Felesége nem szeretne hüvelyi szülést. Hogy segíthetnék neki, hogy legyőzze a félelmét, hogy mégiscsak ez lenne a természetes módja a babánk világra jövetelének?
Nem tudom hány hetes a baba, de én is gondolkodtam a császáron, 18. hétre a zinternet meggyőzött róla, hogy valószínűleg jobb a természetes szülés.
Én azt mondanám, hogy hagyd. Vagy magától elbizonytalanodik vagy csak fölösleges konfliktus lesz belőle. Nem fogsz tudni olyasmit mondani, ami meggyőzi, de egy életre meg fogja jegyezni.
Esetleg amit talán óvatosan megjegyeznék, ha épp beszélünk a témáról, hogy nekem nagyon nagy élmény lenne, ha ott maradhatnék a szülésnél, vagy valami hasonlót. Ez lehet, hogy a terhesség elején megemlítve hatásosabb, mint az erős propaganda. De amúgy érezze azt, hogy támogatod.
Neked is azt mondom erre, amit a sógoromnak mondtam, mikor a tesóm közölte, hogy csak császár, és a férjének nem tetszett: ebbe férfinak nem kéne beleszólni. Téged egy dolog érdekeljen, hogy biztonságban legyenek. Ez így lesz. De mivel testileg-lelkileg a nő viseli a terhesség és a szülés következményeit, hadd válassza már meg maga, ha van rá lehetősége, hogy miként szeretné átélni. Férfiként ti el sem tudjátok ezt az egészet képzelni, ne akarjátok jobban tudni, hogy lenne jó, amíg a gyerek nincs veszélyeztetve. A sógorom szerencsére megértette, amit mondtam neki, és támogatta a húgomat.
Én amúgy nem vagyok császárpárti, nekem erősen indokoltan volt kettő, pedig természetesen akartam szülni mindkétszer. De azt nagyonis támogatom, hogy mindenki maga dönthesse ezt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!