Milyen gyorsan született meg a 2. gyermeked?
Sokkal gyorsabban!
Az első 11 óra volt, vajúdással szüléssel együtt, spontán indult be, fájdalomcsillapító nélkül szültem.
A második 4 és fél óra volt, mindennel együtt, indították és epidurális érzéstelenítővel szültem.
A harmadik 4 és fél óra volt szintén, indították, minden nélkül szültem. (Tudom nem volt a kérdésben)
Gyorsabb
Könnyebb
Mégis sokkal fájdalmasabb volt, mint az első, de itt vitt előre a fàjdalom, nem csak volt…
Az első nyilalástól 4,5 h volt.
De akkor mèg nem tudtam, hogy az szülés…épp csak felmerült bennem, mett olyan más volt
Csak hasogatott mindenem màr ugye.
Diszkomfortétzet más volt a húzódó hasamnál.
Rendszer nem volt benne.
40. Hèt kereken.
Onnan hogy “igazi” fájásom volt 2,5 h múlva meglett, pedig az első 3 mérhető 15-20 p-es volt.
Gàtvédelemmel oxy nèlkül ( hàborítatlanul) szültem.
Az első sem volt hosszú.
Ott azonnal rendes erős fájással indult 20 percessel ( biztosan emiatt nem gondoltam hogy a hashúzódás szülést jelez a 2.-nál)
7,5 h alatt lett meg, de minden volt.. fájt nagyon de mégis fájásgyengeségem volt.. tehát nem vitt semerre, elsimult méhszàjjal sem. Beszorult a baba.
Vàkuumos lett.
Sokkal gyorsabb volt, de sokkal jobban fájt.
A lányom 12 óra alatt lett meg. Oxytocint kaptam, kézzel tágitottak, méhszáj lazító injekciót kaptam, a doki mondta, hogy lelkiekben készüljek fel a császárra. Aztán végül kibújt, de szakított mindent. A méhszájat, a hüvelyfalat végig.
A fiam az első fájástól számítva 5-6 óra múlva lett meg. A fájások elviselhetőek voltak, a kitolás brutál gyors volt, de iszonyatosan fájt. De az kb.15 perc volt. 22:43-kor engedték be a férjemet, onnan még volt pár fájás, az egyiknél elfolyt a magzatvíz, akkor felmásztam az ágyra, és jött is a kis bulldózer. 23:02-kor megszületett.
Első indítással, azonnal oxitocinnal, poklok poklával 7 ora alatt született. Gátmetszéssel, repedéssel.
Második is 7 óra alatt, de itt az elején itthon vajudtam, 3 órát töltöttem kórházban, ebből 1 volt pokol.
Gátvédelem, nem repedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!