Császármetszés előtti félelem?
Nem leszek nagy segítség, de leírom, hátha mégiscsak könnyít egy kicsit.
Én egyenesen fóbia szerűen rettegtem (rettegek, csak már nem tervezünk többet) a császártól, de konkrétan minden fajta műtéttől.
36. Héten beszéltünk először a császárról, mert faros volt. 2 héten át véletlenszerű időpontokban volt sírógörcsöm emiatt, annyira féltem. Aztán 2 hét után seggberugdostam magam, hogy basszus, ő a gyerekem, érte kibírom, majd megpróbálok én is olyan szuperül kikelni műtét után az ágyból, mint a youtube oktatóvideóban, aztán gyorsan felépülök, hiszen vár itthon a nagyobb gyerekem (nála fel se merült bennem, hogy császár lehet a vége). Ezt mantráztam állandóan, és sikerült összeszednem magam.
(38.héten aztán gondolt egyet, és mégis befordult, és sikerült hüvelyi úton, azért örültem neki ezerrel, de legalább már nem rettegtem a császártól sem.)
Szurkolok, hogy minden rendben legyen! :)
Ezek szerint az én sztorim nem olvastad!
Minden rendben ment 3 nap után már nem kellett fájdalomcsillapító, és úgya járkáltam mintha nem műtöttek volna.
Altatást biztos nem kérnék!
Befolyásolni nem tudod, de ritka azért hogy ottmarad valaki a műtőasztalon!
Tesómnak nem volt ilyen tuti császárja mint nekem, begyulladt neki a seb, meg fájt, lassan gyógyult, emiatt rettegett a második császártól, de az meg neki is karikacsapás volt, pont mint nekem.
Az a lényeg, hogy maradj aktív, áll talpra amint engedik, mozogj óvatosan, nálunk megkérdezték hogy tapasszák-e le a sebet vagy levegőztetném, és én levegőztettem.
6 nappal később már hátizsákkal vonatoztam el a városba ahova a fiam került kórházba.
Nem lesz baj!
Szerintem ha nagyon szerencsétlen vagy, akkor talán az lesz jogy fájni fog meg begyulladni, de akár ilyen szerencsés is lehetsz.
Nagyon-nagyon köszönöm a bíztató szavakat! Sokat segítettetek!
Esetleg még abban tudnàtok tanácsot adni, hogy éljek e az altatás lehetőségével? Erről is sokat olvastam már, de annyira megosztóak a vélemények... Valakinek az egyik, valakinek a másik vált be jobban...
Szia!szerintem ne altattasd el magad zsipzsup ott a baba és ha veletlen pánikolsz kicsit "elkábítanak"
Én.elkezdtem szedülni vagyis azthiszem :Dés pár perc szundi.volt majd szóltak hohy mindjárt itt a baba :)
Nem választanám az altatást, én a 3. császárra készülök az idén.
Kb 5-10 perc mire kiveszik a babát, utána 30-40 perc míg téged összevarrnak. Ez idő alatt nekem kicsit visszahozták a babákat is, beszélgettünk, nagyon jó emlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!