Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Készültetek a szülésre, hogy...

Készültetek a szülésre, hogy gyorsabban menjen?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy otthon elintéztétek a wc-re mennést és a fürdést? Nálunk nincs beöntés, székletlazító kúpot adnak. Vettem itthonra kúpot, hogy mire megyek reggel már ne menjen ezzel az idő. Ti is felkészülten mentek/mentetek? Szerintem ott se bánják, ha ezzel már nem kell foglalkozni. Indítani fognak és nagyon szeretnék hamar túl lenni rajta. Második szülésem lesz. Izgulok, félelem MÉG nincs bennem. Valakit indítottak/indítanak mostanában?
2023. febr. 26. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Vicces elképzelés, de attól, hogy otthon kakilsz és fürödsz, nem lesz gyorsabb a szülésed. Az, hogy indítanak, nem jelenti azt, hogy gyorsan megszülsz.

Azért van esélyed gyorsabb szülésre, mert 2. De ez sem garancia semmire.

2023. febr. 26. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én se értem, ettől miért lenne gyorsabb a szülés.

Persze fürödtem, úgy mentem be, de nálunk pl. van beöntés

2023. febr. 26. 19:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Az elsőnél sok idő elment ezzel. Várni kellett, hogy a kúp hatni kezdjen. Utána még fürdés. Maga a szülés hamarabb tud kezdődni, így értettem, hogy gyorsabb a folyamat.
2023. febr. 26. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

2x szültem. Én sem értem a kérdést

Úgy veszem ki a szavaidból, már szültél. Akkor lehetne annyi eszed, hogy tudd, marhára nem ezen múlik.

Ha egy szülés beindul rendesen, akkor senki nem fog váratni veled, hogy a kúp hatni kezdjen. Illetve minek kellett volna fürdeni elötte?!

Semmit nem befolyásol a szülés folyamatán

2023. febr. 26. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi van?

A szülés nem kezdődik hamarabb azért, mert meg vagy fürödve vagy kakáltál.

Úgy teszek inkább, mintha nem is olvastam volna ezt a kérdést🤣

2023. febr. 26. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2x szültem de a mai napig úgy gondolom hogy készúlhetsz te bárhogy úgysem úgy lesz 🤣
2023. febr. 26. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A kúp felesleges volt, ha azt hiszed, hogy attól kitisztulsz lent, és nem lesz "baleset" a kórházban. Szülés előtt otthon elmenni wc-re?

Én aznap amikor szültem egész nap kakálni jártam... de még bent a kórházban vajúdás alatt is (én az egész vajúdás alatt a wc-n ültem, ha éppen nem volt rajtam ctg) + a kitolásnál is sikerült bekakálnom annak ellenére, hogy beöntést is kaptam. Szóval zuhanyozhattam én otthon szülés előtt, de nem éreztem magam tisztának a kórházban.

2023. febr. 26. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

Hát nálunk ha indítanak, akkor előző este be kell feküdni, mert kapsz ballont.

De amúgy szerintem a kérdező arra gondol, hogy reggel bemegy indításra és nem indítják, amíg meg nem fürdött és el nem használta a kúpot. És ezt az időt akarja megspórolni. Kérdező, én a helyedben ezt egyeztetném ott a kórházban. Ha holnap kell menni, nyilván má késő, de ha nem, egy telefont megér.

2023. febr. 26. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, készületem, ha ez azt jelenti... Szivárgó magzatvízzel mentem be 40+6 naposan, szóval olyan nagyon terveztem sokat szórakozni szülés előtt. 20 órára rá lett meg a kicsi császárral. Itt aztán elég keveset számított volna fürödtem vagy sem, vagy hogy hol mentem wcre. Nem ezen múlik, nyugi, teljesen mindegy mit csinálsz, ha indítanak akkor sem ezen a pár percen fog múlni. Sőt, az is lehet hogy előző nap kell befeküdnöd.
2023. febr. 26. 22:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen arra gondoltam, hogy addig nem indítanak, amíg az előkészület nincs meg. Amúgy kedd vagy szerdán indítanak. Nem konkrétan a szülésre gondoltam, hogy rövidebb lesz emiatt, hanem hamarabb elkezdődik a folyamat.
2023. febr. 27. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!