Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért adnak be oxit még akkor...

Miért adnak be oxit még akkor is, ha sokszor semmi szükség nincs rá? Ti azzal vagy anélkül szültetek?

Figyelt kérdés
Persze annyi előnye van, hogy gyorsabban meglesz a baba, de sajnos így meg az anyuka reped szanaszét, illetve borzalmasan erős fájásokat csinál :(
2023. febr. 1. 15:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem kaptam, szó se volt róla opcióként sem. Kézzel tagitas viszont volt.
2023. febr. 1. 17:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Azzal indítottak rossz áramlás miatt. Emelt adagtól sem lett minimális fájásom sem, így 2 óra után sürgősségi császár lett.
2023. febr. 1. 17:20
 13/22 anonim ***** válasza:
Profilaktikusan. És mert a protokoll van benne van.
2023. febr. 1. 17:46
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
20 óra vajúdás után kaptam oxit, rá kb 45 percre- 1 órára meglett a baba. A végén már nagyon fáradt voltam, nem bántam. Cserébe iszonyatos fájásokat csinált.
2023. febr. 1. 18:14
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

1nél kaptam, de lebontotta a szervezetem így kezdett leállni a fájás tevékenység, a dokim egy kisebb fájásnál mondta hogy akkor nyomjuk ki, ki is tolta 4.5 kg 58 cm volt.

A 2.nál nem kellett bementünk sétálgattam mikor már nagyon fájt felfektettek 5 fájásnál már éreztem hogy jön.

3. Indított volt így kellett

2023. febr. 1. 18:49
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

Nekem magától indultak a fájások de aztán abba maradtak

és mivel ki voltam teljesen tágulva így burkot repesztettek és kötöttek egy kis oxyt. Onnantól másfél óra alatt meglett a babó. Nem bánom hogy igy alakult. Nem fájt olyan brutálisan mint amire számitottam. Inkább mint a császár. Amugy tényleg azert adnak hogy gyorsabban menjen mert mondjuk egy elhúzódó vajúdás és kitolási szak okozhst problémákat.

2023. febr. 1. 19:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Első 2 lányomnál nem kaptam. A harmadikat azzal indították. A negyediknél szintén be akarták kötni, mert belekakilt a magzatvízbe, de épp mikor szúrták volna belém, szóltam, hogy arra már semmi szükség, mert érzem, hogy nyomnom kell. Így 10 perccel a burokrepesztés után meg is lett.

Mondjuk én tény, hogy nagyon szerencsés voltam szülés szempontjából, mert a leghosszabb szülésem is "csak" 4 óra volt, az elaő fájástól, addig, hogy a kezemben tarthassam.

2023. febr. 1. 20:57
 18/22 anonim ***** válasza:
Vajúdtam egy darabig (24 óráig), ennek a nagy részében gyengék voltak a fájásaim, de szerencsére nem háborgattak. Kitolásnál viszont 1 óra után adtak oxitocint, meg is mondták, hogy úgy érzik, hogy nem dolgozik eléggé a méhem és én is hulla voltam. Így is kellett hozzá még egy óra, hogy megszülessen. Fájni nem fájt jobban. Ezen és az antibiotikumon kívül (rég elfojt a magzatvíz) más beavatkozás nem volt. Még gátmetszés, beöntés stb. sem. Állami kórház, ügyeletes szülésznővel és orvossal, aki amúgy a kitolás alatt szinte végig bent volt, de többnyire hagyta a bábát dolgozni.
2023. febr. 2. 01:09
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyenge fájásoknál, elhúzódó szülésnél indokolt és elfogadható.

Nekem indított szülésem volt. Éjszaka a ballontól voltak fájásaim, bár gyengék és 10 percesek csak. A burokrepesztés után 5 percet sem vártak, hogy esetleg indul-e valami, már kötötték az oxit. Kértem, hogy várjunk még egy picit. Negyed órát kaptam. A nagyon enyhe semmilyen fájásaimból lettek félórán belül átmenet nélkül iszonyatosan durva 2 percesek. Én borzasztóan éltem meg, de ez van. Nem volt idő arra, hogy várjanak. Éjszaka így is volt már anyuka aki a szülészet folyosónján vajúdott annyira nem volt hely.

2023. febr. 2. 09:32
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Én kaptam, pedig nélküle is elég gyorsan folytak az események, nem lett volna rá szükség. A vajúdás és a kitolás is gyorsan ment, és nem volt vészes. Azt hittem, hogy durvább egy szülés. Nekem nem csinált erős fájásokat az oxi, nálam inkább csak kellemetlen volt a szülés, de nem fájdalmas.
2023. febr. 2. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!