Szüljek otthon?

Szia!
Biztos jobb lenne a környezet,de ha valami gond van?Szerintem nem szabad kockáztatni se a Te ,se a babád egészségét!Én is tartok a kórháztól,mert rideg és teljesen kiszolgáltatott az ember,de bármi történhet és soha nem bocsájtanád meg magadnak!!Akárhogy is döntesz,sok sikert!

Nem magadra kell gondolnod, hanem a kisbabára.
Neked amúgy megnyugtató az, hogy ha baj van, akkor nincs rögtön segítség? Szerintem nem.
A bajt pedig nem lehet előre megmondani.
Én is féltem kórházba menni, a szülés előtt életemben nem voltam. De végül rájöttem, hogy semmi rossz nem történik ott velem, csak vigyáznak rám, és a kisbabámra.
Ha otthon szülnél, és véletlenül valami probléma lenne, azt soha, de soha nem bocsátanád meg magadnak.

Szia!
Én is eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne otthon szülni, de jó hogy meggyőztek, hogy ne tegyem. A tágulás szépen haladt, csak éppen a babóm nem volt hajlandó befordítani a fejét a szülőcsatornába, két orvos is "dolgozott" rajtunk; az egyik nyomta, a másik alulról igazította a fejét, végül hosszas küzdelem után (én már totál kész voltam, remegtem mint a kocsonya, a vérnyomásom az egekbe szökött) megszületett a döntés: császármetszés! Szóval ha itthon szültem volna a babóm oxigénhiányos lett volna, de lehet hogy meg sem maradt volna. Egy héttel túlhordtam, utána még 4 napot töltöttünk bent együtt a kórházban, szóval összesen 11 napot (ettől irtóztam a legjobban), de szuper szobatársaim voltak, szülés előtt nagyokat sétáltunk, beszélgettünk, és a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Én nem bántam meg hogy kórházban szültem, de persze ez a Te döntésed. Minden jót Neked, és könnyű szülést!

Erről nagyon megoszlanak a vélemények...
Nekem pont nem lenne megnyugtató otthon szülni. Valóban, ha bármi baj lenne, sose bocsátanád meg magadnak. Mire kijön a mentő, lehet hogy késő lenne. Kórházban megfelelő szakemberek, megfelelő műszerek állnak rendelkezésre.
Vajúdni oké otthon, de szülni szerintem felelőtlenség.
Bárhogy döntesz is, kívánom, hogy minden gond nélkül menjen le a szülésed, és jó egészséget kívánok neked és a babádnak is.

Szia,az előző hozzászólóknak igazuk van,szerintem is inkább kórház.Nálam is normál szülésnek indult,aztán 1 pillanat alatt leesett a kislányom pulzusa a vajúdás alatt-2X rátekeredett a nyakára a köldökzsinór-mint utólag kiderült ez nem is olyan ritka-és azonnal császározni kellett.Ez az egész nem volt több 5 percnél,és megszületett a kislányom.És ez a komplikáció "csak 1 " példa,hogy miért ne szülj otthon.
De persze akárhogy döntesz,sok sikert kívánok a babádhoz!
Bármi történik, kórházban megvan minden, hogy elhárítsák a bajt. Egyébként úgy tudom, egyes helyeken megfelelő pénzért tudnak otthoni légkört varázsolni, szóval mint ha otthon szülnél. Nyilván ezt meg kell fizetni, de arra gondolj, hogy akármilyen simának tűnhet eleinte, bármi közbejön, otthon nincs meg minden. Nem kell pesszimistának lenni, legyünk optimisták és képzeljük, hogy nem lesz baj :-) Ne legyen. De engem pluszban megnyugtatna, hogy ott a biztonság bármi eshetőségre is.
Tudod, jobb az, ha nincs szükség arra, hogy használni kelljen, mint ha baj jön, nincs kéznél.

Hát igen, sajnos sose tudni mi lesz a szülés során vagy utána.
Én pl.a szülésem 5 órájából 4et otthon voltam (vártam a férjemet haza) aztán épp hogy beértünk a kórházba, pár tolófájásra meg is lett a fiunk. Ez alapján azt gondolnám, hogy hát ezt otthon is meg lehet csinálni.
De szülés után nem húzódott össze a méhem pedig adtak egy csomó összehúzó infúziót, gyakorlatilag egy 10 perc alatt rengeteg vért vesztettem (aztán rájöttek mi a baj szerencsére de utána 3 egység vért kaptam)
Ha otthon vagyok, tuti elájulok a vérvesztéstől és lehet,hogy már nem élnék.
Pedig teljesen panaszmentes terhességem volt, ideális életkorral, ideális magzati méretekkel. (márhogy az otthonszüléshez ideális mert ennek azért komoly feltételei vannak, ki szülhet otthon pl.Hollandiában).
Szóval én is pl.akármennyire utálom a kórházat, már a szagától rosszul vagyok, nem mernék kockáztatni egy percet se.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!