Hogyan teltek az első hetek illetve hónapok a picivel a szülés után?
Nehezebb volt mint amire számítottatok/előjött a depresszió nálatok?
Gyorsan el lehet felejteni a rossz emlékeket a szülésről?
Szerintem nagyon sok múlik azon hogy éled meg a szülést és mennyire üt be a babyboom, illetve mennyire viseled jól a többi "járulékot" (nem alvás, állandó készenlét, fájdalom, szoptatás, stb.) és alapból milyen babát kapsz.
Aki könnyebben éli meg és könnyebb babát is kap, annak később jön a neheze. Aki nehéz babát kap és a szülés, hormonsokk is odacsap, plusz nehezen viseli a nem alvást is pl., annak már az eleje annyira odacsap, hogy utána egy kis dackorszak már sétagalopp (ami ugye gyerekenként különbözik szintén). :D
Szóval nem érdemes vitát nyitni szerintem, hogy melyik időszak a nehezebb. Mindegyik más és mindenkinek más. Én 4 hónapos korától élveztem. Addig csak mint valami droid tettem a dolgom és rengeteget sírtam sokszor azt sem tudtam már, hogy miért. 2,5 éves, semmi, de semmi nem ért fel nekem nehézségben lelkileg az első hónapokkal, mert nem volt annyira "összetett", ahogy talán más is említette. Tudtam, hogy oké, ez egy korszak, el fog múlni. Fáradt voltam, de nem borított el a hormonsokk már, nem láttam olyan borúsan a dolgokat, stb. Szóval máshogy nehéz. Az eleje nekem óriási pofon volt és nem szégyellem, hogy így éltem meg, illetve örülök, hogy elmúlt. :)
Sokkal nehezebb mint bármelyikünk is gondolta volna erre nem.kehet felkészülni.
Én pl már szoptatás közbe majdnem elaludtam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!