Milyen ételekkel készültetek a szülés utáni időszakra?
Itt olvasom, hogy nagyon sok anyuka előre főzött, lefagyasztották az ételt, és hetekig nem kellett főzni.
Aki így, vagy hasonlóan csinálta, az mit főzött, ami elállt hetekig a fagyasztóban, és még utána is ehető volt?
Bármi eláll hetekig a fagyasztóban, és ehető marad.
Max vannak kaják, amiknek nem áll jól a fagyasztás, mert összetöpped, megvizesedik.
Levesek, főzelékek, bolognai ragu tészta nélkül jutnak most eszembe, pörkölt, raguk, töltött káposzta, rakott bármik.
Nem ilyen alkalomra, de szoktam lefagyasztani, főleg maradékot. Pörkölt, chilisbab, töltöttkáposzta, székelykáposzta, sült csirkeszárny, nem tejszínes levesek, ezeket mind le szoktam fagyasztani. De amúgy be lehet készíteni rakott ételeket pl rakott kel, cukkini stb, annyi, hogy a tejfölt frissen teszed rá.
Én konkrétan bármit lefagyasztok, ami nem tartalmaz tejet.
Tudom, hogy sz.r anyának leszek bélyegezve, de engem nem érdekelt a kaja. Rendeltünk vagy férjem főzött valamit. Kicsit se volt nehéz, max ha egy zsákfaluban laksz.
De az elején még sokat aludt a baba, egy pácolt húst kisütni rizzsel/bulgurral 30 perc alatt én is tudtam.
Csinálsz egy hatalmas adag darált húsos paradicsomosz szószt, kisebb porciokban lefagyasztod. Ha kiolvasztod, lehet belőle:
- bolognai tésztával, sajttal
- chilis bab kukoricaval, mehet rá sajt, tejföl
- bármilyen rakott zöldség
- pizzafeltet
- lasagne egy retege
Készíthetsz nagy adag pörköltet ugyanígy, kiolvasztas után:
- simán porkoltkent eszitek nokedlivel, tésztaval
- megtoltesz vele cukkinit, padlizsánt, sütőben megsutod
- rakott zöldséget készítesz
- gulyásleves, palocleves alapja is lehet
Készíthetsz nagy adag lecsót, kb. mindenbe jó, illetve önállón ételkent is szuper.
Vaghatsz fel nagy adag hagymát, és adagonkent lefagyasztod.
5
Köszönöm! Pont ilyen ötletekre gondoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!