Valaki csinált olyat, hogy nem engedte a szülés indítást?
Több helyről hallottam olyat, hogy amint betölti a 40. hetet a kismama, már indítják is a szülést. Nem arról beszélek, ha kevés a víz vagy mekóniumos, öreg a lepény vagy rossz a szívhang. Hanem amikor orvosilag nincs baj azzal, hogy még bent van, csak rutinból kiszedik. A lányommal is fenyegettek indítással a 39. héten, de végül megindult magától. Most egy kisfiúval vagyok terhes, aki ráadásul később is fogant, minden uh ezt mutatja, mégsem hajlandóak módosítani a szülés dátumát. Ilyenkor lehet mondani/meddig lehet mondani azt, hogy te nem szeretnél még indítást? Még egyszer, ha orvosilag indokolt, akkor semmi gondom vele, csak ne rutinból szedjék ki.
Köszönöm szépen a válaszokat!
2. terhességem alatt a kiírt napon csak megemlítettem, hogy hosszabb volt a ciklus, a doki elővette a korai leleteimet és azt mondta akkor várunk még. Hogy ezután mi lett volna azt viszont nem tudom, mert megindult a szülés hajnalban.
Most viszont GDM-es (inzulin nélkül) diétával jól karbantartott terhességem töltöm 35 hetes kismamaként, itt biztos fel fog merülni az indítás. Megmondom az igazat én nem szeretném, ha továbbra is jók a cukorértékeim remélem nem is fogják erőltetni nagyon. :/
Persze, bár nálunk nem zaklatják vele az embert, nekem 40. hetesen felajánlották az indítást, de mondták, hogy várhatunk is egy hetet, csak akkor mennem kell minden nap NST-re. Bár 41. hét után itt is indítanak, vagyis lekötözni nyilván senki nem fogja az embert, de szerintem azt már nem szokták visszautasítani.
Nem volt gond nálam sem, 5 nappal később indult be a szülés, magától.
Remélem, hogy így lesz nekem is. Egy héttel később fogant, örülnék, ha legalább a tényleges foganáshoz képest 41. hétig bezárólag nem indítanának, de nem nagyon hallok olyan történetet, hogy menstruáció szerint 42. hétig bent hagyták volna. Persze lehet, hogy magától be fog indulni, csak próbálom előre kitalálni, hogy milyen lehetőségekre mit szeretnék reagálni.
Szurkolok 1-es, hogy induljon magától. :)
Sote 1-en fogok szülni, de szörnyű élményeim vannak arról a helyről. Terhesgondozásra már magánba járok, de a magán szülés sajnos nem fér bele, úgyhogy a Sotéra fogok menni, de minden porcikám tiltakozik ellene.
Én is ettől az érzéstől félek 5-ös, hogy nem fogok tudni bízni benne, hogy tényleg ki indítani kellett, vagy csak hűlt ki a csirkéje az orvosnak és gyorsan le akart tudni. Az első szülésemnél a kitolást siettették, mert műszakváltás volt. Miért élted meg borzasztóan?
5# vagyok, szintén a Sote 1-en szültem.
Befektettek előző nap, ballon, nem aludtam semmit, majd teltház lett, így csak délután jutottam szülőszobára, ott meg nem tudom... Jobb lenne elfelejteni az egészet. Mint egy cafat hús. Burokrepesztés, rögtön oxi és fél óra múlva már a 2 perces fájásokkal döglődtem. Baromi gyakori kézi vizsgálat fájások alatt, majd tágítás, "ne akarjam, hogy császár legyen", és "anyuka ne sírjon, itt ki kell jönnie egy gyereknek" felszólalással. Zokogtam. A kislányom fejét teljesen ősszekarcolták, ahogy próbáltak burkot repeszteni és semmiről nem tájékoztattak, csak ha kierőszakoltam valami infót. Fájdalomcsillapítót még nem kaphatok, aztán amikor nyomatékosan jeleztem fél óra múlva, hogy szeretnék edát, akkor sajnos máár nem lehet... Úgy éreztem nem bízhatok a személyzetben és az empátia, vagy együttérzés csírája sem volt meg. Én hetekig sírtam, olyan érzésem volt, hogy a lányomat kierőszakolták belőlem.
Mindezek után a teltház miatt 16 órát külön töltöttünk a lányommal. Kapott tápszert és cumit, nem akarták kiadni szoptatásra sem, mert csak a huzatos folyosón tudnánk leülni. Szó szerint kisírtam. Addigra már nem akart mellre tapadni egy istennek sem, a csecsemős odavágta, hogy használjak bimbóvédőt, ennyi volt a segítség. Majd kaptam egy helyet a gyermekágyon végre 4 nő, 5 baba, pihenés nulla, 8 nőre jutott egy mosdó. Én úgy jöttem haza, mint valami szénné alázott hormongőzös idegbeteg idióta. Soha többé nem tudnám oda jó érzéssel betenni a lábam. Lassan egy év telt el. Az emlékek megszépülnek... de a kézzel tágítás sosem fog és az első 3 napunk azokban a körülményekben sem. A második gyerekünk biztosan nem ott fog születni.
Szinte mintha az én szüléstörténetemet olvastam volna, csak nekem magától indult. 23 óráig ott vajúdtam a kórházban, 3 perces fájásaim voltak, mire beértünk, de nem tágultam. Aztán közeledtünk a 18 órai műszakváltáshoz és megállt a szülésznő a lábam között, hogy akkor ő most nem megy el innen, amíg ki nem jött a baba. Minden fájásnál "méhszájat vizsgált", zokogva kértem, hogy csak egyet hagyjunk ki, és ösztönösem fordultam oldalra, mert úgy kevésbé fájt, erre elkapta a combom, hogy sajnos ezt muszáj, tágítani kell a méhszájat, mert itt kell kijönnie a babának és baromira nem állok úgy. Nyomták az oxit, kézzel megrepesztették a méhszájamat, amit észre sem vettek, csak a nőgyógyászom a kontrollon.
A kórteremben rajtam kívül 5 anyuka, gusztustalan, penészes, büdös fürdő, a csecsemősök forgatták a szemüket, ha addig odaadtam nekik a babát, amíg lezuhanyoztam. Nem szopizott rendesen a baba, kicsi a mellbimbóm, használjak bimbóvédőt (végül kiderült, hogy a nyelve volt letapadva). A gusztustalan körülmények között a babám elkapott valami fertőzést. Szörnyű volt. És ez egy jó hírben álló, elvileg bababarát kórház. :( Te hogy tervezed szülni a másodikat? Magánban?
Persze, hogy visszautasithatod. Naluk ez a protokoll, ezert kotelesek elmondani, de neked nem kotelezo SEMMIT sem elfogadni.
Az otthonszules nem jarhato ut? Joval olcsobb, mint egy szules egy maganklinikan. Van mar kifejezetten ebbol a celbol fenntartott lakas is korhaz kozeleben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!