem arról beszélek, ha kevés a víz vagy mekóniumos, öreg a lepény vagy rossz a szívhang. Hanem amikor orvosilag nincs baj azzal, hogy még bent van, csak rutinból kiszedik. A lányommal is fenyegettek indítással a 39. héten, de végül megindult magától. Most egy kisfiúval vagyok terhes, aki ráadásul később is fogant, minden uh ezt mutatja, mégsem hajlandóak módosítani a szülés dátumát. Ilyenkor lehet mondani/meddig lehet mondani azt, hogy te nem szeretnél még indítást? Még egyszer, ha orvosilag indokolt, akkor semmi gondom vele, csak ne rutinból szedjék ki.
Köszönöm szépen a válaszokat!
7# vagyok.
Én itthon szülni nem szeretnék. Nem is szülhetnék a kórház távolsága miatt. A Budai Perinatális Központon, illetve magánkórházon gondolkozom kerüljön bármibe is. Igyekszem tájékozódni, hogy hol nem járhatok hasonlóan, mert hallani hasonló sztorikat magánintézményből is.
A kislányom 10 hónapos, de a kezdetektől tudatosan teszünk félre egészségpénztári számlára. Nála visszaigényeltük a születése után max születési támogatást, a tesójánál maximum a szülésre fog elmenni ez az összeg. (Mégcsak tervben van, hogy majd lesz tesó.)
A férjem támogat igazából, a család meg az elsőnél sem értette miért nem megyek magánkórházba.
Én valami egyensúlyt szeretnék. Nem akarok én háborítatlan, fájdalomcsillapító mentes, nem tudom milyen szülést, sőt. Ha úgy érzem szükségem van rá, ne kelljen könyörögnöm... De az állandó kézzel tágítást és futószalag érzést is szeretném elkerülni. Jól esne, ha kommunikálnának és ha zokogok a fájdalomtól, akkor nem még becsmérlő beszólás a válasz. Egy merő görcs voltam egész szülés alatt. Ennek nem így kéne lennie.
Nem tudtam én sem, hogy így fognak reagálni rá, azért mertem elmesélni. Meg nincs bajom a kórházi szüléssel, orvosokkal, beavatkozásokkal, csak ne úgy kezeljenek, mint a hentesnél egy sertéscombot.
A BPK-ról sok jót hallottam, nekem is nagyon szimpatikus volt. Remélem, jó élmény lesz a második baba születése. :)
Köszi 14! Nekem is ez a bajom, hogy szoptatás alatt fogant baba és egy héttel később fogant, mint ők számolják. Azt gondoltam, hogy vitatkozni fognak, már így is mindenen harcolni kell a jelenlegi terhesgondozó orvosommal, úgyhogy gyakorlok a szülésre. Az elsőnél megnyikkanni sem mertem és bánom utólag.
Kedves kérdező és válaszolók! Ha olvassátok még, válaszolnátok, kinél hogy alakult végül?
Én most vagyok ilyen helyzetben. Minden ok nélkül akarnak indítani vagy programcsászározni. Nem érdekelte őket, hogy beleegyezem-e, ekkor menjek befeküdni és indítanak. Ha csak nem lesz valós oka, nem fogok bemenni, de egyszerűen meg se hallják. Nem mondják, mikor kell mennem NST-re, ha egyszer nem szülök, semmit. Csak úgy beszélnek velem, mint egy gyerekgyilkossal. Miközben mindenkit indítani akarnak, vagy császározni mindenféle kamu indokkal, a saját kényelmük miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!