Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen ételekkel készültetek...

Milyen ételekkel készültetek a szülés utáni időszakra?

Figyelt kérdés

Itt olvasom, hogy nagyon sok anyuka előre főzött, lefagyasztották az ételt, és hetekig nem kellett főzni.

Aki így, vagy hasonlóan csinálta, az mit főzött, ami elállt hetekig a fagyasztóban, és még utána is ehető volt?

2022. ápr. 22. 13:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%

Bármi eláll hetekig a fagyasztóban, és ehető marad.

Max vannak kaják, amiknek nem áll jól a fagyasztás, mert összetöpped, megvizesedik.

Levesek, főzelékek, bolognai ragu tészta nélkül jutnak most eszembe, pörkölt, raguk, töltött káposzta, rakott bármik.

2022. ápr. 22. 13:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen alkalomra, de szoktam lefagyasztani, főleg maradékot. Pörkölt, chilisbab, töltöttkáposzta, székelykáposzta, sült csirkeszárny, nem tejszínes levesek, ezeket mind le szoktam fagyasztani. De amúgy be lehet készíteni rakott ételeket pl rakott kel, cukkini stb, annyi, hogy a tejfölt frissen teszed rá.

Én konkrétan bármit lefagyasztok, ami nem tartalmaz tejet.

2022. ápr. 22. 13:51
 3/22 anonim ***** válasza:
45%
Semmivel. Millió 30 perc alatt elkészített étel van, azokat készítettem minden nap
2022. ápr. 22. 13:52
 4/22 anonim ***** válasza:
84%

Tudom, hogy sz.r anyának leszek bélyegezve, de engem nem érdekelt a kaja. Rendeltünk vagy férjem főzött valamit. Kicsit se volt nehéz, max ha egy zsákfaluban laksz.

De az elején még sokat aludt a baba, egy pácolt húst kisütni rizzsel/bulgurral 30 perc alatt én is tudtam.

2022. ápr. 22. 13:54
 5/22 anonim ***** válasza:
94%

Csinálsz egy hatalmas adag darált húsos paradicsomosz szószt, kisebb porciokban lefagyasztod. Ha kiolvasztod, lehet belőle:

- bolognai tésztával, sajttal

- chilis bab kukoricaval, mehet rá sajt, tejföl

- bármilyen rakott zöldség

- pizzafeltet

- lasagne egy retege

Készíthetsz nagy adag pörköltet ugyanígy, kiolvasztas után:

- simán porkoltkent eszitek nokedlivel, tésztaval

- megtoltesz vele cukkinit, padlizsánt, sütőben megsutod

- rakott zöldséget készítesz

- gulyásleves, palocleves alapja is lehet

Készíthetsz nagy adag lecsót, kb. mindenbe jó, illetve önállón ételkent is szuper.

Vaghatsz fel nagy adag hagymát, és adagonkent lefagyasztod.

2022. ápr. 22. 13:54
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Én csak mostanában kezdtem újra főzni, de most is csak gyors ételeket, 2 hónapos a fiam. Az első hetekben rendeltünk. Ilyeneket főzök én is, hogy gyors rakottas kaják, süt hús meg valami rizs/bulgur párolt zöldség köret, gombapörkölt, főzelék grill kolbásszal.. stb.
2022. ápr. 22. 13:58
 7/22 A kérdező kommentje:

5

Köszönöm! Pont ilyen ötletekre gondoltam :)

2022. ápr. 22. 14:02
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Az 5ös válaszoló sokmindenr leírt 🙂. Tudom sokaknak ördögtől való, de kapni fagyasztott "készételeket" is, amit csak bekell dobni a sütőbe/mikróba. Vagy rendelhetsz is. Hozzáteszem, az elején nekem nem volt szükségem ilyenekre, mert seperc alatt felépültem és mondhatni eszik-alszik babám volt, olyan 3 hónapos koráig. Simán megfőztem gyorsan mellette is. Utána is nyugis volt, főleg ha látott, kivittem a konyhába és ott elvolt, nagyobbnak már szőnyegen eljátszott (4-5) hónaptól (padlófűtés van, simán letudtam tenni a konyhában a szőnyegére). Togyogó kortól lett necces a főzés inkább. De mindig van itthon mirelit készétel ha valami van csak gyorsan előkapom.
2022. ápr. 22. 14:55
 9/22 anonim ***** válasza:
78%
Korházba vagy a férjed megtanulni főzni, vagy rendel kaját, vagy kész ételt bedob mikroba és ehet is.
2022. ápr. 22. 14:58
 10/22 anonim ***** válasza:
84%
Nem főztem hetekre előre,hanem kb egy hónapig rendeltem a kaját, azóta meg főzök kétnaponta.
2022. ápr. 22. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!