Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülnél olyannak akinek már...

Szülnél olyannak akinek már van gyereke? Ha igen miért? Ha nem akkor miért nem?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 14:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
Az első tökèletesen öaszefoglalta az èn álláspontomat is :)
2023. márc. 8. 15:36
 12/24 anonim ***** válasza:
81%
Nem vállalnám én se. El tudom képzelni hogy aki idősebben keres párt ott már nehezebb olyat találni akinek nincs gyereke, szóval nem annyira kívánságműsor. De én magam nem vállanék így sajátot, mivel ha együtt maradunk a korábbi kapcsolatból származó gyerekek is közös "teherré" válnak. Inkább velük próbálnék jó viszonyra törekedni. Ez is sokszor nagyon nehéz, nem bonyolítanám tovább még több gyerekkel. Mondjuk én magból indultam ki, nekem nem volt álmom az anyaság.
2023. márc. 8. 16:20
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Én igen, kettő közös van, 13 éve vagyunk együtt. A nem közös gyerek 17 éves, kicsi kora óta részesei vagyunk egymás életének. Az elején féltem, hogy mi lesz, de szerencsére nálunk minden rendben van. Minden gyerek szeretve és nevelve van apa által, nem tesz különbséget.
2023. márc. 8. 16:26
 14/24 anonim ***** válasza:
64%
A férjemnek van gyereke az első házasságából. Nem is ertem ezt a sok butaságot (elnézést) amit páran írtok. Miért szeretné kevéssé ezt a gyerekeket, mint a másikat? Ráadásul engem nevelőapa nevelt fel és még nála sem éreztem sosem, hogy engem kevéssé szeretne, mint az igazi gyerekeit. Szerintem nem attól függ, hogy valaki s.fej, hogy van e már korábbról gyereke.
2023. márc. 8. 17:17
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Mi is igazi mozaik család vagyunk! A Férjemnek van egy Fia az előző kapcsolatából, aki velünk él, nekem is van az előző kapcsolatomból 2 Fiam, és 16 hónapos a közös Fiunk. 4 gyermeket nevelünk 11 éve. Családként gondolunk magunkra, ha idegen helyre megyünk senki meg nem mondja, hogy nem közösek a gyerekek.

A Férjem ugyanúgy szereti mindkét Fiát, sosem tett különbséget, de még az enyémek és az Övéi között sem.

Én úgy gondolom, ez intelligencia kérdése és az elfogadásé!

2023. márc. 8. 17:48
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
Én sem tudnék. Én viszont magamról tudom, hogy nem saját gyermeket sosem tudnék igazán úgy szeretni, ahogy kellene, és emiatt undorodnék magamtól, hogy a gyerek, aki nem tehet semmiről, nem kap olyan szeretetet tőlem, amit megérdemelne. Így inkább nem. Emellett nekem is fontos volt, hogy a férjemmel együtt éljük meg a szülővé válást.
2023. márc. 8. 17:53
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
Nekem nem lenne ellenemre egy gyerekes pasi. Legalább nem nekem kéne szülni. Nem mindegy milyen vér folyik valakiben ? Attól még lehet szeretni őt is. Sőt, én egy kezemen megszámolom hány vérrokonomat tűröm meg. Túlértékelt a saját gyerek téma
2023. márc. 8. 19:17
 18/24 anonim ***** válasza:
38%
Nem. Számomra az az ideális család, ahol van anya, apa és csak közös gyerekek. Nem szeretnék katyvasz családban élni.
2023. márc. 8. 19:24
 19/24 anonim ***** válasza:
91%

Jó Isten gyere le.

Itt olyan megfogalmazások vannak, hogy ihaj. Túlértékelt a saját gyerek téma. Nem szeretnék katyvasz családban élni.

Mindenki szeretne saját gyermeket a saját férjétől és nem szeretne másik gyereket félig egy másik nőtől ami tök oké, de elég sok kapcsolqt végződik manapság vallással ahogy a statisztika mutatja és nem tudja senki belegondolni magát abba a helyzetbe mi van ha válás lesz, találok mást akit szeretek, de van gyereke viszont én szeretnék ezért megfosztom magam attól hogy szüljek annak akit szeretek? Annyi kocka begyepesedett ember van. Valószínűleg amúgy senki nem tudja a választ aki nem kerül ilysn szituba, de annyira abszurd sok megfogalmazás és felfogás.

Mi az hogy számomra az az ideális család hogy apa anya közös gyerek? Ember, mindenkinek ez az ideális. De ha a kapcoslat tönkremegy és külön utakon jártok, bezárod magad egy dobozba és nem lesz se palid se férjed se esetleg babád ha vágysz rá?!

2023. márc. 8. 19:45
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Igen, szültem. Mindkét lányát nagyon szereti, a lányok is egymást, sőt, a nevelt lányom másik húga is szereti a lányomat, azt mondta, ő a másod tesója.

Korábban sosem gondoltam, hogy elvált apukával jövök össze, viszont a megismerkedésünkkor már feltűnt, milyen szeretettel beszél a lányáról, milyen büszke rá. Nálam abszolút jó pont volt, mert a környezetemben nem ez volt a jellemző apa-gyerek modell.

Sosem volt bennem rossz érzés, hogy nem én vagyok az első feleség, nem én szülöm az első gyerekét. Tanult az első házasságának kudarcából, igyekszik jó apa lenni, nekem ezek pozitív dolgok voltak mindig is.

Az, meg hogy nem első gyerek... A kicsi teljesen más, mint a nagy volt. Meg eltelt a kettő közt egy csomó idő, az emlékek megszépültek, módosultak kicsit.

Egy barátnőmnek mindhárom gyereke (egy apától) tök más baba volt tök más szülésélménnyel, egyikkel se működött rutinszerűen semmi, mert mindegyiknél más nehézségek voltak, így mindig úgy érezte, mintha első gyerek lenne.

2023. márc. 8. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!