Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magándokinál az alkalmankénti...

Magándokinál az alkalmankénti ár 10szeresét illik adni szülésnél? Ez komoly? Szóval, ha 10ezer egy alkalom, akkor 100ezret?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 14:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
De azt nem értem, hogy miért kell a magánorvosnak szabadidejében bemennie a kórházba levezetni egy szülést ingyen, ha nem akkor dolgozik? Lehet, hogy tévedek, de, ha már bemegy külön, akkor illik valamennyit adni. Más kérdés az ügyeletes orvos.
2010. okt. 5. 16:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Én is magán dokihoz járok, 7000-et fizetek alkalmanként. Kerek-perec rákérdeztem az első alkalommal, hogy mennyi lesz a szülés. Elpirult, hebegett, de csak kinyögte, hogy 50.000-et szokott kapni. Ennyi. Egyébként annak is igazat adok, aki azt, mondja, hogy ő nem fizet érte, így viszont, amikor egyik éjjel görcsölni kezdett a hasam, hajnal 3-kor nyugodt szívvel hívtam fel,hogy most mi van? Havi 7000-ért és a beígért 50.000-ért úgy gondolom, hogy elvárható, hogy 24 órában megkereshessem a gondjaimmal.
2010. okt. 5. 16:41
 13/20 anonim ***** válasza:
én azt mondom, ne gondolkodj ezen, az anyasági ott van, a hat hetes kontrollra megjön, úgyhogy pénzt sem kell félre raknod és aztán utólag, bízd magad a megérzésedre. Ha úgy gondolod, hogy nem adsz neki, ne adj, ha úgy érzed 30-at, akkor annyit. Én nem csinálnék előre ügyet ebből.
2010. okt. 5. 17:28
 14/20 anonim ***** válasza:

sajnos tényleg így szokták kérni.

de nem muszáj választott dokinál szülni. ha sokallod, akkor ne kérd meg szülésre.

bár én utólag épp a magánrendeléseket tartottam fölöslegesnek, drágának, a szülésnél nagyon jó volt, hogy jelen volt, és figyelt rám a doki. legközelebb, ha engedi, csak szülésre kérem fel.

2010. okt. 5. 17:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Szia! 2005-ben szültem az első gyermekemet, az első pillanattól kezdve magándokihoz jártam. 10.000 ft volt alkalmanként, a szülés ára ki volt függesztve egy táblára. 100000 ft-ot kért érte. 1,5 hetet voltam szülés előtt kórházban, mert a fiam nem akart kijönni. Bejött hozzám, vagy hívott telefonon, mikor feltették az méhszájérlelőt, akkor is hívott, hogy mi mi fog történni.Mivel teljesen meg voltam vele elégedve, ezért 140000-et adtunk neki. Megtehettük. A lányomnál a doki magánrendelése 7000 ft volt, szülésre 70000-et kapott. Ő is nagyon figyelmes volt, minden nap bejött...stb. Én így voltam a legnyugodtabb, hogy volt orvosom, még ha fizetnem is "kellett2 neki...
2010. okt. 5. 18:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Hát nem semmmi... de nekem a terhesgondozóban meg azt mondták hogy magándoki nem vállal szülést úgyhogy közben nem hozzá jártál magánrendelésre... akkor járjak hozzá sztk-ba?
2010. okt. 5. 21:14
 17/20 anonim ***** válasza:

Alkalmanként 7.000 forintot fizettünk a magándokinak. Rákérdeztem, hogy mennyit kér a szülésért. Erre azt mondta, hogy amennyit gondolok, vagy sem. Végül 50.000 forintot kapott a 6 hetes kontroll alkalmával.

De úgy tudom, hogy ugyanez a doki valakinek kerek-perec megmondja, hogy mennyit kér.

2010. okt. 5. 21:53
 18/20 anonim ***** válasza:

8000 Ft-ot fizetek a magándokimnak (nincs uh-ja, viszont megbízom benne), 3 hetente látott a 34. hétig, azóta 2 hetente. Az első babámmal 50000 Ft-ot adtunk neki, most valószínű, csak 30000 Ft-ot fog kapni. Ez van, szerintem így is bőven meg van fizetve, egy magánrendelés max. 10 perc, nálam 99%, sajnos, hogy császár lesz, azért pedig nem soron kívül fog bejönni. Ezért ha mindent összeadunk a 9 hónap alatt több, mint 130 ezer forint. De neki nincs tarifája, és pár éve még nem fogadott el pénzt a szülésért, ha valaki hozzá járt privát. Dokija válogatja...

36 hetes kismama

2010. okt. 6. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, ha nem felel meg a sztk rendelés és inkább magándokihoz mész és nála is szülsz, akkor nem kell csodálkozni, ha pénzt vár érte! Nekem is kifizetik a hétvégi munkát, vagy az ünnepnapokat, állami cégnél dolgozom és nem is panaszkodhatok nagyon, egy ünnepnapi melóért 20-25 ezret fizetnek!

Szóval, ha magándokihoz jársz akkor hívhatod éjjel nappal, bármilyen apró cseprő gonddal-bajjal, nem kell paráznod, hogy jó ég most kihez forduljak, vagy esetleg az éjszaka közepén elzavarnak az ügyeletről és még folytathatnám. És szerintem ezért jogoson kérnek pénzt!

A horribilis összegeket én is undorítónak tartom, de nekem mindkét terhességnél sikerült olyan dokit találni, aki szívvel lélekkel, odafigyeléssel végzi a munkáját és szülésért annyit kér, amennyit én gondolok. Én kerek perec rákéreztem már az elején, hogy tudjam hányadán állunk és hogy mennyit tegyek féllre! Az első doki 30 ezret kapott (programozott császár volt), de csak azért, mert félidőbe vonult magánrendelőbe és elég drága volt, végül ő magánklinikára is ment dolgozni, így most a második terhességnél új dokim van. Valószínű ez is császár lesz és most sem fogok többet adni 50 ezernél. Havonta 9000 ezret fizetek terhesgondozásért.

2010. okt. 6. 14:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem kerek perec elkérte a dokim a százast... és persze minden vizsgálatért a tizest...
2010. okt. 9. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!