A lenti két eset kézzel tágítás lehetett?
Másfél éve szültem, de a mai napig nem hagy nyugodni a dolog.
41 hetes múltam amikor a doki kissé fájdalmasan vizsgált meg, közvetlenül utána enyhe görcseim voltak, majd pár órán belül beindult a szülés.
A másik már sok óra vajúdás után történt, nagyon lassan tágultam és nem rendszereződtek a fájások. A szülésznő megvizsgált, és mondta hogy fájás közben is vizsgálnia kell. Borzasztóan fájdalmas volt és sokáig tartott, ordítani tudtam volna. Kértem hogy ne csinálja, de azt mondta muszáj megvizsgálnia a méhszájamat fájás közben. Egy mai kérdés alatti kommentek juttatták eszembe, hogy lehet hogy engem is kézzel próbáltak tágítani?
Az első biztosan.
A 2. Az kerdéses.
Engem biztosan nem tágîtottak, a fajás közbeni méhszájellenőrzés mégis fájt ( olyan szakember nézte nekem, aki mélységesen elîtéli a szükségtelen beavatkozásokat, nyiltan kiáll a háborítatlan szülés mellett)
Igen. Mindkettő. És ahogy az az előző kérdésnèl, ez is szülèszeti erőszak. A tudtod ès belegyezèsed nèlkül vègztek beavatkozàst.
Ezen felül kifejezett kèrèsedet figyelmen kìvül hagyta.
Igen, mindkettő.
A "mindenképp meg kell vizsgálni" már árulkodó, hiszen a who szülészeti ajánlásai szerint a kézi méhszájvizsgálat káros, egyáltalán semmikor nem kellene.
Az elsőnél valószínűleg nem, csak leválasztotta a burkot.
A fájás alatti vizsgálat meg mindig fáj, ettől még közel sem biztos, hogy tágított.
Bocsánat a kérdésért, de első baba lesz.
Fájás közben mindenkinél van méhszáj vizsgálat? Miért? :/
Háborítatlan szülést szeretnék.
6
Az csak annyi, hogy megnézik hol tartasz.
Halad-e x idő alatt valamerre stb..
Ettől még lehet háborítatlan.
Pl nekem amikor nézték az volt a kérdés, hogy mindenhol eltűnt-e a méhszáj, mert indukt a tolófájás.
Ez a sérülések elkerülése miatt fontos.
Pl tudnak pozícióban segíteni, hogy ott is kisimuljon.
Ilyesmi.
Köszönöm a válaszokat. :)
Remélem nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!