Császármetszés után mik a leghasznosabb dolgok amikre nem gondoltatok?
Szerintem a felállást ,,előre" lehet gyakorolni.Vannak oktatóvideók hogy hogyan kell felállni műtét után ahhoz, hogy minél kevésbé legyen rossz.Nekem pld azok bejöttek, mármint segítettek.
Szívószál nagyon jó ha van, hogy műtét után tényleg ne emeld meg a fejed, én párszor megemeltem utána nagyon rossz volt.
Amiről csak specifikus csoportban esik szó, az a hegkezelés fontossága, és az, hogy már a kórházi ágyban érdemes tornázni kicsit, ez megkönnyíti a felépülést.
Lépj be a nagy császáros csoportba, bár most épp karácsonyi szünet van, de nagyon hasznos tartalmak vannak.
Mivel a hasizmot igénylő mozdulatok mind fájnak így térdből kellett mindent csinálni, nagyon fájt a térdem egy idő után. Felhúztam, feltoltam magam kézzel mikor tudtam, de így is nehéz volt. Edzenék karra többet így utólag.
Amire nem számítottam hogy ilyen sokáig nem fogok funkcionálni, mindenhol az első felállást rettegik, de nekem csak az nem fájt mivel még akkor hatott az érzéstelenítő. Kb. másfél hónap volt, amíg akadályozott a fájdalom. Én azt hittem 1-2 hét lesz, utána már csak kellemetlen, de lehet hogy csak én gyógyultam nehezen. Kívülről kenni kellett volna a vágást valami heggyógyító krémmel de többször rosszullettem mikor megpróbáltam hozzáérni a heghez, levert a víz, émelygés, ájulás kerülgetett, így inkább nem erőltettem, de szépen begyógyult enélkül is.
Fájt a nevetés, tüsszentés, köhögés.
Nagyon nehéz volt szoptatni mert minden póz nyomta a hegem. Az oldalt fekve szoptatást javasolják sok helyen ami tehermentesíti a heget elvileg, de nekem az oldalt fekvés nagyon nagyon sokáig nem ment egyáltalán. Emiatt a helyes ágyból kikelés sem... De hanyatt se tudtam feküdni, sok párnával félig ülő helyzetben aludtam.
Ha tudom előre berendeztem volna a lakást előre úgy hogy kényelmesen elérjek mindent. Magasítanék minden ülőalkalmatosságot, wc-t.
Felállás és a leülés volt a legrosszabb, állva már türhető volt, így egész nap talpon voltam szinte amitől estére még jobban bedagadt a bokám.
Nem tudtam a vérhigítóról sem, amit 10 napig kellett volna magamnak szúrni, de egy ismerősöm elvállalta szerencsére.
-Fontos hogy meg se mozdulj műtét után, feküdj 6 órán keresztül mint egy cövek, akkor nem fog fájni a vállad, fejed.
-Oldalra gurulva tudsz csak felkelni, nem lesz hasizmod.
-Miután felkeltél, naponta többször "tornázz" fekve. Próbald mozgatni a kezed, lábad, fel, le oldalra, térből, bokából, vallból ahol feszül ott gyakorolni kell. Nem kell erőltetni, de ha mozogsz gyorsabban gyógyulsz.
-Időben indulj el wcre, elég nehéz leülni, nekem muszáj volt hálóinget hordani 3 napig, a pizsamanadrágot nem tudtam letolni, felhúzni csak nehezen.
-Kényelmes, magasderekú bugyid legyen. Nekem a hálós nagyon bevált.
- Ha nagyobb marad a hasad kezdetben, és a műtéti hegre rá fog lógni, akkor vágj fel egy textilpelenkát, és rakd a lógó bőr alá, hogy száraz maradjon a heg. Kezelni nem kell külön, tiszta, száraz legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!