Ha már szültél melyik jutott eszedbe utána?
Elképzelni sem tudtam ilyen fájdalmat!
(plussz ha tudtam volna, hogy ilyen a szülőség, inkább szűz maradtam volna!!)
Én is én is! :D
De aztán megpuszilgat és megenyhül a lelkem... XD
Én röppent negatív szemléletű vagyok alapjáraton. Én úgy mentem neki hogy tök mindegy mennyire fog fájni, csak az volt a célom hogy a baba éljen és jól legyen.
Egyébként egyáltalán nem volt vészes. Az egészben az fájt legjobban mikor vért vettek :D
Az édesanyám és a nővérem is elég nyíltan beszélt a szüléseiről, így számítottam rá, hogy lehet a viszonylag elviselhetőtől az addig elképzelhetetlen szinten fájdalmasig sokféle, akár ugyanannál a nőnél is. A vajúdási fájdalom milyenségét nem tudták jól leírni, a kitolásra tényleg igaz volt a mint ha kakilnál megállapítás. Aztán hallottam, hogy van, akinél nem olyan és jobban fáj, mint a vajúdás. Én a kitolásnál szerintem valahol máshol voltam már, így a vajúdás maradt meg nagyon rossznak ;). Oxitocint csak a kitolás félidejénél kaptam, fájdalom szempontjából nem változtatott semmin. Amire nem számítottam, hogy ha megvan a baba, attól még nincs vége a történetnek, így a varrást (szakadt a hüvelyem) lélekben elég rosszul viseltem, pedig sokkal kevésbé fájt, mint a vajúdás.
Nővérem véleménye a szülésről és a fájdalomról: Ha nem lennének feledékeny nők, kihalt volna az emberiség. Osztom a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!