Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért adnak be oxit még akkor...

Miért adnak be oxit még akkor is, ha sokszor semmi szükség nincs rá? Ti azzal vagy anélkül szültetek?

Figyelt kérdés
Persze annyi előnye van, hogy gyorsabban meglesz a baba, de sajnos így meg az anyuka reped szanaszét, illetve borzalmasan erős fájásokat csinál :(
2023. febr. 1. 15:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
98%
Kicsit futószalag szerűen működik a dolog. Szerintem ez lehet a dologban. 🤷
2023. febr. 1. 15:27
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

Mindkettővel kaptam, a másodikat azzal is indították.

Nem tudom, hogy alap-e vagy azért volt, mert akkor estem be a kórházba amikor az orvosom az éjszakai ügyelete végén járt (na meg szerintem kézzel tágított is, az első vizsgálat olyan brutálisan fájt, hogy csillagokat láttam)

2023. febr. 1. 15:31
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél 34 óra vajúdás után kötöttek be oxyt. Szerencsére nem lett erősebb fájásom, hanem egyből tolófájásom jött, így 20 perc alatt megszületett a lányom.

A másodikat burokrepesztéssel+oxyval indították. 4 óra alatt lett meg a fiam, de azt a fájdalmat soha többet nem akarom átélni. :(

Egyébként igen, azért adják, hogy gyorsabban le legyen tudva szerintem.

2023. febr. 1. 15:36
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nincs annyi dolgozó, nincs annyi hely, hogy ráérjenek kivárni, mire mindenki megszül oxi nélkül, hiszen ez normál esetben 2-3 napig is eltarthat. Nincs hova rakni ennyi vajúdó nőt, ha hazaküldenék őket és valami komplikáció lépne fel, akkor meg a korházat vádolnák.

Ez a szimpla igazság.

2023. febr. 1. 15:38
 5/22 anonim ***** válasza:
77%

Az első szülésemnél nem kaptam, bekötötték a branült, hogy esetleg ha kell, akkor egyből nyomhassák belém, de végül nem volt rá szükség.

A másodiknál kaptam, bár szerintem halál felesleges volt. Kicsit vitatkoztam is az orvossal, hogy de ez most mégis miért kell, amikor fájásaim is rendszeresek voltak, erősek is, eleve 7 centire voltam már kitágulva, mire beestem a kórházba, szóval annyira nagyon nem kellett már belenyúlni a dologba. De ő azért csak be akarta kötni, mert a baba belekakilt a magzatvízbe, és szerette volna minél jobban sürgetni a szülést, hogy mielőbb kibújjon. Felajánlotta, hogy hozzák a papírt, hogy írásban is visszautasíthassam az oxit, és hangsúlyozta közben, hogy ha a babának bárminemű baja lesz ettől, akkor az az én felelősségem innentől kezdve. Hát köszi. Szóval végül nem írtam alá semmilyen papírt, és bekötötték az oxit, kb fél órával-negyven perccel később meg a kezemben tarthattam a babát. Nem éreztem egyébként különösebben változást az oxi bekötése utáni és előtti fájások között, és végül a gátvédelem is sikerrel járt (az első szülésemnél hiába nem volt oxi, nem jött össze a gátvédelem és repedtem egy kicsit, szóval nem biztos, hogy volt hozzá köze).

2023. febr. 1. 15:39
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Első kettőnél nem kaptam. A harmadiknál igen, mert "leálltak" a fájások (teljesen elgyengültek és azok a kis aprók is ritkultak), kaptam oxit és visszajöttek, attól a fájástól amit az oxi csinált kb 20perc múlva megszületett. Nekem nem fájt jobban, mint az előző kettőnél, (vagy nála amíg még voltak) de ugye nekem nem is sokat adtak és nem is sokáig.
2023. febr. 1. 15:43
 7/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem kaptam.
2023. febr. 1. 15:49
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

"Felajánlotta, hogy hozzák a papírt, hogy írásban is visszautasíthassam az oxit, és hangsúlyozta közben, hogy ha a babának bárminemű baja lesz ettől, akkor az az én felelősségem innentől kezdve."

Mondjuk ezzel nem értem, mi bajod, ők indokoltnak tartanak egy beavakozást, és ha te nem kéred, aztán gond lesz, az is legyen az ő felelősségük, miközben te utasítottad vissza? A kakis magzatvíz tényleg durva dolgokat okozhat, azért siettetik.

2023. febr. 1. 15:53
 9/22 anonim ***** válasza:
92%
Én kaptam. Most így utólag raktam össze, hogy lehet nem volt rá szükség. Azt azért nem mondhatjuk, hogy lassan vajúdtam, fél3kor folyt el a magzatvíz, háromnegyed 4-re voltunk bent a kórházban, ekkor már 4 percesek voltak a fájásaim, majd 7kor adták be az oxit, 8ra a kezemben volt a babám. Most azt mondom, hogy siettetni akarták az amúgy látványosan viszonylag gyors eseményt, de biztosan nem tudhatom. Vágtak, varrtak, szerencsére minden rendbe jött, úgyhogy nincs okom panaszra.
2023. febr. 1. 16:22
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Kaptam oxit és nem vitatkoztam, sőt számítottam rá. 12 óra vajúdás, három órával korábban libaf.s zöld magzatvíz ment el, és megállt az egész folyamat, konkrétan két perces fájások múltak el nyomtalanul. Úgy ücsörögtem hogy semmi nem fájt és teljesen kitisztultam agyilag is majdnem egy órára.

Úgyhogy lett oxi és állva vajúdás, ami meghozta a gyereket relatíve hamar gátvédelem mellett. Nem fájt egy másodpercig sem jobban mint a leállás előtti kétpercesek.

Én nem bánom, ez a fél nap is olyan szinten kimerített, hogy majd elpusztultam, enni semmit, inni sem sokat tudtam.

Lehet két-három nap alatt is lehet szülni, akinek ez a vágya, kedves egészségére, de teljesen az utolsó csepp erőimet szedtem össze a kitoláshoz, sőt a gátvédelem is azért sikerült jól, mert egyszerűen semmi erőm nem volt nagyot nyomni...

2023. febr. 1. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!